آموزش رایگان رنگکاری چوب 1402: آموزش سیلر، کیلر، پلی اورتان و …
در این مطلب هر آنچه که برای رنگ کردن چوب نیاز دارید آموزش داده شده است
سنباده کاری/ترمیم چوب/معرفی انواع حلال ها/ معرفی انواع رنگ ها/ابزار های مور نیاز برای اجرای رنگ و هر آنچه که برای رنگ کاری چوب نیاز دارید گفته شده است.
آموزش رنگ کاری چوب: مقدمه
یکی از بهترین راه ها برای آموزش رنگ کاری چوب، انتقال تجربه کار با انواع رنگ ها و چوب ها است. با این روش می توانید به اطلاعات بسیار مفیدی دست پیدا کنید که ما در وودیانو طی سالیان زیاد و کسب تجربه و گاها با صرف هزینه های بسیار بدست آورده ایم؛ و خوشحالیم که امروز می توانیم تمام این اطلاعات ارزشمند را با شما همراهان و مخاطبین عزیز وب سایت وودیانو به اشتراک بگذاریم تا بدین شکل سهمی هر چند اندک در ارتقای سطح علمی علاقمندان به حوزه هنرهای چوبی در کشور داشته باشیم. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع روش های رنگ کاری، انواع رنگ های قابل اجرا برای چوب، انواع چوب ها و ابزار و متریال مورد نیاز برای رنگ آمیزی چوب آشنا کنیم؛ بدین ترتیب با استفاده از این تجربیات و آشنایی با موارد اشاره شده و با تمرین زیاد می توانید به خلق ایده های نو بپردازید. اگر به مبحث رنگ چوب علاقمندید، پیشنهاد می کنیم دوره آموزش رنگ چوب ما که یک دوره غیرحضوری ویدیویی جامع از آموزش رنگ چوب است را از دست ندهید.
در این مطلب انواع رنگ های چوب بررسی می شوند. رنگ هایی مانند: کیلر، سیلر، نیم پلی استر، تمام پلی استر، پلی استر پوست و پولیش، لاک الکل، روغن جلا، رنگ های گیاهی یا همان روغن های گیاهی مخصوص چوب، روغن الیف، اسپری های رنگ، رنگ های اکرلیک، انواع آستری های روغنی، شاپان، جوهر چوب، رنگ خودرو برای چوب، حلال های رنگ ها، کیلرهای دوقلو، کیلر پلی اورتان، رنگ های مخصوص پارکت، رنگ های مخصوص ظروف غذایی و رنگ های سالم و بی ضرر برای اسباب بازی کودکان.
همچنین در این مطلب انواع تکنیک های رنگکاری چوب نیز بیان می شود تا به این ترتیب با روش های اجرای انواع رنگ ها هم آشنا شوید؛ مواردی مانند: نحوه اجرای انواع رنگ ها، رنگ کردن مبلمان، ترمیم رنگ های قدیمی، ساخت آستری فندقی، گردویی و طلایی، ترمیم اولیه چوب، مرحله پرداخت یا سمباده کاری (یا همان سنباده کاری)، پولیش کاری، رنگ درب چوبی، تغییر رنگ سازه های قدیمی، تفاوت سیلر و کیلر، مقایسه انواع رنگ ها، استفاده از رزین اپوکسی، لکه گیری چوب، روش کار ابزار رنگ کاری، رنگ آمیزی با قلمو و غیره.
در این مطلب در چهار بخش کلی به طور مفصل آموزش رنگ کاری چوب را مورد بررسی قرار می دهیم:
1- شرح کامل رنگ کاری چوب از صفر تا صد
2- ابزار های مورد نیاز برای آماده سازی، پرداخت و رنگ کاری
3- انواع متریال مصرفی و قلق های رنگ کاری آن ها
4- نکات ایمنی و بهداشت فردی
1- شرح کامل رنگ کاری چوب از صفر تا صد:
در این بخش به ترتیب به مباحث زیر می پردازیم:
1-1- آماده سازی اولیه
1-2- انواع آستری و همرنگی و روش های اجرا
1-3- انواع حلال های مورد نیاز
1-4- انواع رنگ های نهایی و روش اجرای آن
1-1- آماده سازی اولیه:
مرحله آماده سازی اولیه خود شامل موارد زیر است که به آن خواهیم پرداخت:
1-1-1- تعمیرات
1-1-2- پرداخت اولیه
1-1-3- بتونه کاری
1-1-4- پرداخت ثانویه یا اصلی
1-2- آغاز مرحله رنگ کاری چوب:
1-2-1- آماده سازی محیط برای رنگ کاری چوب
1-2-2- ابزارهای مورد نیاز برای اعمال رنگ بر روی چوب
1-2-3- رنگ روغنی مورد استفاده برای رنگ کاری چوب
1-2-4- رنگ فوری مورد استفاده بر روی چوب
1-2-5- آستری های فوری برای رنگ کاری چوب
1-2-6- دلیل استفاده از سیلر بر روی سطح برای رنگ کاری چوب
1-2-7- دلیل استفاده از کیلر بر روی سطح برای رنگ کاری چوب
1-2-8- استفاده از نیم پلی استر و تمام پلی استر در رنگ کاری چوب
1-2-9- استفاده از پلی استر پوست و پولیش در رنگ کاری چوب
1-3- اجرای عملیات رنگ کاری چوب
1-3-1- مرحله پرداخت و پولیش کاری سطح چوب
1-1- آماده سازی اولیه:
1-1-1- تعمیرات:
برگرداندن فرورفتگی ها با استفاده از گرما:
برای رنگ کردن یک سازه چوبی قبل از هرکاری باید تمامی قسمت های کار بررسی شود و معایب بزرگ و خرابی های آن ترمیم گردد. همیشه در حین کار این اتفاق پیش می آید که در اثر برخورد یک جسم سخت با چوب فرورفتگی هایی در چوب ایجاد می شود. این معایب میتواند جای یک چکش یا لهیدگی در اثر زمین خوردن قطعه باشد. چنین اتفاقی در مراحل نهایی کار بسیار دردناک و نا امید کننده است! اما با یک ترفند ساده می توان به راحتی این مشکل را حل کرد و مراحل رنگ کاری را ادامه داد! شاید برایتان جالب باشد که ما در وودیانو به کمک اتوی لباس آن را ترمیم می کنیم!
برای از بین بردن فرورفتگی ها یا لهیدگی ها به یک لیوان آب و یک منبع حرارتی نیاز است. فقط کافی است مقداری آب روی محل خرابی ریخته شود و بعد از چند ثانیه که آب به قسمت فرو رفته نفوذ کرد یک اتوی داغ روی آن گذاشته شود. انجام این کار سبب می شود که در ناحیه له شده، آب به سرعت تبخیر شده و باعث باز شدن الیاف آن قسمت شود. این فرآیند باعث برگشت قسمت له شده به بیرون می گردد. به این ترتیب سطح کار تا حد مطلوبی صاف می شود.
اگر میزان لهیدگی کم بود، به جای ریختن آب می توان یک پارچه خیس را روی آن قرار داد و بعد از آن، اتو را روی محل خرابی گذاشت تا سطح آن صاف گردد. با این روش آب کمتری به داخل چوب وارد می شود و مشکلات ناشی از نفوذ آب به چوب به وجود نمی آید. این فرآیند اسپرینگ بک (Spring Back) یا همان برگشت ناشی از فشار نام دارد. در فرآیند مقاوم سازی چوب و تحقیقات مربوط به کاربردی کردن چوب، برای ساخت ستون از این روش استفاده می شود. ما در وودیانو این روش را کمی تغییر دادیم و همان طور که اشاره شد از خاصیت برگشت چوب برای ترمیم نواحی فرو رفته استفاده کردیم.
ترمیم گره، ترک و خرابی های ناشی از مشکلات مرحله ساخت:
از جمله موارد دیگری که در اولین قدم از رنگ کاری باید ترمیم شوند عبارتند از ترک، شکاف، گره مرده (گره چوبی جدا شده از بافت) و خرابی کار مرحله ساخت. وجود یک شکاف، ترک بزرگ، یا یک گره افتاده باعث ایجاد یک سوراخ بزرگ در وسط کار می شود که به هیچ عنوان با بتونه قابل ترمیم نمی باشد. استفاده از بتونه با عمق زیاد، حتی اگر چندین بار هم اجرا شود باز هم فرورفتگی در سطح ایجاد می کند و در بیشتر مواقع مشکل عدم خشک شدن بتونه را نیز به دنبال دارد. اگر بتونه خشک شود باز هم ترک در داخل حجم بتونه ایجاد می شود که این امر به دلیل عمق زیاد بتونه و نشست آن به وجود می آید.
حتما ببینید: انواع چوب: راهنمای جامع ۰ تا ۱۰۰
برای حل مشکلات ترک ها و شکاف ها می توانیم از یک قطعه چوب که به صورت یک گوه نازک (چوبی با سطح مقطع مثلثی شکل) بریده شده است استفاده کنیم. پس از آغشته کردن آن توسط چسب، قطعه گوه ای شکل را با استفاده از چکش به داخل شکاف یا خرابی می فرستیم و بعد از خشک شدن چسب چوب، به وسیله رنده قسمت های بیرون زده آن را صاف می کنیم. با اجرای این روش مصرف بتونه خیلی کمتر می شود و همچنین کیفیت کار نیز بسیار بالا می رود. در این مرحله به ترک های ریز توجهی نمی شود و ترمیم آن ها در مراحل بعدی صورت می گیرد.
در جایی که گره چوب افتاده و یک سوراخ در وسط کار ایجاد کرده است می توان به روش زیر عمل کرد. برای این کار، ابتدا سوراخ اندازه گرفته می شود و با استفاده از شاخه درخت یا یک قطعه چوب دست ساز، داخل سوراخ پر می شود. البته حتما برای محکم کردن قطعه جدید باید از چسب چوب استفاده شود. در این مرحله اگر از شاخه درخت برای ترمیم استفاده شود، خروجی کار خیلی بهتر خواهد بود و مقطع قطعه اضافه شده دقیقا شبیه به گره طبیعی چوب دیده می شود؛ با این تفاوت که محکم تر از قبل در جای خود قرار خواهد گرفت.
اگر بخواهیم کمی بیشتر در این باره توضیح دهیم باید به این نکته اشاره کرد که در این مرحله باید بعد از پیدا کردن شاخه مورد نظر، پوست آن جدا شود. بهتر است کمی نوک شاخه به صورت مخروط (نوک تیز) تراشیده شود و پس از چسب زدن داخل سوراخ قرار گیرد و توسط چکش در جای خود محکم شود. به این ترتیب شاخه کاملا جذب شده و در داخل فضای گره افتاده شده قرار می گیرد و با چسب بسیار محکم می شود. سپس بعد از خشک شدن کامل که حدود دو ساعت زمان می برد، با استفاده از اره قسمت های بیرون زده آن بریده می شود. در نهایت هم به وسیله رنده و سنباده سطح کار پرداخت می شود.
اما اگر گره چوب در جای خودش محکم باشد و فقط دارای ریختگی یا ترک باشد سه راه برای ترمیم آن وجود دارد. در روش اول، وقتی فقط ترک های درشت وجود داشته باشد، می توان برای پر کردن آن از مخلوط خاک اره و چسب استفاده کرد. به این شکل که کمی خاک اره (پودر چوب) را توسط چسب چوب، به شکل بتونه در آورده و به وسیله کاردک، به داخل ترک ها وارد می کنیم و پس از خشک شدن کامل پرداخت را انجام می دهیم.
روش دوم استفاده از رزین اپوکسی یا پلی استر پوست و پولیش است که کمی زمان بر است. در این روش مقداری رزین داخل یک ظرف ریخته می شود و سپس به مقدار لازم به آن هاردنر اضافه می گردد. بعد از آماده شدن محلول، به مقدار لازم برای پر کردن ترک ها روی کار ریخته می شود. در اینجا باید دقت شود که اگر ترک ها از طرف دیگر ضخامت چوب نمایان هستند باید طرف دیگر را توسط چسب کاغذی پوشش داد تا محلول از طرف دیگر خارج نشود. بعد از خشک شدن کامل می توان سطح کار را توسط لیسه و سنباده پرداخت کرد. البته لازم به ذکر است که استفاده از رزین برای ترمیم خرابی ها از زمان های گذشته کاربرد داشته است؛ اما به تازگی استفاده از رزین اپوکسی طرفداران زیادی پیدا کرده است و به صورت بی رویه برای تزئین و ساخت انواع اسلب های دکوری و زیورآلات چوبی مورد استفاده قرار می گیرد.
این روش نسبت به روش خاک اره و چسب بهتر است. زیرا محلول رزین بی رنگ و شفاف است و با اینکه داخل ترک ها نفوذ می کند باز هم شکل کار به صورت ترک دیده میشود. در عین حال سطح کار کاملا صاف و صیقلی است و با لمس کردن آن حس خوشایندی به وجود می آید. البته امروزه در ساخت دکوری های چوبی یا زیورآلات چوب و رزین از رنگ دهنده ها و مات کننده ها هم استفاده می شود که طرح های زیبایی را به وجود می آورد. در صورتی که رنگ کار از نوع خود رنگ باشد، محلول رزین گزینه مناسبی خواهد بود و اگر رنگ کار از نوع پوششی باشد، بهتر است از خاک اره و چسب استفاده شود تا هم در زمان و هم در هزینه صرفه جویی گردد. زیرا در حال حاضر قیمت یک لیتر رزین اپوکسی و یک لیتر هاردنر حدود 150 هزار تومان است که در مقایسه با خاک اره و چسب چوب قیمت بسیار بیشتری دارد.
حتما ببینید: راه اندازی کارگاه نجاری خانگی و حرفه ای: راهنمای ۰ تا ۱۰۰
روش سوم برش و جایگزینی است که به وسیله گردبر مناسب انجام می شود. در این روش گره مورد نظر برش خورده و قطعه ای مناسب با استفاده از شاخه ای با قطر مناسب برای پر کردن آن استفاده شود. با این روش می توان گره تخریب شده را برش زد و با استفاده از یک قطعه چوب سالم در محل مورد نظر جایگزین کرد. در صورتی که سطح کار ساخته شده روکش شده باشد و قسمتی از روکش کنده شده باشد، ابتدا توسط کاتر و خط کش و مغار یا کاتر محل کنده شده را صاف میکنیم. سپس با پیدا کردن روکش مناسب از نظر رنگ و موج، با استفاده از کاتر و بعد از اندازه گیری دقیق، محل مورد نظر را ترمیم می کنیم.
در صورتی که شکل شکستگی روکش، شکل خاصی باشد مثلادر جایی که انحنا یا خمی وجود دارد، استفاده از چسب کاغذی برای الگو برداری از ناحیه خراب، گزینه مناسبی است. به این صورت که روی محل آسیب دیده چسب کاغذی پهن چسبیده می شود و بعد از آن توسط خودکار یا مداد، محل آسیب دیده دقیقا روی چسب کاغذی کشیده می شود. سپس چسب کاغذی به آرامی جدا شده و روی روکش مناسب چسبیده می شود. دور خط کشیده شده توسط کاتر یا قیچی برش خورده و چسب کاغذی به آهستگی جدا می گردد. به این ترتیب روکش موردنیاز در محل آسیبدیده قرار می گیرد. در این مرحله اگر کار با ظرافت و دقت انجام شود، می توان محل آسیب دیده را بهخوبی ترمیم کرد. به این شکل که روکش مورد نظر چسب کاری می شود و در محل خود قرار می گیرد و توسط پیچ دستی پرس می شود تا محل آسیب دیده ترمیم گردد.
مورد دیگری که در این بخش اصلاح می گردد خرابی های لبه های کار است که به خاطر لبه بودن محل خرابی با استفاده از بتونه قابلیت ترمیم ندارند. یک راه برای اصلاح آن استفاده از رزین، هاردنر و قالب است که در بالا به آن اشاره شد. راه دیگر این است که اگر در لبه یا گوشه های کار شکستگی ایجاد شده باشد، ابتدا محل مورد نظر، توسط یک سوهان یا رنده صاف گردد سپس با اندازه گیری مناسب، یک قطعه چوب در محل مورد نظر چسبانده شود. در این مرحله باید دقت شود که قطعه بریده شده از نظر رنگ و بافت شبیه به محل شکستگی باشد تا کمترین تفاوت را در آن ناحیه ایجاد کند. در آخر هم توسط رنده و سوهان قطعه چسبانده شده را با سطح کار همتراز کرده و به وسیله سمباده پرداخت می شود.
1-1-2- پرداخت اولیه:
در این بخش انواع روش های پرداخت، انواع ابزار و شابلون های سنباده و روش سند بلست (سند بلاست) بررسی می گردد:
انواع روش های پرداخت چوب:
در اولین مرحله از پرداخت چوب، زدگی ها، برجستگی ها و خطاها به وسیله لیسه یا ماشین پوست از بین می رود. از لیسه برای از بین بردن خرابی های بزرگ و نقطه ای یا اختلاف سطح های موجود بین دو چوب مجاور استفاده می شود. مهمترین حسن استفاده از لیسه کم کردن زمان انجام کار در عین پرداخت عالی است. همچنین از تخریب صفحه ماشین پوست در اثر برخورد با این خرابی ها جلوگیری می کند.
قبل از شروع مرحله بتونه کاری باید سطح کار به وسیله ماشین سنباده (ماشین پوست) پرداخت گردد. این پرداخت با سمباده زبر انجام می شود تا به راحتی داغ رنده (اثر توپی رنده بر روی چوب) و معایب دیگر را از بین ببرد. شماره مناسب برای این سنباده ما بین تراکم ۶۰ الی ۱۰۰ قابل قبول است. سنباده های زبر برای سطوح زبر و خشن و با آسیب دیدگی بیشتر و سنباده های نرم تر برای سطوح روکشی و صاف تر استفاده می شود. برای این کار می توان از ماشین پولیش یا ماشین سنباده غلطکی هم استفاده کرد. بعد از پرداخت کردن با ماشین پوست یا ماشین پولیش، صفحه سنباده دورانی دستگاه، خط هایی دوار روی سطح کار باقی میگذارد که باید در مراحل بعدی بر طرف شود.
برای جلوگیری از ایجاد خطوط دوار در سطح چوب قبل از مرحله پرداخت نهایی و رنگ کاری، در روش دیگری می توان از ماشین سنباده غلطکی (سنباده تانکی) استفاده کرد. این دستگاه به صورت خطی حرکت می کند و در یک جهت سنباده کاری را انجام می دهد. نکته ای که در این دستگاه باید رعایت شود این است که برای پرداخت سطح چوب باید از سنباده تانکی در جهت الیاف چوب استفاده کرد تا عمل سنباده کاری به خوبی انجام شود و خطوط زشت و عمیق در جهت عمود بر محور الیاف ایجاد نشود؛ زیرا از بین بردن آن ها به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد.
مرحله پرداخت اولیه با لیسه، ماشین پوست یا سنباده تانکی بعد از تعمیر گرهها، شکستگی ها و ترک ها انجام می شود و بعد از سمباده کاری بسیاری از معایب از بین می رود. باقی معایبی که پس از سمباده کاری باقی می ماند، توسط بتونه کاری ترمیم می شود که در قسمت های بعدی به آن اشاره خواهد شد.
انواع ابزار و شابلون های سنباده جهت پرداخت:
صفحه ماشین پوست برای سطوح صاف:
برای سمباده کاری در قسمت های مختلف یک کار، نیاز به چند نوع ابزار داریم که انتخاب نوع ابزار، به شکل سطح مورد نظر بستگی دارد. برای سمباده کاری سطوح صاف از صفحه ماشین پوست که سطحی صاف دارد استفاده می شود. این قطعه دارای یک قسمت به عنوان پایه است که به محور چرخان متصل میشود. روی این پایه یک لایه نسبتا نرم از جنس فوم سرد چسبیده شده است که باید نسبت به گردش صفحه کاملا بالانس باشد. اگر در هنگام روشن کردن دستگاه با لرزش این صفحه مواجه شدید باید آن را بالانس کنید.
برای بالانس کردن صفحه کافیست روی یک تخته صاف سنباده چسبانده شود و سپس دستگاه را روشن کرده و تخته سمباده به آرامی روی صفحه مورد نظر قرار گیرد. با انجام این کار قسمت های برآمده توسط سمباده خورده شده و به مرور سطح صفحه شما صاف خواهد شد. بدین ترتیب صفحه شما بالانس شده و آماده چسباندن سمباده روی آن می شود.
در حالتی دقیق تر و بهتر کافیست قبل از چسباندن سمباده، یک لایه ام دی اف (MDF) ۳ میلیمتر یا ۶ میلیمتری روی فوم سرد چسبانده شود و دوباره با روشن کردن دستگاه، تخته سنباده را روی MDF گذاشته و سطح آن کاملا صاف شود. این کار برای سنباده کاری در زمان طولانی مناسب تر است. چرا که اگر سمباده به طور مستقیم روی فوم سرد چسبانده شود با طولانی شدن زمان سمباده کاری سطح کار داغ شده و فرم خود را از دست می دهد و متورم می شود؛ بنابراین در حین سمباده کاری دچار مشکل خواهیم شد. با چسباندن یک لایه MDF از رسیدن حرارت به فوم جلوگیری کرده و صفحه سمباده، زمان کارکرد بیشتر و عمر بیشتری خواهد داشت. در این مرحله چسباندن MDF و سنباده توسط چسب پاتکس (چسب صنعتی) انجام می شود.
روش چسباندن صفحه سنباده به این شکل است که ابتدا هر دو سطح یعنی MDF و فوم به چسب پاتکس آغشته می شود و در محلی گرم قرار می گیرد. حرارت باعث چسبیدن بهتر دو قطعه به هم می شود. این منبع حرارتی می تواند نور خورشید یا بخاری باشد. بعد از چند دقیقه به سطح چسب خورده دست می زنیم، در صورتی که چسب به دستمان نچسبد زمان مناسبی است تا دو قطعه را روی هم گذاشته شده و چسبانده شود. با این کار می توانیم بهترین چسبندگی را ایجاد کنیم. این عمل برای چسباندن سنباده نیز تکرار می شود و صفحه سمباده آماده می گردد.
صفحه ماشین پوست برای سطوح قوس دار:
برای سطوح قوس دار باید صفحه سمباده را به صورت قوس دار ساخت. برای این منظور باید فوم سردی که روی صفحه سمباده چسبیده می شود را ضخیم تر در نظر گرفت. سپس با روشن کردن دستگاه و با استفاده از تخته سمباده سطح فوم را به شکل قوس دار در می آوریم. پس از قوسدار کردن صفحه، باید سنباده را روی آن چسباند. در اینجا مشکلی پیش می آید که باید آن را رفع کرد. سطح سمباده کاملا صاف است و نمی توان آن را به صورت مستقیم چسباند. برای رفع این مشکل کافی است با فاصله های منظم بسته به مقدار قوس، لبه سنباده با قیچی چاک چاک شود تا به طور کامل روی صفحه قوس قرار گیرد.
شیارها و حفره ها:
برای سمباده کاری شیارها و حفره ها باید ابزارهایی ساخته شود که به آن فرچه سمباده گفته می شود. فرچه سنباده ها انواع مختلفی دارند که در بازار موجود هستند و همچنین میتوان به راحتی آنها را با کمترین امکانات ساخت. برای سنباده کاری شیارها کافیست چند عدد سنباده را به صورت گرد برش زده، سپس مرکز آن را سوراخ کرد. حالا باید سمباده ها را پشت و رو روی هم قرار داد. سپس آن ها را توسط یک پیچ و مهره به هم وصل کرد. با این کار می توان پیچ را به دریل بسته و با قراردادن سنباده داخل شیارها، آن ها را به راحتی سمباده کاری کرد. سنباده کاری کارهای منبت شده و هر کاری که دارای خلل و فرج است نیز به همین روش انجام می شود. با این تفاوت که برای این کار باید سمباده را چاک چاک کرد تا به حفره ها وارد شده و سنباده کاری را انجام دهد.
روش دوم این است که سمباده ها به صورت مربع برش خورده و به صورت ستاره ای روی هم قرار گیرند تا گوشه های سمباده درون حفره ها را تمیز کنند.
روش سوم این است که یک قطعه پلاستیکی یا چوبی را بصورت دوار شیار زده سپس ورقه های سنباده را برش زده و داخل این شیارها به وسیله چسب چسباند. وسط قطعه سوراخ شده و با پیچ و مهره بسته می شود و به وسیله دریل داخل حفره ها و پستی و بلندی ها و قسمت های منحنی سمباده کاری می شود.
سند بلست (سند بلاست):
سند بلست یا همان سند بلاست (Sandblast) نوعی پرداخت است که برای چوب هایی که دارای بافت خیلی نرم در قسمت چوب های بهاره و بافت سفت در چوب های تابستانه هستند استفاده می شود. این روش بیشترین کاربرد را در چوب سوزنی برگان دارد که اختلاف چوب بهاره و تابستانه زیادی دارند. از بین همه گونه های سوزنی برگ چوب نراد بهترین گزینه برای سند بلست است (اطلاعات بیشتر در مورد سندبلاست).
در این روش سطح بافت نرم چوب پایین می رود و بافت سفت یا همان چوب تابستانه باقی می ماند و سطح کار با موجی بسیار زیبا به صورت برجسته دیده می شود. برای سند بلست زیباتر بهتر است از چوب هایی که برش مماسی خورده اند استفاده شود تا نتیجه کار به خاطر رگه های خاص جهت مماسی زیباتر شود. سند بلاست باعث میشود نقوش چوب در سطح مماسی به شکل زیبایی خودنمایی کند. معمولا سند بلست بر روی چوب های سخت و بخش روزنه ای اجرا نمی شود چون نتیجه ملموسی ندارد. اگر در مورد چوب بهاره یا تابستانه، بافت نرم و سخت، سوزنی برگ و پهن برگ بودن و کلا ساختار چوب نیازمند کسب اطلاعات بیشتری هستید حتما توصیه می کنیم مطلب چوب چیست وودیانو را از لینک زیر مطالعه کنید:
حتما ببینید: چوب چیست؟ خواص، ویژگی ها و ساختار فیزیکی و شیمیایی چوب
برای سندبلاست کردن چوب دو روش وجود دارد:
1- استفاده از دستگاه سندبلاست:
این دستگاه دارای یک مخزن پر از دانه های ریز ساینده میباشد. در دستگاه سنباده دانه های سیلیس ریخته می شود و این دانه ها توسط یک نازل که فشار باد بسیار قوی در پشت آن قرار دارد پرتاب می شوند. دانه های سیلیس به سمت چوب یا هر متریال دیگری پرتاب می شود و از روی سطح آن بار برداری می کند.
دانه های سیلیس با برخورد با سطح چوب بافت نرم را می خورند و بافت سفت را باقی می گذارند. در مقابل نازل پرتاب یک مکنده قوی قرار دارد که دانه های سیلیس را مکیده و به مخزن سیلیس باز می گرداند.
ریز بودن یا درشت بودن دانه های سیلیس و همچنین فشار باد در برداشتن عمق بافت نرم چوب تاثیر زیادی دارد. البته مدت زمان نگهداری نازل در مقابل چوب نیز موثر است. شاید بتوان این روش را از سریع ترین روش های سند بلاست چوب دانست ولی از لحاظ کیفیت سطح بهترین گزینه برای سند بلست کردن نیست.
2- استفاده از فرچه سیمی:
در این روش فرچه سیمی به ماشین پولیش بسته می شود و با قرار دادن آن روی سطح چوب و حرکت در جهت الیاف، بافت نرم چوب برداشته می شود. باید توجه داشته باشیم که جهت گردش فرچه باید همسو با جهت الیاف باشد تا بافت چوب آسیب نبیند. برای این که کار آسان تر شود و نتیجه بهتری به دست آید بهتر است قبل از فرچه کشیدن، سطح چوب توسط مشعل گازی یا سشوار صنعتی سوزانده شود. این کار باعث می شود بافت نرم چوب بسوزد و راحتتر با برخورد با فرچه برداشته شود.
پس از برداشتن بافت نرم، سطح کار کاملاً برجسته میشود و میتوان توسط فرچه سمباده به راحتی داخل خلل و فرج آن را پرداخت نمود. در سند بلست کردن بر خلاف کارهای دیگر، ترک ها و گره ها و حتی برخی شکستگی ها می تواند به زیبایی کار بیافزاید و نیازی به ترمیم آنها نیست.
1-1-3- اجرای بتونه در مراحل ابتدایی رنگ کاری چوب:
در این مرحله از آموزش رنگ کاری چوب به بخش بتونه کاری روی چوب می رسیم که یکی از مهم ترین مراحل رنگ کاری به حساب می آید. اگر در مرحله ترمیم چوب درست عمل کرده باشیم در مرحله بتونه کاری خیلی کار سختی پیش رو نداریم و با اجرای کم ترین ضخامت بتونه به سطح نهایی چوب برای رنگ کاری می رسیم. در مرحله بتونه کاری از انواع مختلفی از بتونه استفاده می شود که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد. ما در وودیانو به شکلی سازه های چوبی را می سازیم که کم ترین نیاز را به بتونه کاری داشته باشند. پس به طور کلی دقت داشته باشید که پروژه تان در مرحله رنگ کاری کم ترین نیاز را به بتونه کاری داشته باشد.
لوازم مورد نیاز برای ساخت بتونه در رنگ کاری چوب:
برای ساخت و اجرای انواع بتونه روی سطح چوب به ابزار و لوازمی نیاز است که در زیر به آن اشاره شده است:
- کاردک
- لیسه
- سنبه
- تیغ نازک
- صفحه کار
- منبع حرارتی
کاردک و لیسه رنگ کاری:
برای ساخت انواع بتونه به ابزارهای مختلفی نیاز است که به مهم ترین آن ها در بالا اشاره کردیم. از کاردک و لیسه برای ساخت و اجرای بتونه روی سطح چوب قبل از رنگ کاری استفاده می شود. به این صورت که با استفاده از پودرهای رنگی و مل به عنوان ماده اصلی بتونه، بتونه مورد نظر ساخته می شود. بعد از ساختن بتونه، با استفاده از کاردک و لیسه در سایزهای مختلف و استفاده از هر کدام در جای خود، بتونه روی سطح چوب اعمال می شود. در این مرحله از رنگ کاری چوب دقت کنید برای انتخاب کاردک و لیسه مناسب حتما موارد مهم زیر را رعایت کنید تا در تمامی مراحل رنگ کاری چوب کمتر دچار مشکل شوید. مواردی که در کارگاه وودیانو برای انتخاب کاردک و لیسه مناسب مورد توجه قرار می گیرد از قرار زیر است:
- جنس محکم و مقاوم کاردک و لیسه
- دسته مناسب و پهن برای راحتی استفاده
- اندازه مناسب برای کارهای مختلف (برای کار های ظریف حتما از سایز کوچک استفاده کنید)
- پاک کردن کاردک و لیسه در حین کار و پایان مرحله بتونه کاری چوب
سنبه رنگ کاری:
سنبه یا سمبه یکی از ابزارهای کاربردی برای ترمیم سطح چوب است. در بعضی از مواقع روی سطح چوب یک شی فلزی مثل منگنه یا میخ وجود دارد که کیفیت رنگکاری چوب را پایین می آورد. برای رفع این مشکل در هنگام رنگ کاری چوب باید ابتدا با استفاده از سنبه، فلز مورد نظر را به داخل چوب فرو برد و بعد از آن با استفاده از بتونه روی آن را پوشاند. به این ترتیب رنگ متفاوت و بافت ناهمگن فلز منگنه یا میخ، در پایان مرحله رنگ کاری چوب، مشکل ساز نخواهد شد. در کارگاه وودیانو از سری پیچ بندهای قدیمی یا فلزات محکم دیگر برای ساخت انواع سنبه ها استفاده می شود. البته در بعضی از مواقع می توان فلز مورد نظر را از چوب خارج کرد و فقط اثر آن بر روی چوب را بتونه کرد، اما تجربه ما در وودیانو ثابت کرده که بیرون کشیدن آن در اکثر مواقع خرابی بیشتری را به بار خواهد آورد. می توانید برای محصولاتی که تولید می کنید سنبه مخصوص به خود را بسازید که کار شما راحت تر و تمیز تر انجام شود.
تیغ نازک برای پاک کردن سطوح قبل از رنگ کاری:
همیشه در تمام مراحل کار در تمامی شاخه های هنرهای چوبی یک تیغ نازک بسیار کارآمد است. در این حالت بیشتر ازتیغ های کاتر که بسیار معروف و پر کاربرد است استفاده می شود. با استفاده از تیغ کاتر می توان هر گونه برآمدگی که ایجاد مشکل برای حرکت صحیح کاردک می کنند را از میان برداشت. البته در مرحله خارج کردن صمغ چوب های سوزنی برگ هم این تیغ بسیار مناسب خواهد بود. در کل در مرحله رنگ کاری چوب یک تیغ کاتر همیشه مورد نیاز است. البته زمانی که نیاز به اعمال نیروی بیشتر خواهد بود دیگر نمی توان از این تیغ استفاده کرد و نیاز به تیغه مقاوم تری است که ما در وودیانو از تیغه ای رنده یا تیغه های دستگاه های دیگر برای این کار استفاده می کنیم.
صفحه کار ساخت بتونه رنگ کاری:
در مرحله ساخت بتونه همرنگی بهتر است مراحل ساخت بتونه بر روی یک صفحه صاف و بدون عیب انجام شود. چرا که به این شکل حرکت کاردک و لیسه روی سطح برای ساخت بتونه به راحتی انجام می پذیرد. بهترین صفحه برای ساخت بتونه چوب، صفحه ای است که آب و مایعات به راحتی به آن نفوذ نکند. ما در وودیانو این کار را با باقیمانده های ورق های ام دی اف با روکش سفید صابونی انجام می دهیم یا اینکه از یک شیشه 10 میل برای این کار استفاده می شود که بهترین گزینه برای این کار است. باید دقت شود که بعد از ساخت بتونه می توان آن را داخل کیسه قرار داد و درب آن را بست و صفحه کار را تمیز کرد تا در مراحل بعدی رنگ کاری چوب هم از آن مجددا استفاده شود.
منبع حرارتی رنگ کاری:
گاهی اوقات نیاز به منبع حرارتی است برای خارج کردن صمغ سوزنی برگان از داخل چوب نیاز است؛ لذا در این مرحله از آموزش رنگ کاری چوب، به این موضوع می پردازیم. دقت کنید که اگر صمغ از داخل چوب خارج نشود حتما بعد از اتمام مرحله رنگکاری از میان لایه رنگ راه خود را به بیرون پیدا می کند و باعث ایجاد مشکلات زیادی می شود. پس حتما در مرحله رنگ کاری چوب تمام کانال های رزینی را از صمغ خارج کنید. این مورد بارها در کارگاه وودیانو رخ داده و تجربه شده است. بنابراین پیشنهاد می کنیم که به هیچ عنوان از روی ترمیم کانال های رزینی چشم پوشی نکنید.
برای انجام این کار می توانید با استفاده از یک منبع حرارتی تیغ، نازکی را داغ کرده و وارد کانال رزینی کنید و به این ترتیب صمغ داخل کانال که به شکل جامد درآمده است مایع شده و از کانال رزینی خارج می شود. برای تامین منبع حرارتی می توان از وسایل مختلفی استفاده کرد که ساده ترین آن ها فندک اتمی یا بخاری هیزمی و یک تکه فلز و یا لامپ حرارتی خواهد بود. ما در کارگاه وودیانو بیشتر از گزینه اول و دوم استفاده می کنیم.
بعد از آماده کردن لوازم مورد نیاز برای ساخت بتونه نوبت به انتخاب بتونه مناسب برای رنگ کاری چوب می رسد که هر کدام کیفیت و مقاومت متفاوتی داشته و در جای خود کارایی دارند. در این مرحله از آموزش رنگ کاری چوب، از بتونه های زیر برای بتونه کاری چوب استفاده می شود که برخی از آن ها آماده و برخی از آن ها باید ساخته شوند. در کل انتخاب نوع بتونه بسیار به نوع رنگ نهایی شما وابسته است که در ادامه مطلب با توجه به تجربه کاری وودیانو به آن اشاره خواهیم کرد.
- بتونه مل و سریش
- بتونه روغنی
- بتونه فوری
بتونه مل و سریش:
یکی از بتونه های پر کاربرد در مرحله رنگ کاری چوب استفاده از بتونه مل و سریش است. مواد تشکیل دهنده این بتونه عبارتند از مل، سیریش، اخرا، امرا، گل ماش، دوده و آب که به نسبت های مشخص برای ساخت بتونه همرنگ با چوب مورد نظر ساخته می شوند. از این بتونه برای ایجاد زیر کار رنگ های پوششی، فوری و خود رنگ استفاده می شود. این بتونه از مخلوط کردن پودر مل الک شده و نرم، با درصد مشخصی از پودر سیریش و پودرهای رنگی از قبیل پودر گل ماش، پودر اخرا و پودر امرا و دوده ساخته می شود. ما در کارگاه وودیانو معمولا مل را الک نمی کنیم و از مل آماده الک شده برای ساخت بتونه استفاده می کنیم.
پودر سریش به نسبت یک به هفت تا یک به ده، برای خشک شدن، سخت شدن و چسبندگی بتونه به کار می رود. میزان پودر سریش هر چه بیشتر باشد بتونه سفت و سخت تر می شود و سنباده کاری و پرداخت آن قبل از رنگ کاری چوب سخت تر می شود. پودرهای رنگی برای ساخت بتونه همرنگی چوب استفاده می شود و اغلب برای رنگ های خود رنگ و رنگ هایی که در آن موج چوب نمایان می باشد استفاده می شود.
پودرهای استفاده شده برای همرنگ کردن بتونه با چوب تنوع زیادی ندارد و با چند پودر ساده می توان رنگ تمامی چوب های موجود در طبیعت را به دست آورد. پودر گل ماش رنگ زرد و خردلی دارد و برای ساخت رنگ اغلب چوب ها به خصوص چوب نراد کاربرد دارد. پودر اخرا رنگ اخرایی و قرمز دارد و برای ساخت بتونه برای چوب هایی مثل راش، رز، عناب و غیره کاربرد دارد. درصد استفاده از سریش باید رعایت شود زیرا در صورت کم یا زیاد بودن آن خمیر بتونه یا نرم و یا زیادتر از حد نیاز سفت می شود.
پودر امرا رنگ قهوه ای سیر و تیره دارد و برای ساخت بتونه برای چوب هایی با زمینه تیره کاربرد دارد. از ترکیب این پودر و اضافه کردن به مقدار مورد نیاز به بتونه می توان نزدیک ترین رنگ بتونه را نسبت به چوب مورد نظر ساخت. با ساخت بتونه مناسب می توان کاری کرد که پس از رنگ آمیزی تشخیص محل های آسیب دیده سخت و دشوار باشد.
برای ساخت بتونه مل و سریش در مرحله اول مقدار مناسبی از مل با توجه به میزان خرابی مورد نظر برداشته می شود و روی صفحه ساخت بتونه ریخته می شود. سپس با توجه به مل مورد نیاز حدود یک دهم به آن پودر سریش اضافه شده و مخلوط همگنی ساخته می شود. ما در کارگاه وودیانو با تجربه ای که داریم درصد سریش به مل را یک به هشت و در بعضی مواقع یک به شش هم استفاده می کنیم که خمیر بتونه را محکم تر و پرداخت آن را سخت تر هم می کند. بعد از این مرحله پودر رنگ های مورد نظر با توجه به تمرین و تجربه به پودر بتونه اضافه می گردد. اگر در این کار کم تجربه هستید، به تدریج پودرهای رنگی را اضافه کنید تا در ساخت بتونه همرنگی به نتیجه مطلوب برسید. بعد از اضافه کردن پودر های هم رنگی حتما مخلوط پودر بتونه را خوب بهم بزنید تا پودری یکنواخت به دست آید.
در ادامه با اضافه کردن جزء آخر بتونه یعنی آب و بهم زدن مخلوط، خمیر بتونه ساخته می شود. برای ساخت خمیر بتونه یک حوضچه تو خالی با مخلوط درست کنید و در قسمت خالی آن آب اضافه کنید و منتظر باشید تا آب به پودر بتونه جذب شود. بعد از گذشت چند دقیقه مخلوط را بهم زده و خمیر را آماده کنید. به این ترتیب یکی از بهترین بتونه ها برای رنگ کاری چوب ساخته می شود.
برای اینکه از همرنگ بودن بتونه با بافت چوب اطمینان حاصل شود باید بتونه ساخته شده بر روی چوب مورد نظر تست شود. ما در وودیانو به این سبک عمل می کنیم: ابتدا بتونه ساخته شده را بر روی سطح مورد نظر قرار می دهیم و آن را با استفاده از جریان هوا یا حرارت خشک می کنیم. اگر رنگ بتونه همرنگی، بعد از خشک شدن و کمرنگ شدن همرنگ چوب مورد نظر شد بتونه کاری را آغاز میکنیم و در غیر این صورت با اضافه کردن پودرهای رنگی به هم رنگ کردن بتونه ادامه میدهیم. برای تشخیص همرنگ بودن بتونه کافی است مقداری بتونه را روی سطح کار توسط کاردک پخش کنید و مقداری از سطح چوب را به نحوی مرطوب کنید زیرا بتونه باید بعد از اعمال رنگ کاملا همرنگ چوب باشد. پس با کمی تر کردن بتونه و بافت چوبی اطراف آن بتونه را کاملا هم رنگ کار می کنیم.
بهترین حالت در این مرحله برای تست رنگ بتونه این است که بتونه را روی سطح کار بزنید و خشک کنید و پس از سنباده کاری کمی روی آن آب یا تینر اسپری کنید. در این حالت بتونه نباید خیلی به چشم بیاید و تقریبا باید هم رنگ چوب باشد. باید توجه داشت که چوب دارای بافت منحصر به فردی است و بتونه هم یک بافت یکنواخت و گچ مانند دارد و بافت و رگه خاصی ندارد. ما میتوانیم فقط رنگ آن را خیلی شبیه به چوب در بیاوریم؛ پس باید در استفاده از بتونه خیلی احتیاط شود. در صورتی که محل بتونه کاری عمیق باشد و از بتونه زیادی استفاده شود در هر صورت بتونه خودنمایی خواهد کرد و قابل رویت خواهد بود که این یک عیب محسوب می شود.
این حالت بتونه کاری فقط برای رنگ های خود رنگ و موج نما یک عیب محسوب می شود. در صورتی که اگر رنگ کار پوششی باشد نیازی به همرنگ ساختن بتونه نیست. در این حالت فقط کافی است رنگ بتونه را به رنگ نهایی چوب مورد نظر شبیه کنید.
در این مرحله از اجرای بتونه باید به نشست بتونه بعد از خشک شدن دقت کنید. این حالت فقط برای این نوع بتونه رخ نمی دهد بلکه برای تمامی بتونه ها در پر کردن حفره های عمیق اتفاق می افتد. برای حل این مشکل باید بعد از خشک شدن بتونه، بتونه دوم و سوم را مجددا بر روی محل مورد نظر اعمال کرد تا هیچ اختلاف سطحی بین محل مورد نظر و بافت اطراف چوب به وجود نیاید. ما در کارگاه وودیانو از یک روش برای حل این مشکل استفاده می کنیم و آن روش این است که برای بتونه کاری حفره های عمیق ابتدا عمق آن را با بتونه خاک اره و رزین پر می کنیم و سپس از بتونه همرنگی برای تکمیل فرآیند استفاده می کنیم.
اگر با حفره های خیلی عمیق مواجه هستید یک راه دیگر هم وجود دارد! این روش برخلاف روش قبلی استفاده از چند مرحله برای بتونه کاری نیست و می توانید با یک راه ساده تر این کار را انجام دهید. این روش استفاده از بتونه خاک اره و چسب چوب است. منظور از بتونه کاری خاک اره و چسب چوب ترکیب پودر چوب حاصل از سنباده کاری زبر با چسب چوب است. این بتونه کمتر از بتونه خاک اره و چسب چوب نشست می کند و مراحل رنگ کاری و بتونه کاری را کمتر می کند. مزیت این بتونه این است که محل های آسیب دیده که عمق زیادی دارند را به سرعت پر می کند و نشست کمتری نسبت به بتونه فوری و روغنی دارد و احتمال ریختن آن از لبه های کار هم کمتر است. البته این روش نسبت به روش خاک اره و رزین کندتر است و گاهی اوقات تا چند روز هم عمق خمیر بتونه خشک نمی شود که یک عیب بزرگ به شمار می آید.
بتونه روغنی رنگ کاری چوب:
زمانی که می خواهید از رنگ روغنی بر روی سطح استفاده کنید بهتر است سطح کار را با بتونه روغنی ماستیک کنید (پوشش دهید). ماستیک کردن روشی است که در آن تمام سطح به صورت یکپارچه بتونه کاری می شود و این بتونه عمدتاً برای رنگ های پوششی استفاده می شود. برای ساخت این بتونه به پودر مل رنگ روغنی متناسب با رنگ های نهایی کار، روغن الیف و اسکاتیف به عنوان خشک کننده سریع نیاز است.
برای ساخت بتونه روغنی ابتدا به مقدار مورد نیاز پودر مل روی یک سطح ام دی افی یا شیشه ای ریخته می شود. سپس رنگ روغنی همرنگ با رنگ نهایی چوب اضافه می شود. برای آماده شدن بتونه، توسط کاردک مخلوط بدست آمده ورز داده می شود. رنگ روغنی به حدی اضافه می شود که یک خمیر سفت به دست آید. برای شل کردن این خمیر و راحتی اجرا بر روی سطح از روغن الیف استفاده می شود.
این نرم کردن و شل کردن خمیر با روغن الیف به حدی است که خمیر به دست آمده نرم و قابل اجرا شود. بعد از آن با استفاده از کاردک به راحتی بر روی سطوح پخش می شود. مخلوط به دست آمده را چند دقیقه ورز می دهیم تا اصطلاحا کشته شده و آماده به کار شود. اسکاتیف به عنوان یک هاردنر یا خشک کن در این بتونه کاربرد دارد؛ بنابراین به مقدار کافی به آن اسکاتیف (Scative) اضافه می شود و دوباره عملیات ورز دادن تکرار می شود. دقت کنید که قبل از آماده شده بتونه، خشک کن را اضافه نکنید و حتما اسکاتیف را بعد از آماده شدن بتونه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا بتونه روغنی آماده است. ابتدا حفره ها و معایبی که دارای عمق زیاد هستند بتونه می شود و پس از خشک شدن، سنباده کاری و پرداخت سطح چوب برای رنگ کاری بهتر انجام می پذیرد. بعد از اینکه معایب برزگ برطرف شد، با استفاده از کاردک تمامی سطح کار بتونه کاری و به اصطلاح ماستیک می شود. برای به دست آمدن کیفیت بهتر پس از سنباده کاری اولیه، دوباره عمل ماستیک کردن تکرار می شود. علت این کار این است که بتونه پس از خشک شدن کمی فروکش می کند و مقداری از پستی و بلندی ها باقی می ماند. بنابراین با تکرار این عمل، سطح مورد نظر کاملا صاف می شود.
برای بتونه کاری قسمت های منحنی شکل یا شیارهای چوب می توان از شابلون یا لاستیک فشرده استفاده کرد. لاستیک فشرده می تواند روی سطوح منحنی حالت بگیرد بنابراین می تواند روشی موثر برای بتونه کاری این نواحی باشد. این حالت در تمامی انواع بتونه برای رنگ کاری چوب کاربرد دارد. بتونه روغنی و بتونه فوری به صورت آماده هم در بازار و رنگ فروشی ها وجود دارند که می توانید بنا بر میزان مورد نیاز خود از ظرف های کوچک و بزرگ آن خریداری کنید.
1-1-4- پرداخت ثانویه با استفاده از سنباده:
بعد از اتمام مرحله بتونه کاری با هر یک از روش های ذکر شده نوبت به پرداخت ثانویه می رسد که یکی از مهم ترین مراحل رنگ کاری چوب قبل از اعمال رنگ خواهد بود. در این مرحله بیش ترین کار را با سنباده خواهیم داشت که ابزار اصلی این بخش به حساب می آید. سنباده از یک ورق پارچه ای یا کاغذی که روی سطح آن دانه های سیلیس چسبانده شده است ساخته شده است. تعداد دانه های سیلیس در سطح مورد نظر به شماره سنباده بستگی دارد و نوع آن را مشخص می کند. ما در کارگاه وودیانو در این مرحله بیشتر از سنباده های شماره 100 تا 180 استفاده می کنیم.
هرچه شماره سنباده کمتر باشد، سنباده زبرتر خواهد بود و تعداد دانه های ساینده در واحد سطح کمتر و به همین ترتیب اندازه دانه ها درشتر خواهد بود. هرچه شماره سنباده بالاتر برود، تعداد دانه های ساینده در واحد سطح بیشتر می شود و بالطبع باید برای رسیدن به تعداد بیشتر، دانه های کوچک تر و ظریف تری را در کنار هم قرار داد. بنابراین با افزایش تعداد دانه های ساینده، سنباده نرم تر خواهد شد.
به طور مثال سنباده شماره ۶۰ یعنی تعداد ۶۰ عدد دانه سیلیس در یک اینچ مربع که نشان دهنده زبر بودن سنباده برای چوب است. در پرداخت ثانویه به سنباده های نرم احتیاج داریم که شماره های این سنباده ها از ۱۲۰ به بالا می باشد. سنباده های شماره ۱۲۰، ۱۵۰ و ۲۲۰ سنباده هایی هستند که در این مرحله از پرداخت مورد نیاز هستند.
ابزارهای کمکی مورد نیاز برای پرداخت ثانویه:
در این مرحله به ماشین سنباده یا ماشین پولیش (Polisher) یا همان ماشین پوست نیاز است. همچنین به ابزارهای دیگری مانند ماشین سنباده لرزان گردان (Orbital sander) و تخته سنباده هم نیاز است که سرعت کار را بسیار بالا خواهند برد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابزارهای نجاری مطلب زیر را از دست ندهید.
حتما ببینید: ابزار نجاری: راهنمای جامع 0 تا 100 فارسی [ویدیوی آموزشی]
در این مرحله ابتدا با استفاده از دستگاه ماشین سنباده دیسکی یا پولیشر و استفاده از سنباده ۱۲۰ خطوط و آثار باقیمانده از سنباده کاری اولیه و هم چنین بتونه های باقی مانده روی کار را از بین می بریم. به این ترتیب، سطح کار کاملا پرداخت می شود. در این مرحله باید توجه کنید که اصول کار با ماشین پوست به درستی رعایت شود تا کیفیت کار در حد قابل قبولی باشد و برای اجرای رنگ نهایی مشکلی به وجود نیاید.
سنباده کاری با ماشین پوست و سنباده شماره 100 شروع می شود و تا شماره 220 ادامه پیدا می کند. در هر مرحله باید با قرار دادن چوب در کنار نور مناسب، عملکرد پرداخت را از لحاظ اجرای صحیح ماشین پوست بررسی کرد و شماره بعدی را روی دستگاه بسته و مرحله سنباده کاری را ادامه داد. این مرحله از رنگ کاری چوب ادامه پیدا می کند تا تمامی خطوط باقی مانده از سنباده قبلی از بین برود و سطح کار کاملاً صیقلی و صاف شود. مطمئنا در این مرحله هنوز خطوط بسیار ریز که فقط در نور روی سطح کار دیده می شود وجود دارند که حاصل گردش سنباده 220 صفحه ابزار ماشین پوست است که باید در مراحل بعدی از بین برود.
در این مرحله از رنگ کاری چوب، با استفاده از ماشین سنباده زنی لرزان گردان و سنباده ۱۵۰ سطح چوب پرداخت می شود و خطوط باقی مانده از مرحله قبل ازبین می رود. عملکرد این دستگاه به این شکل است که در حالی که صفحه آن در حال گردش است لرزش هم دارد و باعث شکستن خطوط می شود. اگر با ذره بین به سطح کار نگاه کنید یا یک سنباده زبر به دستگاه بیاندازید، کاملا این حرکت را درک خواهید کرد و ردی شبیه به عدد هشت انگلیسی بر روی کار مشاهده خواهید کرد.
در این مرحله باید دقت شود که می توان به جای دستگاه سنباده لرزان گردان که قیمت بالایی دارد از سنباده زنی با دست (البته در جهت الیاف) بهره برد. دستگاه سنباده لرزان گردان نسبت به سنباده لرزان قیمت بالاتری دارد و البته خروجی کار این دو دستگاه اصلا با هم قابل مقایسه نیست و کیفیت به مراتب بهتری دارد. برای مشاهده قیمت بروز ابزارهای ضروری کارگاه نجاری بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
بعد از اتمام کار لرزان گردان می توان با استفاده از سنباده و حرکت دست در راستای الیاف چوب، سنباده زنی و پرداخت را به کیفیت نهایی خود رساند. هرگز سنباده کاری توسط دست را به صورت دورانی یا عمود بر الیاف چوب انجام ندهید زیرا خطوط حاصل از سنباده کاری در جهت عمود بر الیاف از خود شکل بد و زشتی را پدید می آورند که از بین بردن آن ها کار دشواری است.
سنباده کاری توسط دست در سطوح صاف می تواند توسط تخته سنباده انجام شود و در سطوح منحنی باید از دست بدون وسیله کمکی استفاده شود. در پایان با قرار دادن کار در زیر نور و تمیز کردن توسط فشار باد قوی باید سطوح را بررسی کرده و تمامی معایب را رفع کنید و کار را برای رنگ آمیزی آماده کنید. تا این مرحله از رنگ کاری چوب اصطلاحا زیر کار چوب درآمده است و باید آماده اجرای رنگ بر روی چوب شود.
1-2- آغاز مرحله رنگ کاری چوب:
در این مرحله از رنگ آمیزی چوب از گزینه های مختلفی برای پوشش سطح چوب استفاده می شود. سیلر، کیلر، پلی استر، پلی استر پوست و پولیش، رنگ های روغنی گیاهی، لاک الکل، کیلرهای پلی اورتان و دوجزئی و رنگ های فوری و اکریلیک همگی بر روی چوب اجرا می شوند. برای اعمال هر کدام از این رنگ ها روش ها و قلق های خاصی وجود دارد که در بخش جداگانه مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد. در این قسمت از مطلب آموزش رنگ کاری چوب وودیانو باید به موارد زیر توجه داشت:
- آماده سازی محیط برای رنگ کاری چوب
- ابزارهای مورد نیاز برای اعمال رنگ بر روی چوب
- رنگ روغنی مورد استفاده بر روی چوب
- رنگ فوری مورد استفاده بر روی چوب
- آستری های فوری برای چوب
- دلیل استفاده از سیلر بر روی سطح چوب
- دلیل استفاده از کیلر بر روی سطح چوب
- نیم پلی استر و تمام پلی استر
- پلی استر پوست و پولیش
- مراحل پرداخت و پولیش کاری
- اجرای رنگ های گیاهی
1-2-1- آماده سازی محیط برای رنگ کاری چوب:
برای شروع مرحله رنگکاری اگر یک کارگاه عمومی دارید باید حسابی آن را تمیز کنید تا آماده فعالیت رنگ کاری شود. همچنین باید محیط رنگ کاری قبل از اجرای رنگ خیلی خوب تمیز و عاری از خاک و گرد و غبار شود. قبل از اجرای رنگ حتما زمین را آب پاشی کنید تا در اثر رفت و آمد، خاک بر روی سطح کار ننشیند و مشکل ساز نشود. در فصول سرد و گرم سال هم باید به درجه حرارت استاندارد محیط برای اجرای صحیح رنگ دقت کرد.
یکی دیگر از موارد مهم در کارگاه برای اجرای مراحل رنگ کاری چوب، وجود تهویه و نور مناسب است. در هنگام رنگ آمیزی چوب، تهویه باید طوری صورت پذیرد که گرد رنگ پخش شده در محیط روی سطح کار برنگردد و برای این منظور هوا باید از طرفی وارد شده و از سوی دیگر خارج شود. به این ترتیب خطری برای سلامتی رنگ کارها هم به وجود نمی آید.
برای ایجاد تهویه مناسب می توان از فن های قوی و مناسب برای کارگاه رنگ کاری استفاده کرد. برای قرار دادن هواکش یا همان مکنده ها باید به موارد متعددی دقت کرد. جریان ورودی و خروجی هوا باید در یک مسیر قرار گیرند تا در کارکرد هیچ کدام خللی ایجاد نشود. مکنده یا هواکش باید طوری جایگذاری شود که گرد رنگ خروجی را مجددا مکش و وارد کارگاه رنگ کاری چوب نکند.
در بهترین حالت تهویه و خروج گرد رنگ از کارگاه رنگ کاری با استفاده از آبشار رنگ صورت می پذیرد. در این حالت، آبشاری از آب ساخته می شود که در پشت آن مکنده تعبیه شده و رنگ توسط مکنده ها به سمت آبشار رنگ هدایت میشود و توسط آب شسته شده و از پخش شدن آن در محیط جلوگیری میشود. مساحت محیط رنگ کاری بستگی به حجم کار مورد نظر و میزان خروجی کارگاه رنگ کاری دارد که باید با هم تناسب داشته باشند.
1-2-2- ابزارهای مورد نیاز برای اعمال رنگ بر روی چوب:
ابزار مورد نیاز برای رنگ آمیزی یا رنگ کاری سطح چوب عبارتند از: قلمو، پیستوله، غلطک و کمپرسور باد که با هر کدام از این ابزارها در ادامه مطلب رنگ کاری چوب وودیانو بیشتر آشنا خواهید شد. برای اعمال رنگ روی سطح کار میتوان از قلمو، پیستوله یا غلطک استفاده کرد. از قلمو معمولا برای اعمال رنگ های روغنی و گیاهی استفاده میشود و هم چنین در پروژه هایی که امکان استفاده از پیستوله وجود ندارد از آن استفاده می شود. البته در این قسمت رنگ های گران قیمت مثل روغن های گیاهی هم با قلمو بر روی کار اجرا می شود که پرت رنگ تا جای ممکن پایین می آید. البته در حالت بهتر، حتی از یک کاردک پلاستیکی یا چیزی شبیه به کارت ویزیت هم برای اجرای رنگ های گران تر می توان استفاده نمود.
از پیستوله برای اجرای رنگ های سلولزی، فوری، اکریلیک و همچنین روغنی استفاده می شود. معمولا از پیستوله برای رنگکاری چوب ها در پروژه های با کیفیت تر و مرغوب تر در رنگ های براق استفاده می شود؛ زیرا اثر باقی مانده از قلمو که در بیشتر مواقع بد شکل خواهد بود در رنگ کاری با پستوله وجود نخواهد داشت. در صورتی که تجربه کار با پیستوله را پیدا کنید اجرای رنگ پروژه های دشوار دیگر برایتان بسیار آسان و سریع می شود. قدرت مانور بالای پیستوله در مقایسه با قلمو یا غلطک قابل مقایسه نخواهد بود.
پیستوله انواع مختلفی دارد که نوع بادی آن بسیار با کیفیت تر و پر کاربردتر از نوع برقی آن است. پیستوله ها بر اساس قطر سوراخ خروجی رنگ خود تقسیم بندی می شوند. به طور مثال نوع ظریف پاش و کوچک تر آن به عنوان پیستوله سایه پاش، نوع متوسط با قطر سوراخ یک و سه دهم میلیمتر، برای پاشیدن رنگ های حساس مثل رنگ ماشین و پیستوله با خروجی زیاد یعنی قطر خروجی یک و نه دهم میلیمتر برای اجرای سیلر و کیلر مناسب خواهد بود. همان طور که اشاره شد پیستوله ها انواع مختلفی دارند و همچنین برای کاربردهای مختلف دارای سوزن هایی با شماره های مختلف می باشند. از سوزن های با شماره بالا برای رنگ های غلیظ تر مثل رنگ های روغنی استفاده می شود و از سوزن های ریزتر برای رنگ های فوری نظیر رنگ های ماشین و رنگ های سلولزی استفاده می شود.
برای استفاده از پیستوله نیاز به فشار باد مناسب است. این فشار باد توسط دستگاه کمپرسور باد تامین می شود. این دستگاه هم ابعاد، سایز مخزن و قدرت موتور متفاوتی دارد که برای انواع استفاده ها و حجم های متفاوت رنگ کاری کاربرد دارد. ما در کارگاه وودیانو سایزهای مختلفی از کمپرسور داریم که در کاربردهای مختلف از آن ها استفاده می کنیم. اگر درباره کمپرسورها و نوع کاربرد آن ها سوالی دارید، حتما در بخش نظرات کامنت بگذارید تا بهترین نوع آن را با توجه به کارتان به شما پیشنهاد کنیم.
باید توجه داشت با فشرده شدن هوای گرم رد شده از داخل موتور دستگاه و سرد شدن آن، در داخل سیلندر دستگاه رطوبت ایجاد می شود. رطوبت در رنگ کاری چوب باعث تخریب ساختار رنگ و ایجاد حباب روی رنگ چوب می شود. بنابراین باید توجه داشت که در فواصل زمانی مشخص باید رطوبتی که در مخزن کمپرسور ایجاد شده است را خارج کرد. برای انجام این کار باید شیری که در زیر مخزن هوای آن تعبیه شده را باز کرد و رطوبتی که حالا به شکل مخلوطی از آب و روغن درآمده است را خارج نمود. هم چنین می توان از یک نم گیر یا رطوبت گیر در قسمت خروجی باد کمپرسور استفاده کرد تا به این ترتیب هیچ رطوبتی روی رنگ نهایی وجود نداشته باشد. با نصب نم گیر، عمر مفید تمامی ابزارهای بادی شما بالاتر خواهد رفت.
1-2-3- رنگ روغنی مورد استفاده برای رنگ کاری چوب:
همان طور که در بالا اشاره شد رنگ های فوری، روغنی، سلولوزی و اکریلیک بر روی چوب قابل اجرا هستند. رنگ های روغنی که پایه روغنی دارند، در بیشتر مواقع سطح کار و نقوش چوب را پوشش می دهند. رنگ روغنی اغلب در پروژه هایی استفاده می شود که چوب مورد نظر رگه زیبا و کیفیت خوبی نداشته باشد. نحوه اجرای همه این رنگ ها تقریبا به یک شکل است. تنها نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که رنگ های روغنی فقط باید با رنگ های روغنی مخلوط شوند. به طور مثال اگر رنگ روغنی با رنگ فوری مخلوط شود سریعا باعث تخریب رنگ خواهد شد و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
رنگ های روغنی به وسیله تینر روغنی رقیق می شوند و به غلظت مناسب برای اجرای رنگ با پیستوله یا قلمو می رسند. در این حالت، رنگ در مقایسه با انواع دیگر رنگ ها دیرتر خشک می شود که این موضوع به خاطر تینر روغنی و ماهیت رنگ روغنی است. برای حل این مشکل به جای تینر روغنی در بعضی از مواقع از بنزین استفاده می شود که سرعت خشک شدن رنگ را بسیار بالا می برد؛ اما باید دقت شود که کیفیت رنگ خشک شده در این حالت با حالت مخلوط با تینر روغنی یکسان نخواهد بود.
1-2-4- رنگ فوری مورد استفاده بر روی چوب:
در مراحل نهایی رنگ کاری چوب، برای رنگ کردن از رنگ های فوری هم استفاده می شود که رنگ های مادر آن از یک کیلو به بالا در دسترس هستند. برای رقیق کردن رنگ های فوری و استفاده با پیستوله از تینر فوری استفاده می شود. در این مرحله اگر غلظت رنگ را کمتر کنید، بعد از اعمال طیف های رنگی مختلف خواهید دید که باز هم رگه های چوب از زیر لایه رنگ دیده می شوند. این یک امکان جذاب برای رسیدن به حالت های مختلف و کاربردهای چوب در دکوراسیون داخلی و بیرونی است. سیلر کیلر و پلی استر ها هم از همین خانواده هستند و با تینر فوری حل می شوند. در حال حاضر پر کاربرد ترین نوع رنگ در کشور ما همین رنگ های سلولزی و فوری هستند که در اغلب پروژه های چوبی از آن ها استفاده می شود. رنگ هایی مثل سیلر، کیلر، نیم پلی استر ها و تمام پلی استر ها همگی رنگ های شفاف هستند و اصطلاحا به آن ها موج نما هم گفته می شود.
1-2-5- آستری های فوری برای رنگ کاری چوب:
در زیر کار رنگ های فوری می توان از جوهرها و هم رنگی های مختلف برای تغییر رنگ بافت چوب استفاده کرد که نتایج واقعا شگفت انگیزی به دنبال خواهد داشت. جوهرها و همرنگی ها دارای طیف های رنگی گوناگون هستند و تنوع زیادی دارند. آستری معروف شاپان در دو نوع قهوه ای و مشکی در بازار موجود می باشد که با استفاده از آن می توان طیف های مختلف رنگ قهوه ای را ایجاد کرد. به شاپان و جوهر که رنگ چوب را تغییر می دهند اصطلاحا آستری گفته می شود. شاپان نیز توسط بنزین رقیق شده و به وسیله پارچه بدون پرز، روی سطح کار اعمال می شود. در کل شاپان نوعی قیر تصفیه شده است که می توان با آن رنگ قهوه ای و رنگ گردویی را روی سطح چوب ایجاد کرد.
1-2-6- دلیل استفاده از سیلر بر روی سطح برای رنگ کاری چوب:
یکی از متداول ترین سوالات و مشکلاتی که برای عموم هنرجویان پیش می آید این است که چرا از سیلر برای رنگ کاری چوب استفاده می شود؟ این نکته باید در مرحله نهایی رنگ کاری چوب مورد توجه قرار گیرد. سیلر قبل از هر رنگی بر روی چوب زده می شود به این دلیل که از نفوذ رنگ به داخل چوب جلوگیری می کند. اجرای سیلر اولین مرحله از رنگ کاری می باشد و باید بلافاصله بعد از اجرای آستری سطح چوب را با سیلر پوشش داد.
بعد از انجام آستری باید منافذ بافت چوب را با سیلر پر کرد. سیلر توسط تینر فوری رقیق می شود و مقدار رقیق شدن آن بستگی به نوع روش استفاده از آن دارد. در صورتی که منافذ چوب زیاد باشد، مثل چوب بلوط، می توان در ابتدا سیلر را با غلطک بر روی سطح اجرا کرد. اگر سطح کار خلل و فرج زیادی داشته باشد می توان از لیسه یا کاردک هم برای اجرای سیلر استفاده کرد. در چوب هایی مثل راش که سطح هموارتری دارند، استفاده از سیلر با پیستوله خواهد بود و کافی است بعد از رسیدن سیلر به غلظت مناسب تنها در دو مرحله با پیستوله روی کار اجرا شود.
سیلر زدن باید در چند نوبت و با فاصله زمانی کمتر از نیم ساعت روی سطح چوب پاشیده شود و در نهایت بعد از گذشت یک یا دو ساعت عملیات سنباده کاری و پرداخت سیلر با استفاده از سنباده ۲۲۰ یا سنباده ۳۶۰ انجام شود. بعد از خشک شدن سیلر، سطح کار کمی زبر می شود که می توان با سنباده کاری و استفاده از شماره مناسب سطح کار را کاملا صاف و صیقلی کرد. در اصطلاح این مرحله را صابونی شدن سطح کار می گویند. این کار در چند مرحله انجام می شود تا منافذ چوب کاملا پر شود. ما در وودیانو در این مرحله از سنباده های کار کرده برای صابونی کردن سیلر استفاده می کنیم.
1-2-7- دلیل استفاده از کیلر بر روی سطح برای رنگ کاری چوب:
بعد از اجرای سیلر و سنباده کاری و صیقلی یا صابونی کردن سطح چوب، باید از کیلر برای پوشش مرحله بعد استفاده کرد. کیلر هم مانند سیلر توسط تینر فوری رقیق می شود و با استفاده از پیستوله روی سطح کار پاشیده می شود. غلظت کیلر در هنگام اجرا با پیستوله کمی بیشتر از سیلر است تا بدین ترتیب ضخامت رنگ مورد نیاز برای پوشش سطح چوب ایجاد شود. بعد از اجرای کیلر می توان رنگ کاری را به پایان رساند؛ اما اگر نیاز به کیفیت بیشتری در رنگ کاری دارید یا باز هم نیاز به تغییر رنگ چوب دارید هنوز کار به اتمام نرسیده است. در صورتی که بخواهید از جوهر برای تغییر رنگ سطح چوب استفاده کنید باید جوهر را در کیلر حل کرده و روی سطح کار بپاشید.
با این روش تم رنگی مورد نظر با استفاده از جوهر به مرور روی سطح چوب ایجاد می شود و می توان این روند را تحت کنترل داشت. کیلر نیز مانند سیلر در چند نوبت با فاصله زمانی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه روی کار پاشیده می شود که این زمانبندی کاملا به درجه حرارت محیط بستگی دارد. پس از خشک شدن، کیلر به وسیله سنباده ۲۲۰ تا ۳۶۰ پرداخت می شود. در بعضی موارد از کیلر برای رنگ نهایی کار در رنگ کاری چوب استفاده میشود و بعد از اعمال نهایی رنگ به حال خود رها می شود تا خشک شود. اما برای ادامه مراحل رنگ کاری و اجرای رنگ های دیگر باز هم نیاز به پرداخت سطح چوب خواهد داشت.
1-2-8- استفاده از نیم پلی استر و تمام پلی استر در رنگ کاری چوب:
یکی دیگر از مواردی که برای رنگ کاری چوب روی سطح اجرا می شود پلی استر و نیم پلی استر به عنوان پوشش نهایی می باشد که بسیار مقاوم تر از کیلر خواهد بود. پلی استر کاملا شفاف و براق است و برای رقیق شدن به تینر فوری و برای خشک شدن به هاردنر یا خشک کن نیاز دارند. البته حالت مات یا نیمه مات هر کدام از رنگ ها هم وجود دارد که می توانید در صورت نیاز از آن ها نیز استفاده کنید. میزان استفاده از خشک کن کمی تجربی می باشد و به سرد یا گرم بودن محیط ارتباط دارد و جبران عدم استفاده صحیح از آن بسیار دشوار است. مقدار مصرف خشک کن نیم پلی استر بین ۵ تا ۱۰ درصد حجم رنگ مورد نظر می باشد. ما در کارگاه وودیانو برای یک ظرف پیستوله یک درب هاردنر استفاده می کنیم که در فصول سرد سال استفاده از یک و نیم درب هاردنر را اصولی تر می دانیم.
اجرای نیم پلی استر به عنوان رنگ نهایی باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود. فاصله زمانی نوبت های اول، دوم یا سوم پلی استر بسیار مهم است. این اهمیت به دلیل استفاده از خشک کن در این رنگ است که کمی این مرحله از رنگ کاری چوب را حساس تر می کند. اگر فاصله زمانی نوبت اول و دوم بیشتر از نیم ساعت باشد، دست دوم رنگ روی رنگ قبلی متصل نمی شود و در اصطلاح چروک می خورد. به این اتفاق در اصطلاح سوختن رنگ مهم گفته می شود. به دلیل عدم وجود هاردنر در سیلر و کیلر این اتفاق در هنگام اجرای این رنگ ها مشاهده نمی شود.
بنابراین در هنگام اجرای رنگ های نیم پلی استر یا تمام پلی استر باید نسبت بین خشک کن و رنگ در دمای هوای مختلف به درستی رعایت شود. فاصله زمانی نوبت های اعمال رنگ هم که در هر منطقه آب و هوایی بر اساس تجربه به دست می آید باید مورد توجه قرار گیرد تا لایه ضخیم مورد نظر روی سطح چوب به خوبی ایجاد شود.
پلی استر تمام یا تمام پلی استر هم مانند نیم پلی استر محلول در تینر فوری می باشد. با این تفاوت که یک جزء دیگر به نام کبالت که باعث شفافیت زیاد تمام پلی استر می شود در این نوع رنگ استفاده می شود. پلی استر تمام بسیار براق بوده طوری که در پایان کار سطحی کاملاً شیشه ای به دست می آید. مشابه این سطح را امروزه در رزین های اپوکسی و اعمال آن بر روی چوب را احتمالا زیاد دیده اید.
در هنگام آماده سازی زیر کار تمام پلی استر باید دقت شود که کوچک ترین حفره در سطح کار میتواند باعث نفوذ رنگ پلی استر تمام در آن حفره شود و کیفیت کار را پایین بیاورد. بنابراین در زمان اعمال سیلر و کیلر باید از پر شدن منافذ کاملا مطمئن شوید و بعد از آن سراغ اجرای تمام پلی استر بروید.
1-2-9- استفاده از پلی استر پوست و پولیش در رنگ کاری چوب:
پلی استر پوست و پولیش مانند پلی استر تمام عمل می کند با این تفاوت که پلی استر پوست و پولیش با غلظت بیشتری روی سطح کار پاشیده می شود. مدت خشک شدن این نوع رنگ هم بسیار طولانی تر است و به حدود دو روز هم می رسد. در نهایت پس از خشک شدن کامل سطح کار با پوست و پولیش مناسب به براقیت نهایی و کیفیت بالا می رسد.
حتما ببینید: آموزش پولیش پلی استر (پوست و پولیش پلی استر) + فیلم آموزشی فارسی
1-3- اجرای عملیات رنگ کاری چوب
1-3-1- مرحله پرداخت و پولیش کاری سطح چوب:
در این مرحله از رنگ کاری چوب، اصول پولیش کاری بیان می شود که برای انواع رنگ ها قابل اجراست. ابتدا سطح کار توسط آب خیس و مرطوب می شود و با استفاده از دستگاه لرزان گردان و سنباده ۳۶۰ سطح کار کاملا پرداخت می شود. بعد از اینکه این مرحله توسط سنباده های نرم و آب سنباده کاری شد، سنباده کاری مجددا ادامه داده می شود و به ترتیب از سنباده های ۴۰۰، ۸۰۰، ۱۲۰۰ و ۲۰۰۰ برای پرداخت سطح استفاده می شود. این سنباده کاری حتما باید همراه با آب زدن انجام شود که در اصطلاح به آن پوسته آب می گویند و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سنباده کاری به تنهایی دارد.
بعد از اینکه سطح کار یکدست شد و تمام قسمت های چوب به طور کامل سنباده کاری شد، پولیش کاری شروع می شود. در این مرحله خمیر پولیش روی سطح کار اعمال می شود و با استفاده از نمد یا پوست بره مخصوص که روی دستگاه ماشین پوست بسته می شود سطح کار به طور کامل پولیش کاری می شود. بعد از پولیش کاری، سطح کار را توسط یک پارچه پنبه ای تمیز کنید تا از براقیت به دست آمده نهایت لذت را ببرید.توجه داشته باشید که هر چه عملیات پوست و پولیش کاری با دقت و حوصله بیشتری انجام شود، خروجی کار بسیار براق و زیباتر خواهد شد.
این مطلب ادامه دارد…
در پایان هر نظر و سوالی در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید. ما مشتاقانه پاسخگوی تمامی سوالات و نظرات ارزشمند تان خواهیم بود.
توجه: برای نگارش این مطلب ساعت ها زمان صرف شده است. لطفا در هنگام استفاده از این مطلب حتما نام و لینک وب سایت وودیانو قرار داده شود. با تشکر.
منبع مطلب: به طور اختصاصی وب سایت وودیانو.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
322 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام. و تشکر بابت مطلب مفید شما.
برای نوپان هم با همین روش mdf میشه کار کرد؟
سلام… ممنون بابت نظر لطفتون…
بله…اگر ضخامتش 16 میل باشه امکان پذیر هست.
ادامه رو چجوری میتونم ببینم
سلام…این مطلب به زودی آپدیت میشه و می تونید استفاده کنید.
سلام استاد
برای درب ها تازه نصب شده، با جنس چوب راش، لطفا میشه مراحل کاری که لازم انجام بشود، به ترتیب بفرمایید. ممنون
سلام. بستگی به نوع رنگی که میخواین اعمال کنید دارهع. روند کار به صورت آموزش بالا هست.
سپاس فراوان ،بسیار مفید بود.
سلام. تشکر از شما
خیلی جالب و مفید بود واقعا ممنون از شما
سلام…
خیلی ممنون بابت نظر لطفتون و انرژیی که بهمون میدید.
عالی بود .سپاس
سلام. ممنون.
سلام
من رنگکار چوب هستم و واقعا از مطالبتون استفاده کردم
میخواستم بدونم از روشهای نوین رنگکاری آیا مطالبی دارین که تو کار بشه ازش استفاده کرد؟
یا نحوه استفاده از متریالهای ترک؟
چون تو ترکیه که کیفیت کارشون به مراتب بالاتر از ماست، گویا کلا از مواد دیگه ای به جز سیلر کیلر و پلی استر استفاده میکنن.
ممنون میشم اگه بتونید تو این زمینه منو راهنمایی کنید
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…
در ادامه مطلب رنگ کاری (که بزودی آپدیت می شود) انواع رنگ های بروز و کاربردی رو شرح میدیم. اما نکته مهم در مورد سوال شما مشکل واردات و عدم ورود متنوع رنگ های موجود به داخل ایران است که امیدواریم این مشکل برطرف شود.
خیلی جالب بود چرا رنگ کاری رو کامل نمیگید
سلام…سپاس بابت نظر لطفی که دارید…
همون طور که اشاره شد این مطلب ادامه خواهد داشت و به زودی تکمیل می شود.
سپاس از همراهی شما.
با درود
تموم مطالب ارزشمند 0 تا 100 وودیانو رو دارم با اشتیاق مطالعه میکنم و مشتاقانه منتظر تکمیل مطالب رنگ کاری تان هستم .واقعا خسته نباشید پاینده باشید و برقرار
با عرض سلام و وقت بخیر…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…نظرات ارزشمند شما عزیزان بسیار مایه دلگرمی ما و ادامه این مسیر هست….
سلام
ممنون از زمانی که میذارید و این مطالب رو انتقال میدید دم شما گرم
میخواستم بپرسم به نظر شما اگر بخوام یه کابین کوچیک برای ابعاد زیر 120*120 با یک صفحه گردشی برای رنگ کاری درست کنم چه نکاتی رو باید رعایت کنم؟
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…
نکته خاصی نداره، فقط قطر صفحه گردون رو مناسب با نیازتون در نظر بگیرید چون در صورت کوچک بودن قطعه و بزرگ بودن قطر میز خیلی از سوژه دور خواهید شد و برعکس. از بلبرینگ یا چرخ باکیفیت برای قسمت گردان استفاده کنید و چرخ ها رو خوب گریس بزنید تا گرد رنگ به مرور زمان در کارکرد چرخ ها اختلالی ایجاد نکند.
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون
بیزحمت رنگ برای پارکت چوبی رو معرفی کنین که باعث جلوگیری از سایش چوب شود
مممنون
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…
تقریبا تمامی برندهای رنگ موجود در ایران رنگ مخصوص پارکت رو دارند و بهتره با این شرکت ها تماس بگیرید و اطلاعات دقیق مقاومت رنگ ها و قیمت هاشون رو بدست بیارید و با هم مقایسه کنید. البته انتخاب نوع چوب هم بسیار مهمه و تنها در صورت استفاده از چوب های مخصوص پارکت می تونید از رنگ های مورد نظر برای ایجاد مقاومت لازم مطمئن بشید.
سلام یه کشتی چوبی درست کردم با چوب بالسا میخوام رنگش کنم تیره و روشن برام مهمه که طرح خود چوب مشخص باشه از چی استفاده کنم هیچ اطلاعاتی در زمینه رنگ ندارم
سلام…
اگر قیمت رنگ مصرفی براتون مهمه از آستری شاپان یا جوهرهای فوری برای تیره کردن چوب استفاده کنید و قسمت های روشن را با سیلر و کیلر رنگ کنید. به این ترتیب سیلر و کیلر روی قسمت های آستری نخورده رنگ اصلی چوب را نشان می دهد و روی قسمت های آستری خورده بافت تیره تر چوب بالسا را با حفظ رگه های آن نشان می دهد. در آخر تاکید می شود که آستری فوری استفاده کنید نه آستری روغنی!
ضمنا خوشحال میشیم عکس کشتی ساخته شده تون رو هم برامون به ایمیل info@woodiano.ir بفرستید تا ببینیم؛ و یا در اینستاگرام وودیانو به آیدی woodiano_arts در ارتباط باشید.
سلام میز دست دوم خریدم میخواهم رنگ کنم تا ظاهری نو بگیرد از چه رنگی استفاده کنم چوب من رنگ ونگه هست و صندلی ها فندقی
سلام. وقت بخیرو اگر تکنیک های رنگ کاری آشنا هستید اول باید رنگ چوب رو کامل از بین ببرید بعدش رنگ جدید رو اعمال کنید. وگرنه توصیه می کنیم به کار دست نزنید که منجر به خسارت میشه.
واقعا مطالب عالیه و سخاوت شما دربیان این همه تجربه به صورت رایگان،قابل تحسینه،منتظر ادامه ی آموزش رنگ کاری هستم
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…
نظرات دلگرم کننده شما عزیزان انگیزه های ما رو برای تولید آموزش های بیشتر و بهتر چندین برابر میکنه…
خوشحالیم که همراهانی خوبی همچون شما داریم…
ضمنا برای مشاهده آموزش های به روز و لایو و استوری های هر روزه ما در اینستاگرام پیشنهاد می کنیم حتما پیج ایسنتاگرام وودیانو رو دنبال بفرمایید.
سلام خسته نباشین
ببخشد من یک نرده چوبی داشتیم که قبلاً رنگ سوده رنگش هم عسلی هسته وبراق
میخواستم تغییر رنگش بدم .یکم به رنگ قهوه ای بخوره با نقش چوبهم داشته باشه
باید چکار کنم
سلام. وقت بخیر. باید ابتدا رنگ قبلی رو با روش هایی مثل استفاده از تینر، رنگ بر و … از بین ببرید و بعد رنگ جدید رو اعمال کنید.
با درود
سپاس از مطالب با ارزش و مفید شما
فعالیت من در زمینه تولید محصولات چوبی وام دی اف با دستگاه لیزر است
باکس های چوبی هم درست میکنم.اگر برای باکس شیرینی از تخت سه لایی استفاده کنم چه پوششی را برای روکش کردن چوب پیشنهاد میدهید که از نظر بهداشتی مورد تایید باشدکه بتوان در آن خوراکی قرار داد.روغن یا رنگ بهداشتی با قیمت مناسب باشد.
پیشاپیش از راهنماییتان ممنونم.
با سلام و تشکر بابت نظر لطف تون…
بهترین گزینه استفاده از رنگ های روغنی گیاهی و طبیعی هست که در بازار با برندهای مختلفی وجود دارد….فقط بررسی کنید تا نوع دارای استاندارد مورد استفاده در ظروف غذایی رو تهیه کنید.
سلام عالی بود مطلب زودتر کاملشو بذارید.
بنده یک لوستر روستیک دارم میسازم که چوبهای چارتراشش سفید رنگ هست میخوام رنگ قدیمی تیره ماننده بزنم بهش که حس قدیمی بودن بده همچنین رگه های چوب خودنمایی کنه.ممنون میشم راهنمایی کنید.بازهم مرسی
سلام…بله این مطلب بزودی آپدیت میشه.
اگه میخواین خیلی قدیمی بشه میتونید از روش سندبلاست و بعد از اون همرنگی شاپان و سیلر و کیلر استفاده کنید. اینجوری رگه های تابستانه چوب بعد از اجرای رنگ خیلی زیاد خودنمایی می کنند. اگر هم دوست نداشتید سطح کارتون ناصاف بشه می تونید بعد از اجرای همرنگی، بدون سندبلاست کردن، رنگ نهایی رو یعنی همون سیلر و کیلر رو بر روی کار اجرا کنید. همرنگی شاپان رو می تونید از نزدیک ترین ابزار فروشی بخرید؛ فقط دقت کنید که شاپان تصفیه شده باشه.
مطالبتون عالیه…..تو کل اینترنت و یوتیوب سرچ کرده بودم واقعا مطالب شما تکمیل تر از همه بود….فقط خواهشا درباره رنگکاری درب و میز چوبی(در منزل) هم مطلب بزارید..ممنون
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…چشم حتما در این زمینه هم براتون آموزش قرار میدیم.
دوست عزیز ، ممنون از شما ، مشتاق مطالعه ادامه مطلب هستم ☺
با سلام…
ادامه این مطلب آماده شده و به زودی آپدیت می شود.
سلام و وقت بخیر
از توضیحات خوب و کامل شما بسیار سپاسگذارم. اما سوالی دارم که اگر جواب من رو بدید ممنونتون میشم
من مبلم رو با رنگ فوری و بعد شاپان رنگ کردم و یه جاهاییش رو هم پودر طلایی زدم حالا برای فیکس کردن نهایی،آیا بهترین گزینه نیم پلی استر؟ واینکه نیم پلی استر رنگ مبل رو زرد نمیکنه؟ لطفا اگر پیشنهادی و راهنمایی برای بهتر شدن کلیّت کار دارید بفرمایید.
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…
اگر در رنگ کاری مبتدی هستید بهترین گزینه همون نیم پلی استره…
چون پاشیدن تمام پلی استر و پلی اورتان ها سخت تره…
اگر نسبت خشک کن رو رعایت کنید هیچ مشکلی برای نیم پلی استر پیش نمیاد…
البته مارک معتبر هم بخرید.
خیلی ممنون از پاسخگویی و راهنمایی شما ،بله مبتدی هستم و اینکه یکی از دوستان به من پیشنهاد داد که قبل پلی استر سیلر پودری بزنم به نظر شما لازم که از سیلر پودری استفاده کنم ؟ یا نیم پلی استر کافی؟
در رنگ کاری با رنگ های سلولزی اولین مرحله سیلر هست و بعد از اون کیلر یا نیم پلی استر مرحله به مرحله اجرا میشن…ولی حتما باید اولین مرحله سیلر زده بشه…
سلام . ممنونم از مطالب بسیار مفیدتون .
من برای حیاط خونه نیمکت و میز ساختم که پایه هاش فلزی و رویه اش چوبیه .متاسفانه چوبها چون در معرض بارندگی و افتاب هستن دارن از بین می رن و ترک می خورن . از چند نفر راهنمایی گرفتم و چند جور عایق رو روش کار کردم ولی به مرور زمان پوسته پوسته و نهایتا از بین رفتن و چوبها دارن ترک می خورن . دوست ندارم از رنگ روغنی معمولی روشون بزنم دوست دارم بافت چوبها معلوم باشه .با توجه به این که مبتدی هستم می شه راهنمایی بفرمایید از چه موادی می تونم برای پوشش این کارها استفاده کنم .بسیار ممنونم
سلام…سپاس بابت نظر لطفتون…
باید از رنگ های روغنی گیاهی استفاده کنید تا رگه ای که مد نظرتونه قابل رویت باشه…البته میتونید از نانو عایق ها هم استفاده کنید ولی نسبت به رنگ های روغنی گیاهی کیفیت پایین تری دارند…
سلام. ممنون از مطالب خوبتون و وقتی که گذاشتین
سه تا سوال دارم
۱. برای MDF خام چه رنگی باید بزنم و اینکه چه برندی رو توصیه میکنید؟ (برای تابلو دکوراتیو میخوام).
۲. برای اسباب بازی بچه ها چه رنگی مناسبترین هست؟
۳. رنگی هست که بشه روی چوب زد و در عین حال رگه های چوب دیده بشن؟ رنگهایی مثل سبز و زرد و این ها منظورمه
پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون
سلام…ممنون…
1- رنگ های اکریلیک و فوری و روغنی
2- رنگ های روغنی گیاهی که استاندارد لازم در این زمینه را دارند.
3- بله. رنگ های پوششی رو اگر با غلظت کم استفاده کنید امکانش هست و هم چنین می تونید از رنگ های روغنی گیاهی با تنوع رنگی زیاد استفاده کنید.
با درود و احترام خدمت شما
بنده میخواستم یک دست مبل چوبی رو رنگ طلایی بزنم میشه راهنمایی کنید که آیا باید رنگ روغنی بگیرم؟ آیا چوب رنگ مخصوص دارد ؟ و بعد از رنگ برای استحکام روغنی چیزی نمیخواد؟ ممنون اگه راهنمایی کنید
سلام…
باید از رنگ های فوری و از اکلیل های طلایی یا نقره ای بسته به نیازتون استفاده کنید و هم چنین برای پوشش نهایی از رنگ هایی مثل کیلر سیلر و نیم پلی استر استفاده کنید.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون من یه سوالی داشتم. اخیرا ما یه میز نهارخوری خریدیم رنگش طلاییه دیروز مبل ها رو شستیم شب کوسن ها رو برای خشک شدن روی اون گذاشتیم صبح وقتی میزو نگاه کردم خیلی برام عجیب بود سطح میز زیر کوسن ها سفید شده اولش فکر کردم کف شامپو شستشوه با پارچه خیس پاک میشه ولی نشد.. شبیه رنگه الان نمیدونم چکار کنم.. چجوری پاک میشه
سلام…وقت بخیر…
به خاطر رطوبت کوسن هاست که به رنگ منتقل شده…به احتمال زیاد نیاز به رنگ کاری مجدد داره…اگر خواستید عکسش رو به دایرکت اینستاگرام وودیانو بفرستید بررسی کنیم.
درود به شما و سپاس که تجربیاتتون رو در اختیار سایر افراد قرار میدید. بنده مشتاقانه منتظر ادامه مطلب هستم…
بنده با استفاده از چوب روس یک میز ناهارخوری 4 نفره برای خونه درست کردم. الان در مرحله پرداخت هستم و دارم به رنگ کردنش فکر میکنم. تا امروز میخواستم از شاپن و سیلر کیلر استفاده کنم اما شنیدم که این رنگها ممکنه سرطانزا باشن و حتی در کشورهای اروپایی منسوخ شدن….! با توجه به اینکه قراره روی این میز غذا خورده بشه خواستم بدونم میشه با استفاده از رنگ های دیگه، رنگ فندقی براق رو که همچنان بافت چوب هم معلوم باشه روی چوب روس دراورد؟
با تشکر فراوان
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…
بله رنگ هایی که نام بردید برای سلامتی مضر هستند…
برای رسیدن به رنگ فندقی می تونید از رنگ های روغنی گیاهی استفاده کنید که برندهای معتبر اون تنوع رنگی بالایی دارند و می تونند براتون مفید باشند. اما اگه لایه براق بر روی رنگ فندقی تون نیاز دارید نمیشه از این رنگ ها استفاده کرد و باید از رنگ های دارای حلال که یک لایه براق بر روی سطح ایجاد می کنند استفاده کنید که همه اون ها مواد آلاینده فرار دارند.
با سلام، درب سرویس ها و اتاق خواب از نوع روکش اچ دی اف فندقی رنگ هستش،میخواهم رنگش را سفید کنم. راهنمایی لطفا
سلام…
مهم این هست که چه نوع رنگی به عنوان لایه نهایی روی همرنگی فندقی خورده باشه؟ اگر رنگ فوری باشه می تونید با زدن ته پوست رنگ سفید فوری رو روش اجرا کنید و لایه محافظتی نهایی رو روش بزنید و اگر رنگ روغنی خورده این مراحل رو با رنگ روغنی انجام بدید.
سلام ممنون از سایت بسیار خوب و مفیدتان
من یه سری چوب دارم که حلقه حلقه بریدم و می خوام به دیوار بزنم، نمی خوام رنگش تغییری کنه و همون رنگ چوب باشه، به نظرتون چی می تونم روشون بزنم؟ از این جهت که زود خراب نشن و کار قشنگ تر بشه
سلام…می تونید از روغن های گیاهی برای این کار استفاده کنید.
سلام . دست شما درد نکنه . خیلی خوبه مطالب. میشه لطف کنید طرز زنگ آمیزی و تغییر رنگ سازه های قدیمی رو زود تر ارسال کنید . با نشکر
سلام…ممنون بابت نظر لطف تون…
چشم در این زمینه هم سعی می کنیم مطلب بذاریم.
سلام برای ساخت تخت از چوب روسی که از پالت بیرون آوردم استفاده کردم راهی هست که جای میخ های روی چوب رو بتونه کنم که معلوم نشه یا از زیبایی چوب کم نشه؟ نظرتون در مورد رنگ انتخابی که جای میخ رو نمایان نکنه هم بگین لطفا
سلام. وقت بخیر. میتونستید از اتصالات چوبی بجای میخ استفاده کنید.
سلام، وقتتون بخیر
از مطالب مفیدتون خیلی تشکر میکنم،
من میخوام سرویس خوابم رو تو خونه رنگ کنم اما نمیدونم چوبش چیه، رنگش فندقی خیلی تیره است که میخوام دو ، سه درجه روشن ترش کنم، مثلا گردویی یا عسلی تیره ، فکر میکنم رنگی که روش خورده از نوع پوششی هست چون رگه های خیلی خیلی کمرنگ و محوی از چوب توش پیداست، مبتدی هم هستم، باید از چه رنگی استفاده کنم؟ البته اگه دسترسی به زیر کار خیلی سخت نباشه و بشه رگه های چوب هم پیدا بشه بهتره ولی خب چون دستگاهش رو ندارم اگه بشه با همون رنگ پوششی که راحت هم باشه رنگشو یه کم روشن تر کنم هم راضی ام.
پیشاپیش از راهنمایی تون کمال تشکر رو دارم
سلام…
به اینستاگرام وودیانو پیام بدید تا به صورت صوتی راهنمایی تون کنیم.
خیلی خیلی عذر میخوام ولی من اینستاگرام ندارم، امکان داره تو تلگرام یا واتساپ چت کنید یا شماره تماس بدید من باهاتون تماس بگیرم؟
سلام…اینجا کلیک کنید.
سلام و خسته نباشد
ممنون از مطالب ارزشمندتون
در مورد رنگ کردن روکش های چوبی اطلاعاتی میخواستم . نحوه رنگ کردن و اجرای رنگ و همچنین اینکه مثلا برای روکش های چوبی مانند گردو . بلوط و یا راش معمولا از چه نوع رنگ هایی استفاده می شود.
سلام…ممنون از توجه تون…
همه رنگ های زیر قابل اجراست:
سیلر کیلر، نیم پلی استر، تمام پلی استر ، رنگ های روغنی گیاهی، پلی اورتان ها، اپوکسی ها و …
سلام. من یه تعدادی چوب تبریزی تهیه کردم برای نرده دور باغچه. سنباده کاری کردم. پرسیدم بهم گفتن اول سیلر بزن. بعدش شاپان که با رنگ روغنی قرمز مخلوط شده برای فندقی شدنش. آخر کار هم کیلر قهوه ای براق. الان سیلر رو با قلم مو زدم ولی تو سایتا نوشته اول شاپان بزنید بعد سیلر بعد کیلر
کارم خراب شده الان؟
حتی از یه نفر که رنگ کاری چوب کرده بود پرسیدم گفت همه اول سیلر میزنن
سلام…
خیر. همه اول شاپان میزنند بعد سیلر…چون شاپان آستری هست و سیلر برای پر کردن منفذهاست و بعد از اون کیلر زده میشه…پس نباید اول سیلر زده بشه! اما اگر اول سیلر زدید یا باید با سنباده اون رو از بین ببرید و بعد دوباره به اون شاپان بزنید و یا شاپان یا همرنگی تون رو در کیلر حل کنید و با کیلر رنگ کار رو تغییر بدید که البته کمی اجراش سخته…
اما به طور کلی سیلر و کیلر برای فضای باز اصلا مناسب نیست و توصیه نمیشه. چون بعد از شش ماه کل رنگ کار از بین میره.
سلام تشکر و خسته نباشید بابت مطالب خوبتون
من یک سرویس خواب چوب روس خود رنگ دارم که کاملا سالم وبدون خوردگی هست و براق هم هست
میخوام رنگش رو سیلور (نقره ای)براق کنم و هیچ اطلاعاتی راجبش ندارم وکاملا مبتدی هستم
تو یک ویدیو دیدم که با اسپری رنگ همین کار رو انجام دادن آیا این کار درسته؟
کیفیت رنگ هم برام مهمتر هست تا قیمتش
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام…ممنون…
اگر سیلر کیلر باشه میتونید با رنگ فوری رنگش کنید…
اما اگر خیلی از عمر رنگ تون گذشته باشه میتونید با یک سنباده نرم سطحش رو سنباده بزنید و رنگ فوری تون که نقره ای هست رو روش بپاشید و در آخر روش کیلر بزنید.
اما اگر رنگ تون تازه باشه باید رنگش رو کامل از بین ببرید چون در غیر این صورت سوختگی ایجاد میکنه بعد از اعمال رنگ نقره ای.
سلام وقتتون بخیر و ممنون از مطلبتون
ببخشید بنده یک سوال داشتم
یک کمد قدیمی رو که جنسش از نئوپان به همراه روکش چوبی هست رو میخوام باز سازی کنم
رنگ روی روکش رو بطور کامل سمباده زدم و قسمت هایی از روکش رو که ور اومده بود هم سمباده زدم و پرداخت کردم در حال حاضر بعضی قسمت ها روکش داند و بعضی جاها بدون روکش هستند.
میخواستم بدونم الان میتونم بتونه اکریلیک و رنگ اکریلیک روش بزنم یا احتمال اینکه روکش بعد از رنگ کاری ور بیاد وجود داره؟
اگر بله در این صورت باید کامل روکش های چوبی رو از بین ببرم و بعد بتونه کنم یا اینکه باید روی نئوپان مجدد از روکش جدید استفاده کنم و بعد رنگ بزنم؟؟
با سپاس فراوان
سلام…
بهتر این هست که روکش ها کاملا پاک پشن و بعد بتونه کاری انجام بشه و در نهایت رنگ بشه.
اما نکته مهم این هست که برای رنگ کردن نئوپان و ام دی اف باید از رنگ های فوری استفاده کنید. چون رنگ های اکریلیک پایه آب هستند و آب بعد از برخورد با ام دی اف (MDF) و نئوپان لایه های اون رو از هم جدا کرده و ایجاد پرز می کنه که در طول رنگ کاری شما رو دچار مشکل میکنه.
پس بهترین کار اینه که از بتونه فوری و رنگ فوری استفاده کنید.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون من یه سرویس خواب دارم که رنگش فندقی خیلی تیرست تقریبا شبیه مشکی میشه میخوام رنگش کنم میخواستم بپرسم رنگ سفید براش خوب درمیاد اگر نه رنگ پیشنهادیتون چیه و باید چطور رنگش کنم،رنگ روغن انتخاب خوبی هست؟رنگش هم براق نیست.با تشکر
سلام…ممنون…
برای رنگ کردنش می تونید از هر طیف رنگی مثل سفید یا غیره استفاده کنید و فرقی نمیکنه…فقط باید از جنس بیس رنگ قبلی سطح تون مطمئن بشید که چی بوده؟ روغنی یا فوری؟ اگر روغنی بوده رنگ روغنی بزنید و اگر فوری بود، فوری.
اما اکثر رنگ های فندقی موجود در بازار از نوع فوری هستند…
پس اولا رنگ فوری سفید بزنید و بعد هم سیلر کیلر.
سلام روز خوش
ممنون از اطلاعات خوبتون
رنگ مناسب برای فینگر جوینت کاج که از آن ظروف درست شده و یا میز و صندلی کودک درست شده چیست؟
سلام..سپاس…
بهترین گزینه استفاده از رنگ های روغنی گیاهیه که مارک های مختلفی ازش در بازار وجود داره که می تونید بسته به قیمت و کیفیتی که دارند انتخاب کنید.
سلام بسیار عالی بود من مهارتی در کار نجاری ندارم ولی می خواهم سه میز عسلی که در خانه دارم رنگ کنم و بر روی ان دکوپاژ نمایم .یعنی می خواهم زیر کار دکوپاژ رنگ شده و صاف باشد ایا خودم می توانم با سمباده و کیلر سیلر و یا جوهر این کار را کنم یا باید هزینه کنم و به رنگ کار چوپ بدهم
ممنون از اطلاعات با ارزشی که در اختیار همگان می گذارید
سلام…سپاس از توجه شما…
هر رنگی که میخواین اجرا کنید باید از رنگ های پایه فوری استفاده کنید…چه همرنگی های فوری و چه رنگ های پوششی فوری…و سیلر و کیلر با تینر فوری…کمی به مهارت نیاز داره انجام این کار و برای بار اول باید کمی باهاش کلنجار برید.
سلام وقتتون بخير
ميخوام واسه اتاق پسرم ي سري تزيينات با چوب درست كنم،اره مويي تا چه ضخامتي رو ميتونه برش بزنه؟و از چه رنگي ميتونم استفاده كنم،ممنون ميشم جواب بديد
سلامت…بسته به نوع چوب تفاوت داره…اما ما تا 2 سانتی متر رو هم با اره مویی بریدیم…
برای رنگ هم می تونید از رنگ های سالم گیاهی چوب استفاده کنید که برندهای مختلفی ازش در بازار وجود داره.
عرض سلام و وقت به خیر
من در ایوان ورودی خانه ام مجموعه ای از جعبه های مخصوص گلدان را با چوب روسی ساخته ام. با توجه به اینکه امکان بارش باران بر روی جعبه ها وجود دارد، چه شیوه ای از رنگ آمیزی را پیشنهاد میکنید؟ نظر شما درباره دودی کردن جعبه ها با شعله آتش چیست؟ اگر اطلاعاتم کافی نیست؛ تصویر جعبه ها را برایتان ارسال کنم.
سلام…بهترین گزینه روعن های گیاهی هستند که برندهای معتبری ازش در بازار وجود داره که میتونید انتخاب کنید.
روش دودی کردن هم خیلی کارآمد نیست…ولی بعد از اعمال رنگ گیاهی میتونه کمی مفید باشه.
سلام وتشکر از مطالب خوبتان . چند تا درب اچ دی اف اتاق را با پمپ رنگ روغنی کرم استخوانی زدم جهت براقیت کار به رنگ مقداری کیلر ماشین اضافه کردم ولی زیاد براق نشد .می خواستم مرا راهنمایی کنید که از چه چیز استفاده کنم که آنها براق وشیشهای دیده شوند.
سلام…ممنون…
الان که کیلر ماشین رو اضافه کردید کار کمی سخت میشه…
ولی براق ترین رنگ پلی استر ایستاده و نیم پلی استر براق هست.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون.من میخوام درهای خونه رو رنگشون رو تعویض کنم که رنگ کرم دارند میخواستم بدونم باید رنگی که هست رو پاک کنم و دوباره رنگ بزنم یا موادی هست که بشه روی همون رنگ بزنم تا تغییر رنگ بده؟لطفا راهنمایی کنید باتشکر.
سلام….بستگی به نوع رنگ زیر کارتون داره…اگر از خانواده همون رنگ اجرا کنید مشکلی نیست و کافیه یه پوست نرم بزنید و رنگ جدید رو روش اعمال کنید. ولی اگه این دو رنگ با هم، هم خانواده نباشه و مثلا فوری و روغنی روی هم زده بشه کارتون به درستی انجام نمیشه.
سلام
با سپاس بسیار از این نوشتار آموزشی که منسجم، فراگیر و با ریز بینی بر پایۀ رفع کردن ایراد احتمالی با بیان روشهای مقتضی نوشته شده بود. راسسش تو این دو سه روزی که در اینباره تو نت جستجو میکنم این نوشته آموزشی از بهترینها بود. روشمند و سودمند و ….
پرسش بنده در باره آبگریز کردن یا ضد آب کردن درب حمومیه ( بویژه زیر قاب در) که روکش اچ دی اف داره. از اونجایی که بخش پایین در تا حد برگشتن رویه اش، پوسیده و قارچ زده بود- فلن ترمیم شده- و با توجه به اینکه محیط حموم بسیار کوچیکه و شتکه آب به در بسیار بالاست، برای اینکه دوباره این اتفاق نیوفته ( البته جدای از اینکه میدونم صاب خونه باس در ای بی اس یا جی پی ال کار میذاشت) چه روش و ماده ای رو پیشنهاد میکنین؟
از توجهتون سپاسگزارم.
پیروز باشید
سلام…واقعا ممنون بابت این حجم از لطف و محبتی که به ما دارید…
بهترین راه حل برای قسمت پایینی درب حمام استفاده از نانو عایق هاست…
لطفا در اینستاگرام وودیانو دایرکت بدید تا به صورت صوتی بهتر راهنمایی تون کنیم.
سلام خسته نباشید ممنونم بابت اطلاعات مفیدتون.
من میخوام جاکفشیمو که رنگش قهوه ای کم رنگ مات هست و بوفه ام رو ک رنگش طلایی براق هست هردوتاش رو توخونه خودم رنگ سفید طلایی بزنم،سوالم اینه که حتما باید سمباده بکشم؟اگ سمباده نکشم چی میشه؟
و اینکه چون نمیدونم رنگی ک رواین وسیله هاخورده چه نوعی هست الان خودم باید چه رنگی رو خریداری کنم؟
ممنون میشم پاسخ بدید
سلام…
اگر نمی دونید رنگ زیر کارتون چیه، باید رنگ زیر کار رو کامل از بین ببرید و رنگ جدید مدنظرتون رو اعمال کنید.
وودیانو عزیز سلام
در نظرات خوندم که گفتین به زودی ادامه مطلب آپلود میشه و من خیلی وقته منتظرم و آپلود نشده، میشه لطفا بگید کی ادامه مطلب رو میذارید؟
سلام…اتفاقا همین دیروز ادامه این مطلب آماده شده که نهایتا تا یکی دو روز دیگه بعد از انجام ویرایش های نهایی منتشر میشه در سایت.
باسلام .بیست روزپیش.درب های کمددرب اتاق وسرویسهارارنگ سفیدفوری کیلرونیم پلی استرزدم دربهای سرویس ازداخل زردلیمویی شده .علت چیست چگونه برطرف کنم.ازراهنمایتان ممنونم
سلام…
اگر آب بهش نخورده باشه احتمالا مشکل از زیر کارش هست که به خوبی تمیز نشده.
سلام خسته نباشید
من میخوام دستهای مبل رو رنگ بزنم
رنگ اولیه خودش طلایی
از چه رنگی استفاده برای این کار بهتره
سلام…
باید اول سنباده بزنید و رنگ زیر کارتون رو از بین ببرید و بعد رنگ مورد نظرتون رو بر پایه مدلی که دوست دارید اجرا کنید.
سلام خسته نباشید ممنون بابت مطالب کامل و کاربردیتون.بنده میخوام کار دکوپاژ و پتینه انجام بدم یک دوره آموزش مجازی دیدم که اصلا کاربردی نبود میخوام اصول رنگ کردن و رنگهایی که مناسب هست و مواد مختلفی که باید استفاده کنم تا کار بهتری اماده کنم و همچنین جای قلمو و دو دست بودن رنگ رو نداشته باشم.کار دکوپاژ رو برای سینی جای دمنوش و مانند اینها انجام میدم.ایا مطالبی که میخواهید بروز رسانی کنید مناسب بنده ام هست؟
ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…
نه در این مطلب که قراره به زودی آپدیت بشه به پتینه اشاره زیادی نکردیم چون باید به طور مفصل در موردش توضیح بدیم.
در این زمینه هم مطلبی آماده خواهید کرد؟
سلام…
منظورتون ادامه این مطلب هست؟ بله ادامه این مطلب آماده شده و بعد از ویرایش نهایی تا هفته بعد سعی می کنیم قرار بدیم.
با سلام،
ضمن تشکر از مطالب مفید شما، من یک پیپ چوبی درست کردم، خواستم بدونم برا رنگ کردنش چیکار کنم ؟ از چه رنگی استفاده کنم؟
سلام…وقت بخیر…
باید از رنگ های مقاوم به حرارت استفاده کنید.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون شما آموزش تهیه پلی استر روی چوب هم دارین؟
سلام…سپاس بابت نظر لطفتون…
بله مطلب آموزش پلی استر رو هم به زودی آماده می کنیم و در سایت قرار میدیم.
سلام با اینکه 2 یا 3 دست رنگ(اسپری آماده) به MDFزدم با این حال رنگ مات شده و انگار هر چه قدر بهش رنگ میزنم به خوردش میره لطفا راهنمایی کنید که چه ماده ای به آن بزنم که براق و زیبا بشه
سلام…در ابتدا باید زیر کارتون رو سیلر بزنید تا منافذ سطح رو پر کنه و بعد رنگ رو اعمال کنید.
سلام ممنون از این همه بزرگواری وحوصله ای که می گذارید تا اطلاعات خودتون رو به دیگران منتقل کنید . واقعا بهتون تبریک میگم .
من یک کتابخانه کوچیک دارم که قدیمیه ورنگش رفته می خوام رنگه چوب گردویی .بزنم . اول چی بزنم و…….؟
در ضمن یک قاب آینه دارم که رنگ روغن خورده حالا می خوام رنگ چوب بزنم آیا میتونم .؟
ودیگه اینکه من خیلی کار کردن با چوبو دوست دارم وبازنشسته و64 ساله هستم آیا می تونم در حد خیلی ابتدایی یاد بگیرم .؟ممنون
سلام…
ممنون بابت نظر لطفی که دارید.
بله امکان پذیر هست. با فرچه اسکاچی رنگ رو از بین ببرید و سپس از شاپان گردویی استفاده کنید و در نهایت سیلر و کیلر بزنید.
برای یادگیری هنرهای چوبی هم بله امکانش هست. پیشنهاد ما شرکت در کلاس یک روزه نجاری مقدماتی وودیانو هست که در اون با انواع چوب و نحوه کار با ابزارها و ماشین آلات صنایع چوب آشنا میشید. اطلاعات بیشتر در لینک زیر:
کلاس آموزش نجاری مقدماتی وودیانو
سلام ممنون از مطلب خوبتون
من در گوگل دنبال شرکت یا موسسه خدماتی می گشتم که کار رنگ زدن چوب را انجام بده و بتونه ما را در رنگ کردن قطعه ای چوبی راهنمایی کنه. ولی متاسفانه کسی را پیدا نکردم. ما یک سری قطعات مکعب مربع (سایز 2*2*2 سانتی متر) داریم که می خواهیم آن را رنگ زده و روی آن چاپ تامپو بزنیم. ممنون میشم در این زمینه راهنماییم کنید.
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفتون…
لطفا به دایرکت اینستاگرام وودیانو پیام بدید تا اساتید بهتر راهنمایی تون کنند.
سلام
خدا قوت.
کارتون با ارزش و مفید بود.
ممنون از مطالب خوب و فنی که در مورد چوب دادید. خیلی خوب بود.
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفتون و انرژیی که با نظرات دلگرم کننده تون به ما میدید.
با درود
آقا خسته نباشید واقعا زحمت کشیدید ، مطالب تمام و کمال با نگارش عالی بود .
استاد من با چوب گردو یک تیکه و بدون ترک ،کارهای دستی درست میکنم ، چون کارم فنی هست کاملا با سنباده پرداخت میکنم و مرحله آخر سنباده ۱۵۰۰ میزنم طوری که کار کاملا براق و زیبا میشه . مشکل فقط اینجاست که سطح کار به راحتی مثلا با فشار محکم ناخن خط می افته . دوست دارم رنگ و حالت کاملا طبیعی چوب حفظ بشه . فقط سطح جوری محکم بشه که سطح براحتی خط نیفته و استحکام پیدا کنه . نمیخوام کار زیادی براق بشه یا لایه کلفتی روی سطح چوب رو بگیره ، درحقیقت میخوام خود چوب قابل لمس باشه . مثلا یه قاب کوچیک آینه جیبی . ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، وقت بخیر.
متاسفانه همه این ها در کنار هم امکان پذیر نیست، رنگ های لایه ای یا اصطلاحا فیلمی با ایجاد لایه، محافظتی که میخواین رو انجام میدن ولی متاسفانه دیگه بافت جذاب چوب قابل لمس نیست
سلام
خسروی هستم نوازده و مدرس موسیقی ساز گیتار . چند وقتی هست به صورت حرفه ای کار ساخت ادوات موسیقی رو دنبال میکنم . سپاسگذارم از بزرگی و لطف شما که انقدر زیبا و با فن بیان عالی این مطالب رو به صورت رایگان در اختیار ما قرار دادین . بسیار مفید و آموزنده و مو شکافانه به برسی جزئیات پرداختین جوری که خود من حداقل این مطالب رو ۱۰ بار دیگه از اول مطالعه کنم و اطمینان کامل دارم بار علمی یک فرد را تا ده برابر افزایش میدهد ! دلم نیومد در قسمت دیدگاه از شما قدردانی نکنم پیج شمارا دنبال خواهم کرد و همیشه قدردان اشخاصی مثل شما خواهم بود که برای هنر ایران زمین قدم مفید برداشته اید
“سربلند و موفق باشین هزار سال”
سلام جناب خسروی…خیلی خیلی خوشحالیم که براتون مفید بوده…نظر لطفتون انگیزه های ما برای ادامه این مسیر رو چندین و چند برابر میکنه…
امیدواریم فرصت بیشتری داشته باشیم تا بتونیم خیلی بهتر و بیشتر از این ها برای علاقه مندان به یادگیری هنرهای چوبی آموزش قرار بدیم.
سپاس سپاس سپاس سپاس
سلام…ممنون بابت مطالعه این مطلب.
سلام خیلی بهره گرفتم ممحون بابت سایت خوبتون .تشکر
سلام سعید جان….خوشحالیم که براتون مفید بوده.
درود بر شما
برای تعمیر دری که قدیمی هست و در محیط مرطوب شمال به تعمیر و مقاومت در برابر رطوبت احتیاج داره، آیا درست متوجه شدم که ترتیبش میشه: 1-سمباده نرم، 2-شاپان(اگه خواستیم تیره تر بشه)، 3-سیلر و 4-کیلر ؟ و اینکه برای این کار که یه در با لنگه اش هست، چند لیتر یا کیلو از این مواد باید خرید؟ مبتدی هستم
روش کار سقفی که قبلاً سیلر کیلر خورده برای رنگ مجدد چطور؟
با سپاس
سلام…وقت بخیر…
بله ترتیب کار به همین شکل هست که گفتید…
کمتر از یک کیلو وجود نداره و باید همون یک کیلو از هر کدوم تهیه کنید.
برای سقف هم باید اول سنباده بخوره بعد سیلر و در آخر هم کیلر.
سلام و خسته نباشید به کلیه پرسونل و مدیر محترم وودیانو
واقعا از مطلب مفیدتون بسیار بهره و لذت بردم ویه سوال واسم پیش امده که ایا میشه به جای رزین اپوکسی از پولیستر تمام برای میزهای ابستره استفاده کرد..منتظر جوابتون هستم..ممنونم
سلام…وقت بخیر…خیلی ممنون بابت نظر لطفتون.
ضخامتی که با رزین اپوکسی میشه کار کرد خیلی بیشتر از ضخامتی هست که با پلی استر میشه ایجاد کرد.
ضمن عرض سلام و تشکر از مطالب مفید نگاشته شده .
یک راهنمایی میخواستم یک دست مبل ساخته ام که تعدادی از چوب های بکار رفته در آن ار چوب راش به رنگ قرمز روشن مایل به صورتی است.
میخواهم سایر قسمت های مبل نیز به همین رنگ در آید لطفا راهنمایی بفرمایید از چه مواد یا ترکیبی برای ایجاد این رنگ و یا آستری استفاده نمایم به طوریکه نقوش چوب هم نمایان باشد. با تشکر
سلام..عکس کارتون رو به دایرکت اینستاگرام وودیانو بفرستید تا بهتر راهنمایی تون کنیم.
سلام و درود
من یه سیستم صوتی خانگی دارم
تو جابجایی باندها پر خش شده
طوری که کاملا مشخص شده البته نو نیست
چطور میتونم باندهای چوبی رو مثل اولش مشکی و نو کنم
خیلی برام مهمه
پیشاپش از راهنمایی و وقتی که بهم میدید سپاسگزارم
سلام…ترمیم رنگ بسته به نوع رنگ و تم رنگی هر کار متفاوت هست. در صورت تمایل عکس کار رو به اینستاگرام وودیانو بفرستید تا راهنمایی تون کنیم.
سلام.ممنون از مطلب مفیدی که قرار دادید.
یه سوال داشتم، کابینتی که با روکش چوب طبیعی ساخته شده و کنار سینک و اجاق گاز قرار میگیره رو به چه روشی میشه رنگ کرد که ضد آب بشه و لکه های چربی رو بشه از روش پاک کرد.
ممنونم.
سلام…سپاس از نظر لطف تون…
رنگ های مختلفی وجود داره برای این کار…مثل پلی استر، پلی اورتان، اپوکسی و روغن های گیاهی.
سلام.
خیلی ممنون از مطالب خوب و مفید و سایت عالیتون.
میخواستم بدونم برای درست کردن اسباب بازی کودک چه چوبی را پیشنهاد می کنید و چه نوع رنگی که استاندارد و پایدار باشه؟
خیلی ممنون
سلام…سپاس بابت نظر لطفتون…
می تونید از چوب هایی مثل راش و ون استفاده کنید. برای رنگ هم بهترین گزینه رنگ های گیاهی که دارای استاندارد kid toys هستند استفاده کنید. برندهای مختلفی از رنگ های گیاهی در بازار وجود داره که می تونید استفاده کنید.
واقعا ممنون از شما استادان گرامی که به صورت رایگان تجربیات خودتون در اختیار همه میذارید و همچنین پاسخگویی به سوالات علاقمندان به کارهای چوبی..کسب و کارتون همیشه پر رونق
سلام علیرضای عزیز…
سپاس بابت نظر لطف و محبتی که دارید…خیلی خوشحالیم که آموزش ها براتون مفید بوده…
سلام وقت خوش
بی منت اطلاعات رو به اشتراک گذاشتن
همون زکات علم شماست
مشخص با نوع جواب دادن به سوالات دوستان ، کپی متن و انتقالی در کار نیست اگر هم مطالبی از جایی انتقال داده شده قبلش خوب تحقیق شده و همچنین تجربه و اطلاعات خوب ادمین ها ستودنیست
لطفاً پرداخت چوب خشک رو توضیح بدهید که چگونه بتوانیم طرحی همانند چوب ترمو داشته باشیم
سلام…وقت بخیر…سپاس از نظر لطف تون و انرژیی که به ما میدید.
با پرداخت خالی نمیشه به طرح چوب ترمو رسید بلکه باید از همرنگی استفاده کنید. بفرمایید روی چه چوبی میخواین این تغییر رو اعمال کنید تا بهتر راهنمایی تون کنیم.
با دروود وعرض خسته نباشید خدمت شما اساتید بزرگوار و عزیز. ضمن تشکر فروان از شما سروران گرامی بابت مطالب عالی و کامل در زمینه رنگ کاری چوب ,بنده یه راهنمایی کامل در زمینه پلی استر پوست پولیش میخوام چجوری میتونم باهاتون ارتباط مستقیم برقرار کنم؟
سلام…سپاس از نظر لطف شما…
می تونید از طریق پیج اینستاگرام وودیانو با ما در ارتباط باشید.
باسلام ووقت بخیروتشکربابت مطالب کاربردیتون.من یه میزونیمکت فلزی بارویه چوب نراد ساختم. واسه قهوه خونه پدرم.بعدازبتونه کاری وسنباده 2دست سیلرهم پاشیدم به کار.میخواستم سوال کنم برای روی کار میتونم فقط ازکیلراستفاده کنم ؟ویااینکه میشه به کیلر .رنگی اضافه کرد؟ممنون ازراهنماییتون.
سلام…بله امکان پذیر هست…فقط بعد از سیلر حتما باید کیلر بزنید…در کیلر هم میتونید از جوهر تابا استفاده کنید برای تغییر دادن رنگش و یا تیره تر کردن اون.
سلام و وقت بخیر
ممنون از بابت مطالب مفیدتون
من یه مشکلی برای رنگ خودرنگ و عسلی در چوب راش دارم اونم اینه که چوب راش طرح و رنگ و نقش متفاوتی در الوارهای متفاوت داره و وقتی سازه ای برحسب ضرورت از تکه مختلف ساخته و مونتاژ میشه بعد از رنگ خودرنگ یا عسلی تفاوت زیادی تو تکه مختلف ایجاد میشه و برای بعضی از مشتری های من خوشایند نیست و خواهان اصلاح رنگ میشند راهی برای هم رنگ کردن چوبها هست خصوصا برای خودرنگ؟
سلام…وقت بخیر…
برای اصلاح اختلاف رنگ چوب هایی که کنار هم قرار می گیرند و چسبونده میشن ، یک راه این هست که بعد از اجرای سیلر و با استفاده از جوهرهایی که داخل کیلر ریخته میشه سایه پاشی انجام بدید. سایه پاشی کار سختی هست ولی با افزایش مهارت کار با پیستوله می تونید این کار رو انجام بدید.
سلام.تو رنگکاری چوب میشه از سیلر استفاده نکرد؟مثلا بعد از سنباده کاری کیلر زده شه بعد رنگ
سلام. خیر بهتره که حتما از سیلر استفاده بشه تا منافذ بهتر پر بشه. میتونید کیلر رو حذف کنید ولی سیلر رو نه. به این علت که سیلر سنباده خوری خوبی داره ولی کیلر این طور نیست.
با عرض سلام و خسته نباشید. از مطالب بسیار بسیار مفیدتون که خالصانه و بی منت در اختیار همگان قرار دادید نهایت سپاس و تشکر رو دارم. مطالب بسیار با ارزش و مفیدی هست.
سئوالی که دارم در ارتباط با رنگ روی ام دی اف هست.
۱- ام دی اف خام وقتی از دستگاه سی ان سی خارج میشه بافت پرز مانندی پیدا میکنه که این پرزها در کار رنگ بسیار کار رو مشکل ساز میکنن. برای ایجاد یه رنگ تمیز (رنگ فوری) وبدون نقص خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید. برای زیرسازی و از بین بردن پرزها سیلر بصورت رقیق استفاده میکنم و پس از خشک شدن و سنباده کاری دو دست بتونه فوری روی کار میپاشم و بعد به دقت و وسواس سنباده کاری میکنم. (بین هر بتونه هم سنباده کاری انجام میدم) ولی در نهایت به محض اینکه رنگ روی کار میشینه خرابیهای کار جلوه پیدا میکنن. چه کنم؟
۲- هنگام کار با پیستوله با اینکه فاصله رو رعایت میکنم اما بعد از رنگپاشی کار یا بصورت پوست پرتقالی در میاد یا زبر و خشن میشه.
۳- اگر رنگ با دشواری تمیز در بیاد این بار برای فیکس کار از کیلر استفاده میکنم که با تینر رقیق شده ولی باز کار در نهایت زبر و خشن میشه.
لازم به ذکراست در تمامی موارد از تینر ۱۵۰۰۰ استفاده میکنم. سپاسگزار میشم جواب منو بدید.
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…خوشحالیم که آموزش ها براتون مفید بوده.
سیلر کاری باید در دو دست انجام بشه و سطح کار اصطلاحا کاملا صابونی بشه. باید از سوزن پیستوله 1.6 یا 1.8 استفاده بشه. دقت کنید سیلر هم خیلی رقیق نباشه.
چون هوا در زمستان سرد هست باید به خوبی زمان داده بشه تا خشک شدن اتفاق بیفته. بتونه فوری هم عالیه ولی مرحله دومش باید پوست آب زده بشه و در نور بررسی بشه.
پوست پرتغالی شدن به جنس رنگ، غلظت و مقدار پاشیدن و دمای هوا ربط داره. دقت کنید که قبل از کیلر سنباده خیلی نرم زده بشه.
با سلام و خداقوت خدمت شما بزرگواران و ممنون بابت در اختیار گذاشتن تجربه و علمتون که بسیار ارزنده هست .
برای اعمال رنگ نهایی بر روی چوب اگه بخواهیم از رنگهای اتومبیل استفاده کنیم باز هم می شود از سیلر بعنوان زیر کار استفاده کرد یا خیر و در صورت استفاده از رنگ فوری اتومبیل برای براقیت بیشتر کار بر روی این رنگ از کیلر اتومبیل استفاده نمود. و اگر در طیف رنگی سفید صدفی بخواهیم از نیم پلی استر استفاده کنیم آیا رنگهای آماده از این دست در بازار موجود هستند .
با سپاس
با سلام و سپاس از نظر لطف و توجه ای که دارید.
بله امکانش هست. چون هر دو از جنس رنگ فوری هستند. در مورد رنگ صدفی هم دقت کنید که پودرش باید با پلی استر مخلوط بشه.
ممنون از پاسختون. اگر بعد از دو دست سیلر و بتونه زدن اول کیلر روی کار پاشیده بشه و بعد رنگ نظرتون چیه؟
در فیلمی دیدم که سیلر رو با پارچه روی کار میکشیدن. فرقش با پیستوله در اجرا چیه؟
غلظت رنگ در هوای سرد باید چه حدی باشه که کار خراب نشه؟
کیلر نهایی رو چطور باید پاشید که کار زبر و سفیدک زده نشه؟
ممنون از صبوری و پاسختون
بعد از دو دست سیلر زدن، اگر کارتون صاف شده دیگه نیازی به کیلر زدن نیست. ولی اگه میخواین کارتون خیلی صاف و تمیز بشه بهتره کیلر بزنید بعد پوست بزنید و در آخر رنگ رو اعمال کنید.
اینکه بخواین سیلر رو با پارچه و یا قلم مو بزنید بله امکانش هست ولی خب کیفیت کار با پیستوله خیلی بهتر هست و سطح کار عالی و یکدست میشه. اگر با پارچه میخواین بزنید با غلظت بیشتری بزنید.
در مورد غلظت رنگ در هوای سرد هم باید به این نکته توجه کنید که اساسا رنگ زدن چوب در هوای سرد کار اشتباهی هست و نباید زیر دمای 20 درجه سانتی گراد رنگ کاری رو انجام بدید. باید هوای رو بین 20 تا 25 درجه نگه دارید حداقل؛ وگرنه باعث سفیدک زدن میشه. علت سفید زدن و زبر شدن کیلر نهایی تون هم احتمالا همین موضوع سردی هوا هست.
یک دنیا سپاس بخاطر ارزشی که برای بازدید کننده سایتتون میذارید و پاسخگو هستید. تجربیات شما و صداقتتون قابل احترامه. بازهم تشکر میکنم.
سپاس از شما…باعث افتخار ماست که همراهان ارزشمندی همچون شما داریم.
سلام و خدا قوت به شما که به تمام سوالات صبورانه پاسخ میدین.میخواستم ببینم برای در خام چوبی کا میخوام خودم رنگ بزنم اول باید چیکار کنم؟ یعنی مراحل چه جوریه؟ اول آستری بعد سیلر بعد کیلر درسته؟و اینکه شاپان که به عنوان آستری زده میشه رنگ بندی داره؟
سلام…سپاس از نظر لطف تون.
بله مراحل کار درسته و به همین شکلی هست که اشاره کردید. شاپان هم خیر طیف رنگی نداره. فقط سعی کنید پرداخت کار رو حتما خوب انجام بدید.
سلام شبتون بخير
يه سوال داشتم
بخواهم چوبم كمي به نارنجي بزن بايد چيكار كنم
سلام. باید از جوهر فوری رنگ نارنجی استفاده کنید که باید قبلش با کیلر مخلوط بشه. یا اینکه از رنگ های روغنی گیاهی نارنجی استفاده بشه.
درود بر شما، جامع ترین مقاله که دیدم ، خدا قوت، منتظر ادامه مطالب شما هستم.
برای رنگکاری پلای وود plywood که در ساخت کمد دیواری استفاده شده، چه نوع رنگی را پیشنهاد می فرمایید که بی بو و کم خطر باشد.
سلام جناب مقیاسی….سپاس بابت نظر لطفتون.
بهترنی گزینه برای این مورد استفاده از رنگ های گیاهی چوب هست.
درود، آیا شما رنگ آمیزی صفحات برش خورده پلای وود را متقبل می شوید ؟
درود بر شما. خیر.
سلام خسته نباشید من یه قنداق دارم رنگ امیزی شده خشک شده که بعضی جاش دست میکشی بر امدگی داره کدره این حالتو چطوری برطرف کنم که همه جاش یکدست بشه وصیقلی بشه لطفا راهنمایی کنید؟
سلام.
باید ابتدا یک سنباده نرم مثل 320 یا 400 بزنید تا کمی سر و حالت صابونی بشه و بعد دوباره رنگ کنید. یا پلی استر بزنید یا کیلر دو قلو.
با سلام احترام
بنده یک سوال داشتم خدمتتان
برای کار با ورق طلا بر روی چوب خام ، راحت ترین زیر سازی چی استفاده کنم و بعد سنباده بزنم چون سطح من نیاز به بتونه نداره ، نحوه کار با ورق طلا رو بلد هستم ولی زیر سازی چوب خام برای ورق طلا رو نمیدونم .
متشکرم
سلام.
در مورد ورق طلا متاسفانه اطلاعی نداریم.
من می خواهم ام دی اف روکش شده با روکش بلوط وسپس سندپلاس شده رابه رنگ سفیدبارگه های طلای رنگ کنم لطفا نحوه اجرا ونوع رنگ مصرفی راتوضیح دهید
سلام. انجام این کار نیاز به تخصص داره و کار سختی هست. پیشنهاد میشه اگه تجربه کافی در این زمینه ندارید، کار رو به متخصصین این حوزه بسپرید. با این حال برای انجام این کار باید کلا رنگش رو سفید کنید سپس رنگ طلایی رو با پارچه روی سطح بکشید و پاک کنید تا در رگه هاش رنگ طلایی نفوذ کنه و رنگ سطوح برجسته از بین بره.
سلام از این که وقت گذاشتید و به تفصیل در مورد جزئیات کار توضیح میدید ممنون.
سلام. سپاس از شما.
سلام وقتتون بخیر خیلی ممنون بابت توضیحات کامل دقیق و کاربردیتون.
من یه سوالی داشتم .
برای رنگ کاری پارکت کف منزل مسکونی که با چوب نراد روسی پارکت شده و میخوام برنگ فندقی در بیارمش کدوم نوع از رنگ رو پیشنهاد میکنید ؟
سیلر کیلر رنگ روغنی یا نیم پلی استر ؟و چه نوع ماده رنگی برای بدست اوردن رنگ دلخواه استفاده کنم که باهاش همخوانی داشته باشه؟
سلام. رنگ کردن پارکت کار تخصصی محسوب میشه و اگه قبلا تجربه ای در این زمینه نداشتید پیشنهاد می کنیم کار رو به متخصصین این حوزه بسپرید. برای رنگ کردن پارکت ابتدا باید سطح کار باید به خوبی سنباده و پرداخت و بتونه کاری بشه و بعد برید سراغ رنگ آمیزی پارکت چوبی. باید سیلر بزنید و بعد سنباده کاری کنید تا سطح کار خوب صیقلی بشه. سپس برای ایجاد رنگ فندقی باید در کیلر، جوهر قهوه ای و کمی رنگ آلبالویی اضافه کنید. حالا می تونید رنگ رو با فرچه و یا غلطک اعمال کنید.
سلام خسته نباشی ممون از مطالب خوبتون.
من یه مغازه مخمل پاشی دارم ،در بحث پاشیدن مخمل روی چوب،وقتی چسب میزنم،چسب خورد چوب میره،میخاستم ببینم چکنم ک اینجور نشه؟یا میزان غلضت چسب باید چقدر باشه،اگه میشه منو راهنمایی کنید،با تشکر
سلام. لطفا عکسش رو به آیدی اینستاگرام وودیانو بفرستید تا بررسی کنیم.
مچکرم بابت مطالب بدرد بخورتون
خیلی جامع و کامل بود
اما یه سوال دارم
من از نیم پلیستر استفاده میکنم اما در نهایت باز هم سطح کار به اون میزان که مد نظرمه شیشه ای و صاف نمیشه و زیر نور و با دقت خیلی زیاد موج های خیلی ریز دیده میشه
میخاستم بدونم که دلیلش استفاده از نیم پلیستر هست یا زیر کارم کیفیت مطلوبی نداره ؟
یعنی اگر از تمام پلیستر استفاده کنم این مشکل حل میشه یا اینکه باید با دقت بیشتری کار کنم یا راه حل دیگه برای این مشکل وجود داره ؟
باز هم از سایت خوبتون مچکرم
با سلام و سپاس از نظر لطفتون.
باید زیرکار تمیز باشه و هم چنین فضای کار هم باید کاملا عاری از گرد و غبار باشه.
سلام خسته نباشید. یک سوالی برای من پیش اومد که متوجه نشدم. من اگر بخوام به چوبم رنگی مثل مشکی یا سبز و رنگ هایی از این قبیل بدم آیا باز هم باید شاپان بزنم؟ و این که رنگ فوری استفاده کنم یا روغنی؟ اگه بخوام کارم براق یا مات باشه تاثیری در انتخاب نوع رنگ داره؟
سلام. خیر نیازی به شاپان نیست.
از رنگ فوری استفاده کنید.
ماتی و براقی هم به نوع رنگ ربطی نداره و پوشش نهایی ربط داره.
سلام و ممنون بابت آموزش خوبتون.
من یه سوال داشتم میشه در مراحل پس از آستر فقط کیلر بزنیم و بعد اونو پرداخت کنیم؟ بدون اینکه مرحله سیلر و پلی استر را اجرا کنیم
سلام. سپاس از شما.
سیلر مهمه چون منافذ رو پر میکنه بعد کیلر میتونه رنگ نهایی باشه. کیلر خالی نفوذ میکنه و سطح صاف بدست نمیده.
درود و سپاس فراوان از سایت وودیانو ونگارنده محترم این مطالب آموزشی ارزشمند .بنده علاقمند به ساخت مصنوعات چوبی هستم و بطور آماتوری مدت چندسالیست مصنوعات MDF رو میسازم . از مطالعه مقاله آموزشی که تهیه فرموده بودید بسیار استفاده کردم ومطالب آموزشیتون رو با علاقه فراوان دنبال خواهم کرد باز هم از سخاوتمندیتان در نشر دانسته ها و تجربیاتتون صمیمانه سپاسگزارم.
سلام مهرزاد عزیز….خیلی خوشحالیم که این آموزش براتون مفید بوده.
سلام من یک سری تخت های چوبی برای استفاده در حیاط دارم که در زمان مناسب هیچ رنگی نزدم و در اثر باران بعضی جاها ترک خورده و حالا می خوام یک رنگی بزنم که بشه تو حیاط اگه موردی باران و .. رطوبت بود مدتی دیگه کار کنه .سوالم اینکه که ارزان ترین رنگ که این کار رو خوب انجام بده چیست. ایا روغن الف جواب میده. چون رگه چوب و ظاهر برام مهم نیست می خوام در مقابل اب و.. پوشش خوب داشته باشه. چوب صفحه هاس سپیدار و چارچوبش فکر کنم روس باشه و سپیدار. کلا بتونه با چسب چوب برای ترک ها ریز و ترکیبش با خاک اره برای ترک ها ی بزرگ خوبه و دو سه دست هم روغن الف. یا چیزی دیگه بهتر و قیمت مناسب تر هست.
سلام برای شما بهترین راه استفاده از روغن بزرک روی این کارها است است چون کارها در معرض باران و آفتاب بوده و خراب شده پیشنهاد نمی کنم رنگ های مرغوب استفاده کنید بهتر از روغن بزرک به جای روغن الیف استفاده بشه
ضمنا زدن شاپان قبل از رنگ تو کیفیت پوشش تاثیر داره یا نه
بله کمی تاثیر داره ولی مقدارش زیاد نیست.
سلام ممنون از مطالب خوبتون
میخواستم بدونم برای رنگ زدن چوب روسی مثلا رنگ های روشن چگونه میتوان عمل کرد که نقش چوب زیر رنگ مشخص نشه چون باید چندین بار رنگ زد تا نقش زیرین معلوم نشه
مورد دوم اینکه واسه کارهای کوچیک چوبی میشه بعد از استفاده از شاپان دیگه سیلر نزد و مستقیم کیلر پاشید
و تو مطالب نوشته بودید بعد از اجرای کیلر میتوان رنگ کاری را به پایان رسانید منظور که روی کیلر رنگ مورد نظر رو پاشید یا منظور همون مرحله پایانی کار هست
چون من تو کارهای چوبی اول سیلر سنباده زنی رنگ تینری یا روغنی و مرحله اخر کیلر استفاده میکنم درست است؟
و سوال دیگه من دستگاه کمپرسور بادم از این سایلنت ها ۴۰ لیتری هست و خیلی زود فشار باد کم میشه میتونم از پیستوله های کوچک سایه پاش واسه پاشش سیلر و کیلر استفاده کنم
اخه کارگاه خانگی هست و دست ساز های چوبی درست میکنم
با تشکر
سلام. برای پوشش رنگ چوب روسی نیاز نیست چند دست پست سر هم رنگ بزنید فقط کافیه که از رنگ های پوششی فوری استفاده کنید و اون تم رنگی که میخواین روی کار بپاشید تا رگه هاش کامل پوشیده بشه. با دو دست میشه این کار رو انجام داد. برای اجرای مرحله بعد رنگ روی شاپان حتتما باید از سیلر استفاده کنید و نمیشه که اعمال نشه. سیلر همیشه مقدمه رنگ های دیگه هست و سطح رو پر می کنه تا رنگ های دیگه بتونن روی سطح اجرا بشن. پس همیشه سیلر بعد از شاپان باید بخوره.
پیستوله سایه پاشه هم بله با 40 لیتری کار میکنه ولی سیلر و کیلر رو باید خیلی رقیق کنید تا از سایه پاش بتونه بیرون بیاد. ضمنا حجم زیاد هم نمیشه باهاش پاشید و باید برای کارهای کوچک ازش استفاده کنید.
سلام و ادب.
میخام چوب روسی رو همرنگی زرد در بیارم.
اگر رنگ زرد روغنی رو به تینر اضافه کنم و اعمال کنم جواب گو هست ؟یا مثلا رنگ زرد روغنی رو به سیلر اضافه کنم؟
سلام. وقت بخیر.
دقت داشته باشید که رنگ روغنی با تینر روغنی حل میشه نه تینر فوری. وگرنه کارتون خراب میشه.
پس باید رنگ زرد فوری بخرید و با تینر فوری حل کنید و روی کار بزنید.
درود بر شما. سایت بسیار جالبی دارید و من که این کار به صورت تفریحی انجام می دم خیلی علاقمند کرد .از اینترنت نقشه یک میز پیدا کردم و علاقه ای که داشتم ساختمش. اما به دلیل تجربه نداشتن بتونه ها هم رنگ در نیومد و بعد کیلر زدن خودش نشون داد. راهی هست که رنگی بزنم که مقداری چوب رنگ بخوره و بتونه از دو رنگی در بیاد و رگه های چوب هم مشخص باشه .
سلام. باید از همرنگی استفاده کنید که یک مطلب در این زمینه آماده کردیم و به زودی در سایت قرار میدیم.
سلام خسته نباشید واقعا سپاسگذار و قدردان زحماتتون هستم که این مطالب ارزشمند رو در اختیارمون میذارید
لطفا در مورد ورق طلا و پتینه هم آموزش بذارید مخصوصا ورق طلا که چجوری هست خیلی ممنون میشم
سلام. سپاس از نظر لطفتون…
چشم در برنامه قرار میدیم.
کامل ترین آموزشی بود که دیدم ممنون از زحمتاتون خیلی به دردم خورد و تازه فهمیدم چقدر در رنگ آمیزی چوب اشتباه داشتم موفق باشید
سلام. خیلی خیلی خوشحالیم که می شنویم آموزش ها مفید بوده براتون.
سلام وقت بخیر ممنون بابت اطلاع ارزنده ای که در اختیار علاقه مندان قرار دادید، ممنون میشم اگه به سوالاتم پاسخ بدید.
1)برای نقاشی روی ام دی اف خام ، چنانچه سرعت و کیفیت هر دو مد نظر باشه چطور میشه مرحله بتونه و زیر سازی رنگ رو خلاصه تر کرد ، آیا از بتونه پاششی میشه استفاده کرد ، اصلا موجوده همچین چیزی؟
2)رنگ ماشین در دسته همین رنگ فوری قرار میگیره؟ اگر نه بتونه زیرکار رنگ ماشین که روی ام دی اف هم بشه کار کرد چیه؟
3) اعمال رزین روی بتونه مل و سریش امکان پذیره؟ یا بتونه رو حل میکنه؟ در کل برای جلوگیری از مکیده شدن رزین چطور سطح ام دی اف آماده اعمال رزین بشه ؟
سلام. سپاس از نظر لطف تون.
1- برای بتونه پاششی باید اول بتونه مل و سیریش انجام بشه بعد روش بتونه پاششی اعمال بشه. بتونه پاششی برای این هست که خط و خشی زیر رنگ تون نمونه. رنگ پاششی همون رنگ فوری هست که با تینر حل میشه و قابل پاشش هست.
2- بله رنگ ماشین هم از نوع فوری هست. بتونه ای که زیرش انجام میشه اول بتونه کناف یا بتونه مل انجام میشه بعد روش بتونه فوری زده میشه و در نهایت رنگ ماشین اعمال میشه.
3- برای جلوگیری نفوذ رزین در ام دی اف (MDF)، اول یک لایه رزین رو با قلم بزنید تا بمونه خشک بشه؛ بعد روش رزین اصلی تون رو بریزید.
سلام من مغازهی کوچیک رنگکاری چوب دارم من برای کارام استر فندوقی درست کردم الان استرم چندروزی است تمام شده دوباره میخوام مثل اون استرو درست کنم تا کارام مثل قبلی بشه نمایشگاه دار از کار فروخته الان عین اون رو میخواد ایا دستگاهی هست تا بشه استر رو مثل قبلی درست کنه تا تمام کارها تو کل سال عین هم در بیایدمرسی
سلام. وقت بخیر.
امکانش خیلی کم هست که دوبار آستری عین هم ساخته بشه مگر اینکه نسبتش دقیقا وزن شده باشه. الان فقط با آزمون و خطا میشه درستش کرد.
سلام وخسته نباشید
تشکر میکنم از مطالب مفیدوتجربه هان ک دراختیار همه میزارید سوالی دارم ک موقع استفاده از جوهرهای اماده برای رنگ استری رنگ دلخواه نمیشه ایا امکان مخلوط کردن جوهر با مواددیگه برا بدست اوردن رنگ دلخواه هست
باسلام و تشکر از نظرتون.
با جوهر ها خیلی نمیشه طیف رنگی ایجاد کرد برای این کار بهتره از رنگ های فوری استفاده کنید. بهتره رنگ فوری رو ترکیب کنید و به مقدار کم در کیلر حل کرده و برای استری اجرا کنید.
با سلام
و خسته نباشید بابت این زحمتی که کشیدید ، آموزش کامل و پاسخ های کامل تر که جای تشکر و قدردانی دارند.
فقط من یک مقدار گیج تر شدم ، برای اینکه دنبال راهکار بودم و با خواندن آموزش و پاسخ ها احساس میکنم کلا مسیر اشتباهی داشتم میرفتم و مجبورم از شما بپرسم
کلی از وسایل خانه شامل مبل و بوفه و میز صندلی که همگی چوبی و به رنگ قهوه ای هستند را تصمیم گرفتم سفید کنم و البته مبتدی هم هستم ، برای اینکار ابزار خودم را کامل کردم و از سمباده لرزان تا پمپ باد و پیستوله هم تهیه کردم و همچنین رنگ سفید فوری نیترو سلولزی + تینر ۲۰۰۰۰ + کیلر مات و بتونه سفید فوری هم تهیه کردم
طبق تحقیقاتی کردم اول باید وسایل را با سمباده ۱۲۰ و ۱۵۰ سمباده میزدم بطوری که خط و خش ایجاد کنم و سپس رنگ بزنم و در آخر کیلر
اما در عمل با چالش هایی روبرو شدم که خیلی هاشون را حل کردم ، یکسیرشون هم با خواندن آموزش شما حل شد ولی یکسریشون یه خورده گیجم کرده
۱.منظور از خط و خش را واقعا متوجه نمیشوم ، من سمباده زدم یه جاهایی رنگش کامل رفت و مجبور شدم کلا رنگ را ببرم و از آنجایی که واقعا خصوصا گل های کار ، بردن رنگشون کار سختیه اینکار واقعا لازمه؟ یا اینکه در حد همون خط و خش کفایت میکنه؟ در ضمن من نمیدونم رنگ خودشون روغنیه یا فوری؟
2.برای امتحان کردن دو تا صندلی یک شکل را یکیشون را کاملا سمباده زدم و رنگش را پاک کردم و یکی دیگه را هیچ کاری نکردم و یک پایه اشون را رنگ کردم ، به نظرم اونی که رنگ داشت ، رنگش زنده تر درآمده و اونی که سمباده زدم شبیه مجسمه های پلی استر شده ، دلیلش میتونه این باشه که سیلر نزدم ؟ و اینکه اگر مجبور بشم که کلا رنگ را سمباده بزنم سیلر واجبه؟
۳.بعد از یک روز خشک شدن رنگ ، کیلر بهشون زدم که باعث شد رنگ اونی که سمباده نزده بودم یه خورده از بین بره !!! کیلر را با تینر ۲۰۰۰۰ قاطی و از اونجایی که میخواستم با پیستوله بزنم و احساس کردم کیلر حالت چسبی داره و خیلی غلیضه و به خاطر اینکه یه موقع باعث گرفتگی پیستوله نشود خیلی رقیقش کردم و در نهایت هم ترسیدم و با یک تیکه ابر زدم ، ممکنه از روش اجرام باشه ؟ کلا چقدر کیلر با چقدر تینر باید قاطی بشه ؟
4.وقتی دیدم با زدن کیلر داره رنگم پاک میشه یه مقدار هم به قسمت های قهوه ای زدم که باعث شد رنگش یه خورده نرم بشه و با کشیدن کاردک رنگ پاک بشه ، حالا با زدن کیلر و تینر و کشیدن سلفون و گذشت یک مقدار زمان ، میشه برای پاک کردن رنگ قبلی ازش استفاده کرد ؟
5.بزرگترین مشکلم در نهایت این هست که نفهیمدم برای رنگی که من تهیه کردم باید کیلر را قبل از رنگ بزنم و یا بعد از رنگ ؟ و نیاز هست رنگ را کامل ببرم یا نه ؟ و اگر رنگ را باید کامل از بین ببرم سیلر هم واجبه یا نه ؟
6. میشود کیلر و رنگ فوری و تینر را باهم قاطی کرد و یکجا زد ؟ اگر بله به چه نسبتی ؟
عذرخواهی میکنم از طولانی شدم سوالاتم و میدونم نوشتن پاسخ کاریست زمان بر و خسته کننده و ممنون میشوم اگز فرصت کردید بنده را هم راهنمایی فرمایید
با تشکر
با سلام و وقت بخیر.
خط و خش به این معناست که سطح کار کدر بشه، نه اینکه رنگش از بین بره.
بهتره از سنباده 180 و 220 استفاده کنید. یعنی سطح کار از حالت صیقلی در بیاد و رنگ بعدی روش سر نخوره.
اگر رنگ قبلی کامل بره حتما باید سیلر کاری انجام بشه.
اکثر رنگ های مبلمان فوری هستند، مخصوصا براق شده ها. تینر 20000 خیلی قوی هست و رنگ قبلی رو حل میکند. نسبت رقیق کردن کیلر 1 به 3 یا 1 به 4 و در کل خیلی رقیق و در چند دست باید اجرا بشه. کیلر رو هم بعد از رنگ سفید اعمال کنید. ضمنا کیلر و رنگ نباید با هم قاطی بشه و باید جدا استفاده بشن.
سلام دوباره و تشکر فراوان از پاسختون
فقط کدام روش کار بهتری میشه ؟ خط وخش و رنگ و کیلر ؟ یا سمباده کامل و بردن رنگ و سیلر و رنگ و بعد کیلر ؟
مشخصا باید روش دوم اصولی تر باشه و کار بهتری بشه ولی روش اول هم خروجی قابل قبولی میده و دوام هم داره؟
و اینکه وقتی وسایل را به یکنفر حرفه ای برای رنگ کاری میدیم از کدام روش استفاده میکنند و واقعا تمام رنگ را میبرند؟
سلام. مات کردن رنگ قبلی و اجرای رنگ روی اون گزینه بهتر و اصولی تره. اگه رنگ رو کامل از بین ببرید کار سخت میشه. اگر کار رو به رنگ کار بسپرید رنگ رو از بین نمیبره و روش میزنه.
با سلام و ادب
لطفا بفرمایید چگونه می توان نیم پلیستر را با استفاده از قلم مو یا قلتک روی میزی که با رنگ روغنی پوشیده شده ، زد.
متشکر
سلام و وقت بخیر.
با قلمو رد قلم میمونه. ضمنا روی رنگ روغنی هم نمیشه اعمالش کرد.
سلام من سوالم این است که اگر روی شاپان تنها سیلر زده شود چه اتفاقی می افتاد زیرا من برای تست این کار رو انجام دادم و دیدم سیلر با ناخن راحت خراشیده میشود علت نزدن سیلر است یا مشکل چیز دیگری است
سلام. کیلر بافتش نرمه اگه میخواین خیلی سفت باشه به ترتیب شاپان بعد سیلر بعد یک دست کیلر بعد پلی استر اعمال کنید.
سلام. واقعا ممنون بابت اینهمه حوصله و دقت نظر.
من کارهای تزیینی کوچک با چوب و رزین اپوکسی می کنم و در کار رنگ تقریبا بی تجربه هستم. آیا برای صاف و صیقلی شدن سطح کار بعد از خشک شدن سیلر باید آن را سمباده بزنم. آیا این سمباده زدن سیلر را از روی کار برنمی دارد و به لایه شاپون نمی رسد؟ سوال دیگرم این است که آیا سیلر به صورت اسپری آماده وجود دارد یا باید با قلمو بزنم. ضمنا رنگ و ابزار فروشی های عادی رنگهای گیاهی برای چوب را که گفتید ندارند. از کجا میتوانم تهیه کنم. ممنون، بسیار ممنون.
سلام. سپاس از حسن نظرتون.
سیلر آماده نداریم. سنباده خیلی نرم باید بخوره که فقط زبری بره نه اینکه کامل برداشته بشه سیلر. برای صیقلی شدن رنگ نهایی سیلر کاری خیلی مهمه. رنگ های گیاهی هم برند های مختلفی داره که میتونید با این شرکت ها تماس بگیرید و ازشون تهیه کنید.
درود بر استاد عزیز. خیلی خیلی متشکرم از زحماتی که متحمل شدید بابت نوشتن تجربیاتتون . دستمریزاد عالی بودند و استفاده کردیم. ایشالا موفق و پایدار باشید.
سلام. ممنون بابت انرژیی که با نظرات تون میدید.
درود بر شما دم شما گرم خسته نباشید
سلام. سپاس از نظرتون.
با سلام و تشکر، جدا پاسخگویی شما بینظیر است و من در هیچ سایتی ندیدم چند سوال داشتم
۱-آیا میتوان ام دی اف روکشدار را هم رنگ کرد اگر جواب مثبته لطفا مختصرا روش کار را بفرمائید
۲-ساده ترین و کم هزینه ترین راه پوشش دربهای چوبی خام روس چیه؟فقط رنگهای گیاهی بزنیم کیفیت سیلر کیلر داره؟
۳-سطح آینه کنسول به شدت ناصاف و پر گل که تقریبا قابل سنباده زدن نیست و رنگ طلایی وقهوه ای دارد را چطور میتونم سفید با رگه طلایی کنم
بازهم از لطف شما ممنونم
سلام. ممنون از نظر لطفتون.
1- خیر امکانش نیست چون گیرایی بین رنگ و سطح اتفاق نمیفته.
2- بله رنگ های گیاهی بهتر هم هستند.
3- باید از پتینه کاری استفاده کنید.
سلام وقت بخیر من بر روی یک سطح مات پلی اورتان از پلی استر پوست و پولیش استفاده کردم ،این کار رو به منظور شیشه ای شدن سطح کار انجام دادم . آیا روش دیگه ای هم هست که کیفیت کار بالا باشه ولی مراحلش کمتر باشه؟
سوال بعدیم این است که برای رقیق کردن پلی استر پوست و پولیش از تینر چند هزار باید استفاده کرد اگه حلال رنگ زیر کار مثلا ده هزار باشه اگه از عددی بیشتر برای جلا استفاده کنیم لایه زیر رو حل میکنه؟
هر گالن محتوی 3200 گرم و 95 گرم کبالت . و 95 گرم پراکسید هست ، از نسبت 1 به 30 استفاده کردم(شصت گرم +2گرم کبالت +2 گرم پراکسید) در اختلاطشون ،اول هم کبالت رو اضاف کردم یک دقیقه هم زدم و پراکسید رو اضاف کردم و بعد از 15 ثانیه هم زدن رنگ نهایی محصول سبز شد ، اون رو داخل پیستوله ریختم بدون رقیق کردن چون نمیدونستم حلالش چیه و خودش هم به نظر رقیق بود. روی سطح کار اسپری کردم اما انگار یکنواخت ننشست ، و زیر یک دقیقه ژله ای شد و تو پیستوله خشک شد
چرا این اتفاق افتاد که تو پیستوله خشک بشه ؟ تمام این فرایند شاید 2 دقیقه هم طول نکشید از زمان اضاف کردن پر اکسید تا خشک شدنش در پیستوله .
چرا سبز شد ؟ و چرا خشک شد به اون سرعت؟
راهی هست که پیستوله رو بتونم دوباره ازش استفاده کنم؟
و اینکه با وجود سبز شدن سطح کار اما لعاب شیشه ای روی اون نشست ولی بعد از یک ساعت از گذشت کار اونو پوسآب زدم تا 1000و پالیش کردم اما کدر بود همچنان سطح کار انگار اگه پولیش نشده بود بهتر بود 🙂
لطفا راهنماییم کنید برای دستیابی به اون کیفیت آینه ای چیکار باید بکنم؟
پد پولیش فرز چطور تمیز میشه ، آیا میشه تو تینر بشورمش؟
سلام.
میتونستید همون پلی اورتان براق رو روش اعمال کنید. یه ته پوست بزنید و دوباره پلی اورتان رو روش اعمال کنید.
چون پوست و پولیش دیر خشک میشه بهتره رنگ زیر تراشیده بشه و پاک بشه بعد پلی استر پوست و پولیش زده بشه. سیلر کیلر هم نمیخواد.
باید رقیقش کنید ولی نه زیاد؛ علت زود خشک شدن شاید همین باشه شایدم از همزن استفاده کردید.
رنگش به خاطر کبالت سبز میشه و مشکلی هم نیست.
پیستوله رو با فرچه و تینر بشورید انشالا درست میشه. یه روز بخوابونید تو تینر.
تا سنباده 1000 کمه باید حداقل تا 2000 برید. ولی اگه بیشتر بزنید مثل 3000 کیفیتش دو صد چندان میشه.
پد پولیش رو با آب و تاید هم میتونید بشورید.
برای کیفیت آینه ای هم توصیه میکنیم مطلب پوست و پولیش زیر رو در سایت وودیانو بخونید:
آموزش پولیش پلی استر روی چوب
سلام و ممنون از اين همه سخاوت و زماني كه براي پاسخگويي ميزاريد.
دو تا سوال خدمتتون داشتم
اول اينكه من يه ميز دارم كه قسمت پايين پايه هاش در اثر برخورد رنگش رفته ،براي اينكه بتونم رنگ كنم از چي استفاده كنم
؟
ميخوام راحت و كم دردسر باشه و بتونم با قلم مو رنگ كنم
ممنون ميشم راهنماييم كنين
و سوال بعديم اينه كه تعدادي چوب روسي گرفتم براي دور آلاچيق كه در فضاي باز و معرض آفتاب و بارون هست از چه رنگي بايد استفاده كنم كه هم يه كم تيره بشه و هم رگه ها معلوم باشه ؟
بازم ممنون و ممنون
سلام.ممنون.
برای اصلاح پایه شکسته از همرنگی برای ترمیم قسمت آسیب دیده استفاده کنید.
همرنگی میتونه قهوه ای یا هر رنگ دیگه ای باشه که برای ساختش میتونید از رنگ فروشی ها کمک بگیرید اما متداول ترینش شاپان هست که تقریبا با هر رنگی سازگاره. بعد با قلمو روش سیلر و کیلر بزنید یا اینکه از اسپرییلر استفاده کنید.
برای فضای باز هم بهتره از رنگ ها یا بهترش روغن های گیاهی ضد آب استفاده کنید که رنگ بندی مختلفی دارند استفاده کنید.
با تشکریه میز ناهارخوری با چوب اسلب گردو درست کردم زیر کار را که در آوردم ترکهای خیلی ریز زیادی داره که هر چی چسب لاش مکنم بازم بازی میکنه چه رنگی بزنم که موج چوب بریزه بیرون در ظمن ترک هم بعد از رنگ نخوره لطفا راهنمایی کنید
سلام. بهترین راه برای حل مسئله شما استفاده از رزین برای ترک ها و روغن گیاهی برای رنگ کاری اسلب هست. میتونید از بتونه های آماده فوری هم استفاده کنید.
سلام و درود
وقت بخیر
سپاس از اطلاعات ارزشمندی که در اختیار ما قرار دادید.
میخواستم راهنماییم کنید
ما یه خونه قدیمی شمال ایران داریم که سقفش تیر و تختهس و نیاز به رنگ داره، میخوام که رنگ چوب باشه هیچ رنگی دیگهای نداشته باشه. کیلر تهیه کردم اما نمیدونم برای آستری از چی باید استفاده کنم، و اینم باید بگم که مبتدی هستم و پیستوله ندارم.
و سوال آخر اینکه آیا روشی وجود داره که بشه از چوب در برابر حشراتی مثله سوسک چوب و زنبور و … محافظت کرد؟
سلام. ممنون. برای جلوگیری از آسیب حشرات مخصوصا برای شمال بهترین راه انتخاب چوب مناسبه نه سموم. بهترین چوب برای خانه های چوبی هم چوب نراده که ذاتا ضد حشراته. ضمنا اگه سیلر و کیلر بزنید دیگه چیزی بهش نفوذ نمیکنه. رنگ های روغنی گیاهی هم انتخاب خوبی هستند.
با سلام و خسته نباشید …
ممنون از مطالب مفیدتون ، من کارم دکوراسیونه و میخاستم رنگ کاری روی ام دی اف خام رو انجام بدم .. راهنمایی میخاستم . مطلبی در این خصوص دارین که کمکم کنه ..
ممنون میشم
سلام. ان شاالله بزودی یک مطلب در مورد آموزش رنگ کردن ام دی اف خام در سایت وودیانو منتشر خواهیم کرد تا استفاده کنید.
باسلام و عرض خسته نباشید
باتشکر فراوان از مطالب کاربردی و مفید
یک سوال داشتم من زمانی که رنگ میکنم و بعد از سیلر کیلر، کار حالت سفیدک پیدا می کند. مشکل کار کجاست.
باتشکر
سلام.
به دلایل مختلفی این اتفاق رخ میده که از جمله دلایلش موارد زیر هست:
1- خرابی و فاسد بودن سیلر و کیلر
2- رطوبت نامناسب فضای کار
3- پاشش بیش از حد در هر لایه اجرا
4- سرمای محیط
باسلام وتشکراز مطالب مفید شما،
من درب اتاق رو عوض کردم و یکدرب اچ دی اف خام گرفتم، اگر بخوام رنگ روغنی سفید بزنم چیکار باید بکنم؟ رنگ مات استفاده کنم یا براق؟ استری(زیرکار) هم میخواد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. در حد امکان از رنگ های روغنی استفاده نکنید. رنگ های فوری مناسب چوب هست. برای زیر کار یک دست سیلر و بعد رنگ فوری اجرا کنید
سلام خیلی ممنون از مطالب خوبتون
من دارم یه ست زیر لیوانی از چوب گردو درست می کنم و الان مرحله سمباده کاری سطح چوب رو تموم کردم و میخوام چوبم جلای زیبا تری داشته باشه و چهره واقعیش رو هم حفظ کنه. باید از چه نوع سیلر به جلایی استفاده کنم؟ آیا نیازه که اول سیلر و بعد روش جلا رو پیاده کنم؟
سلام. بله اول یک دست سیلر و بعد از یک براق کننده مثل کیلر استفاده کنید. اما بهتر از اون استفاده از رنگ های روغنی گیاهی هست.
سلام
اول ممنون بابت اطلاعات مفیدی که گذاشتین و بعدم اینکه یک سوال داشتم
من یک میز ناهار خوری دارم رنگ فندقی، که لبه های صندلی در اثر ماندن در آفتاب رنگش از بین رفته حالا اگر بخوام درستش کنم و رنگش کنم باید چیکار کنم
ممنون
سلام از شاپان برای لکه گیری استفاده کنید و بعد روی اون کیلر اجرا کنید
سلام وقت
برای میز وصندلی فضای باز راهنمایی می خواستم ازتون…
از نقاش چوب سوال کردم بهم گفتن از شاپان سیلر و کیلر استفاده کنم اما بعد از تحقیقات متوجه شدم سیلر کیلر برای فضای باز مناسب نیست و رنگ فوری چوب تهیه کردم
در حال حاضر شاپان سیلر کیلر و رنگ فوری چوب دارم/امکانش هست راهنمایی بفرمایید؟اصلا نیازی به اجرای سیلر و کیلر یا شاپان هست؟
پیشاپیش ممنون بابت راهنماییتون
سلام. هیچ رنگی که لایه ایجاد میکنه مناسب فضای باز نیست. در حال حاضر مناسب ترین رنگ فضای باز رنگ های روغنی گیاهی هستن.
ممنون از اطلاعات مفیدتان
سپاس از همراهی شما
سلام وقت بخیر
از ارائه سخاوتمندانه مطالب مفید و تخصصی شما بسیار سپاسگزارم
من یک دست مبل استیل دارم،رنگ قبلی آن نیم پلی استر براق بود و الان آنرا برداشتم و به چوب رسیدم با سنباده نواری 120 سطح چوب را صاف کردم و قصد دارم با شاپان قهوه ای رنگ نخودی بزنم سوال:
1- آیا سیلر نیاز است؟ اگر آری آیا نیازی هست سنباده بزنم؟ با چه نمره ای؟
2- آیا کیلر لازم است؟ اگر آری آیا نیازی هست سنباده بزنم؟ با چه نمره ای؟
3- آیا بعد از کیلر، نیم پلی استر بزنم یا پلی استر؟ چند دست؟ اصلاً با هم چه تفاوتی دارند؟
سلام. حتما دو تا سه دست سیلر اجرا کنید و در هر دست بعد از خشک شدن سنباده 320 تا 400 بزنید. بعد نیم پلی استر اجرا کنید یک دست و اگه خواستین تکرار کنین کمتر از 20 دقیقه فرصت دارین. هر بیست دقیقه میشه روی هم اجرا کرد اما بیشتر بشه رنگتون میسوزه و چروک میشه. تمام پلی استر دیر تر خشک میشه و احتمال شره کردن داره. اما براق تره و سه جزیی هست.
ضمنا اگر در مورد شاپان سوالی دارید پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را ببیند:
شاپان چیست؟ روش ساخت، آموزش اجرا + نکات مهم
سلام وقت بخیر
بنده مبتدی مبتدی هستم واسه دل خودم دارم روی چوب گردو معرق کاری میکنم
توضیحات شما کامل و مفید بود ولی متاسفانه بخاطر مبتدی بودن بنده زیاد متوجه نشدم
چندتا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
سوال اول از چه رنگی استفاده کنم که رگه های چوب نمایان باشه ؟ و چطور رنگش کنم با پنبه یا فلچه میشه؟
سوال دوم از چه سنباده ای استفاده کنم شماره چند؟ ( الان خودم دارم با سنباده کاغذی شماره 80 و 150 استفاده میکنم
سلام. از سنباده 80 و 100 و 120 و 150 استفاده کنید و سطح کار رو تمیز کنین. بعدش میتونین از رنگ سیلر و کیلر استفاده کنین. اگه با پیستوله اجرا بشه خیلی بهتره و از قلمو هم میشه استفاده کرد.
انصافا خیلی زحمت کشیدید ، خیلی کارتون درسته ، دستتون درد نکنه .
سلام. ممنون از نظر لطفتون.
اقای عزیز من مقاله فوق را خواندم و بسیار اموزنده است من میخواهم یک تخت سنتی چوبی را رنگ کنم با استفاده از شاپان سیلر همرنگی چوب و رنگ تمام پلی استر ممکن لطفا راهنمایی کنید که غیر از رنگهایی که ذکر کردم رنگ دیگری مثل کیلر لازم است یا نه و دیگر اینکه رنگ تمام پلی استر من ایستاده است آیا ایستاده به این معنی است که سطح کار باید عمود بر زمین باشد و دیگر اینکه همرنگی را چطور با پیستوله بزنم
از راهنمایی شما متشکرم
سلام. وقت بخیر.
اگر میخواین در فضای باز استفاده کنید این رنگ ها مناسب نیستند. اما اگر در جای مسقف که در معرض باد و باران نیست میخواین استفاده کنید بعد از پرداخت کار میتونید آستری (که همان شاپان هست) رو اجرا کنید. سپس دو دست سیلر اجرا شده و در هر دست روی سیلر سنباده نرمی کشیده شود که به سطح آن به صورت صابونی درآید. سپس بر روی آن می توانید پلی استر ایستاده که نام دیگر تمام پلی استر است، استفاده کنید. تمام پلی استر در هر جهتی می تواند استفاده شود.
با سلام و خسته نباشید مطالب جالب بود و آموزنده کاش این مطالب رو بصورت پی دی اف در می آوردید تا بشه دانلود کرد و مورد استفاده قرار بگیره بازم تشکر از مطالب مفید و ارزنده ای که ارائه دادید اگر این امکان و فراهم کنید خیلی خوب میشه
سلام. چشم. این امکان رو در آینده نزدیک به سایت اضافه می کنیم.
سلام وقتتون بخیر
ممنونم بابت مطالب مفیدتون
برای رنگ قهوه ای روی تخته چندلا به طوری که طرح چوب آن مشخص باشه، چه نوع رنگی رو پیشنهاد میکنین؟
سلام. پیشنهاد ما استفاده از شاپان یا رنگ های گیاهی چوب هست.
سلام وقتتون بخیر
ممنون بابت مطالب مفیدتون
من میخوام یه میز مطالعه و کتابخونه که از تخته چندلا درست شدن رو رنگ قهوه ای بزنم و برام مهمه که طرح طبیعی چوبش مشخص باشه، میشه لطفا راهنمایی کنین که سنباده میخواد یا نه؟! و اینکه از چه نوع رنگی استفاده کنم و لایه ی محافظت رنگ میخواد یا نه؟! اگه میخواد لطف میکنین بگین از چه چیزی استفاده کنم؟!
سلام. وقت بخیر. سنباده رو تا 300 ببرید و از شاپان یا رنگ گیاهی یا سیلر کیلر استفاده کنید
خیلی خیلی عالی
دمتون گرم که باعث میشود توی این شرایط سخت اقتصادی آدم تا یه حد و حدودی کارهاش رو خودش انجام بده و بشه چند روزی بیشتر نفس کشید.
سلام. سپاس از نظر لطف تون.
سلام شبتون بخیر میخواستم ببینم امکانش هسا این پک اموزشی رو به صورت قسطی بگیرم؟
سلام. وقت بخیر. با اینستاگرام وودیانو در ارتباط باشید.
با درود فراوان و عرض ادب و تشکر از این همه سخاوتمندی شما که تمامی تجربیاتتون را در اختیار همه گذاشتید من یک قطعه چوب را بیش از یک هفته هست که با جوهر آلبالوئی رنگ گردم ولی رنگ آن خشک نمیشود خواهشمندم راهنمائی بفرمائید چطور میتونم رنگش را خشک کنم پیشاپیش از شما تشکر میکنم
سلام. ممنون از نظر لطفتون.
جوهر فورا خشک میشه. روی جوهر چه چیزی اجرا کردین؟؟
سلام خسته نباشید میشه آموزش ساخت سنباده دلر برای سطوح منبت کاری شده را بصورت ویدیو برامون بزارید ممنون
سلام. بزودی آموزش ساخت سنباده پره ای و سنباده توپی و سنباده مخروطی رو انجام میدیم.
سلام و عرض ادب،بسیار از مطلبتون اموختم تشکر ویژه
سوالی داشتم، من میزی دارم که رنگ پوششی داره الان بدون سیلر کیلر، میخوام مجدد رنگ اکرولیک بزنم و بعد پتیه کالرواش طوسی اجرا کنم اخرش هم یک بخش هایی رو دکوپاژ کنم و در نهایت وارنیش بزنم. چند سوال دارم اگر مقدور بشه پاسخ بدید ممنونم،
– آیا اول باید رنگ موجود رو با سنباده پاک کنم یا روی همین رنگ می تونم اکرولیک اجرا کنم؟
-رنگ اکرولیک رو باید رنگ اکرولیک هنری بگیرم یا رنگ اکرولیک معمول(ساختمانی) هم میشه استفاده کرد؟
-بطورکلی برای اجرای رنگ اکرولیک روی چوب اگر زیرش چیزی نباشه چکار باید کرد؟ مراحلش چیه؟
خیلی ممنونم
سلام. رنگ رو لازم نیست پاک کنید. کافیه یه سنباده نرم بکشید که تمام سطح مات بشه. بعد رنگ اکرلیک ساتتمانی رو روش اجرا کنید. اگه خواستین یه سطح خام رو اکرلیک بزنین: اگه سطح هموار بود یک دست اکرلیک به عنوان آسترز بزنید و سنباده و روش رنگ اصلی رو اجرا کنید و اگه ناهموار بود بتونه ماستیک کنید با استفاده از بتونه مل و سیریش بعد سنباده و بعد رنگ اکرلیک. در نهایت وارنیش رو اجرا کنید
درود
بسیار از مطالب مفیدتان سپاسگزارم
من مبتدی هستم و می خواهم درب ها و چارچوب کمد دیواری اتاقم را رنگ کنم که یکطرف دیوار را بخود اختصاص داده، تخته سه لا هست و براقه رنگش خود رنگ هست الان می خواهم سفید بزنم. سوالم اینه که باید این مراحل: سنباده، سیلر، سنباده، سیلر، بتونه(مل و سریش) رو برم؟ و آیا همین مراحل قبل رنگ کافی است؟ برای رنگ سفید از چه نوع رنگهایی استفاده کنم که رگه ها و طرح چوب باقی بماند؟ یا آیا مجبور به ایجاد موج مصنوعی هستم؟
بی نهایت سپاسگزارم
سلام. ممنون.
اول باید بفهمیم چه رنگی روی درب ها خورده. و اینکه موج چوب زمانی زیر رنگ سفید نمایان میشه که چوبتون بخش روزنه ای باشه مثل بلوط، ون یا ملچ. بعد اگه نمیخواین موج معلوم بشه روی همین رنگ رو سنبادا بزنید در حدی که مات بشه و روش از رنگ روغنی استفاده کنید. ولی اگه میخواین موج چوب دیده بشه باید رنگ رو از بین ببرید و مراحل رنگ کاری رو از اول پیاده کنید. یه دست سیلر. رنگ سفید و بعد کیلر. کیلر میتونه مات یا براق باشه
سلام وقت به خیر
ببخشید کار من م دی اف روکش چوب هست
برای رنگش باید همه این مراحل و برم ؟؟؟؟
نیازه بتونه کنم و سمباه کاری و … ؟؟؟
سلام. لینک زیر را ببینید:
آموزش رنگ کردن ام دی اف
سلام
اموزش رنگ چوب سفید خراطی شده رو هم میشه بگید. البته اینم بگم حجم کار زیاده و میخوام سریع ترین روش باشه
سلام. وقت بخیر. از رنگ های روغنی گیاهی استفاده کنید که سرعت اجراش هم بسیار بالاست.
سلام خسته نباشید
بسسسسسسسیار عالی
بی نظظظییییییییر
لازم میدانم بپاس زحمات و تلاشهای بسیار ارزشمندتان در تهیه و ارائه این مطالب سودمند صمیمانه از شما و همکاران عزیزتان تشکر و قدردانی کنم – .
شاد سلامت و موفق باشید
سلام. خیلی ممنون از محبتی که دارید.
عرض سلام و خسته نباشید و خداقوت خدمت شما اساتید دلسوز که چنین پایگاه اینترنتی جامع و تخصصی راه اندازی کردید و مطالب بسیار مفید آموزشی به رایگان در اختیار مخاطبین قرار میدید.
برای خرید پیستوله بادی میخواستم از شما اساتید محترم راهنمایی بگیرم که برند خوب و با کیفیت عالی تا بودجه حدودا یک میلیون تومان چه مدلی رو توصیه میفرمایید؟ اگر شما قصد خرید پیستوله تا حدودا یک میلیون تومان را داشتین چه مدلی انتخاب می کردین؟
دنبال مدل مناسبی می گردم که بعد از مدتی دچار نشتی و مشکلات دیگه نشه.
ممنون میشم از راهنمایی که میفرمایید
باتشکر
سلام. وقت بخیر. ممنون از نظر لطف تون. بهتره از برندهای چینی داخل بازار تو این رنج قیمت استفاده کنید که جوابگوی کار شما هست.
درود استاد گرامی. پرسشی از شما دارم . یک گیتار کلاسیک سی هفتاد یاماها دارم اما پشت دسته گیتار به گوشه مبل خورد و یک فرورفتگی کوچیک حدود دو میلی متری ایجاد شد. از روش آب و اتوی بخار استفاده کردم اما اثر چندانی نداشت. با مخلوط چسب و خاک اره پودری فرو رفتگی رو ترمیم کردم اما بعد از سمباده نرم زدن به اندازه پنج میلیمتر رنگ چوب رفت. بزرگواری بفرمایید راهنمایی کنید برای ترمیم رنگ چیکار کنم؟ لاک الکل قهوه ای بنظرتون مناسبه؟
سپاسگزار میشم راهنمایی بفرمایید.
پیروز باشید
سلام. وقت بخیر. اشتباه اولتون این بود که از آب و اتو استفاده کردید! آب و اتو برای چوب خام هست نه رنگ شده!! اشتباه دوم هم این بود که روی رنگ سنباده زدید! و الان چاره ای ندارید جز اینکه اول بفهمید رنگ روی کارتون چی بوده تا بتونید در مرحله بعد ترمیمش کنید.
سلام وقت بخیر
امکان اجرای سیلر کیلر با پیسوله رو ندارم متاسفانه .چون دیدم برای اجرا از لیسه و کاردک هم استفاده میکنن مخصوصا برای زدن سیلر کیلر تخته نرد ، میخواستم بدونم برای اجرا گزینه مناسبی هست یا خیر ؟ یا از بین گزینه قلمو و کاردک کدوم رو پیشنهاد میدین ؟
برای مقدار رقیق بودنشونم ممنون میشم بفرمایید سیلر کیلر مارک اشن و تینر 20000 هزار هست چجوری متوجه بشم که مقدار رقیق بودنشون مناسب هست
ممنونم
سلام. وقت بخیر. از قلمو استفاده کنید. غلظتش هم تجربی هست. باید تا حدی شلش کنید که شره نکنه و در عین حال رد قلم هم روی کار نمونه.
سلام خدمت شما من یک تابلو روکشی بلوط را سی ان سی کردم ویک آیت الکرسی نوشتم برای رنگ آمیزی نیاز به کمک دارم ومیخوام یک رنگی بزنم که یا شما رنگ بزنید که نوشته های قرآنی ش متفاوت از خود تابلو باشد یعنی نوشته ها نگ طلایی یا مشکی وخود تابلو هم یک رنگی باشد که موج روکش دیده شود ممنون
سلام. وقت بخیر. کار سختیه و اگه تجربه ندارید پیشنهاد می کنیم بدید به رنگ کار براتون اجرا کنه.
سلام و وقت بخیر
من جهت کار دکور و کتابخانه منزل ام دی اف روکش بلوط تهیه کردم
جهت خود رنگ بودن چوب بایست از چه روشی استفاده کرد و چه کاری انجام دهیم که کیفیت بالایی داشته باشد
سلام. وقت بخیر. از روغن های بی رنگ گیاهی مخصوص چوب میتونید استفاده کنید.
سلام من وسیله ای با چوب روسی ساختم حالا میخوام طوری رنگ کنم که اولا بافت چوب از دست نره و دیده بشه و ثانیا فقط میخوام زردی چوب رو بگیرم و به تناژ طوسی نزدیکش کنم، نمیخوام تیره بشه فقط رنگ پریده تر و با زردی کمتر بشه
ممنون میشم راهنمایی کنید ??????
سلام. وقت بخیر. هم میتونید از روغن های گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید و هم از رنگ های آکریلیک استفاده کنید.