گزارش برگزاری کلاس ساخت صندلی چوبی وودیانو
کلاس آموزشی حضوری نجاری حرفه ای وودیانو از جمله کلاس های پروژه محور پیشرفته هنرهای چوبی است که در آن پروژه های مختلفی در هر کلاس آموزش داده می شود. پروژه آموزشی ساخته شده در این کلاس صندلی چوبی بود که با حضور هنرجویان علاقمند به یادگیری این مهارت برگزار شد. هنرجویان این کلاس بعد از گذراندن کلاس آموزش نجاری سطح یک برای ادامه آموزش ها در سطح حرفه ای در این کلاس شرکت کردند.
در این کلاس آموزشی در اولین گام، طرح سه بعدی کار که در نرم افزار اسکچاپ و راینو طراحی شده بود توسط استاد با حضور هنرجویان مورد تحلیل و بررسی کامل قرار گرفت. بدین ترتیب با آنالیز کامل طرح هنرجو قبل از وارد شدن به مرحله عملیاتی درک عمیق و صحیحی از پروژه ای که قرار بود اجرا شود به دست آورد.
همچنین در این بخش ابعاد و اندازه های استاندارد ساخت صندلی چوبی و نکاتی که برای ساخت اصولی و مهندسی آن باید مورد توجه قرار بگیرد تشریح شد. ضمنا با مشاهده و تحلیل سه بعدی اتصالات و زوایای بخش های مختلف کار و تهیه لیست ابعاد و اندازه ها هنرجویان آماده شروع به کار در بخش عملی کلاس شدند.
در ابتدا هنرجویان به کمک دستگاه اره زنجیری برش اولیه قطعات را از روی الوارها زدند. در این بخش ضمن برشکاری نکات کار با اره زنجیری توسط هنرجویان مرور و تمرین شد. همچنین برشکاری با اره عمود بر نیز تمرین شد تا هنرجویان کار با هر دوی این ابزارها را در مرحله برش اولیه تجربه و تمرین کنند.
بعد از این مرحله نوبت به رنده کردن قطعات برش داده شده برای ایجاد سطوح صاف روی چوب بود که با کمک بخش کف رند دستگاه پنج کاره SCM ایتالیا توسط هنرجویان انجام شد. با رنده کردن قطعات متعدد تکنیک یک رو و یک نر در نجاری نیز در این بخش به خوبی تمرین شد.
ضمن رنده کردن چوب ها توسط هنرجویان، همواره استاد نکات لازم و ضروری را حین کار عملی به هنرجوها گوشزد می کردند تا مسائل ایمنی و فنی مجددا یادآوری و تمرین گردد. تعیین میزان صحیح عمق باربرداری اصولی، معرفی حرکات خطرناک رایج حین استفاده از دستگاه، اصول رنده کردن سطوح ناصاف، رفع عیب قطعات رنده شده از قبل و غیره از جمله این نکات مهم آموزش داده شد در این بخش از کلاس بود.
در ادامه هنرجویان چوب های رنده شده را به کمک دستگاه پانل بر (دور کن) با راهنمایی و نظارت استاد برش طولی دادند. در این مرحله هم به مانند قبل تمامی مراحل برشکاری با این دستگاه و نکات فنی و ایمنی توسط استاد به هنرجویان در حین کار گوشزد شد. اصول صحیح بستن گونیا، رفع عیب گونیای دستگاه برای زدن برش صحیح، تنظیم صحیح ارتفاع برش، معرفی تیغه های موجود در بازار و اصول استفاده از آن ها، موارد ایمنی کار با اره ها، اصول صحیح استادن و نگه داشتن قطعه و جابجایی دست ها، اصول استفاده از گجت های کمکی و تکنیک های ساده تر کردن برش از جمله این نکات مهم آموزش داده شد در این بخش از کلاس بود.
بعد از انجام برش های طولی نوبت به کار با دستگاه گندگی پنج کاره رسید تا قطعات از نظر ضخامت هم اندازه و یکدست شوند. نحوه تنظیم دستگاه گندگی و نکات ایمنی و فنی کار با آن در این بخش توسط مهارت آموزان کلاس انجام و تمرین شد. در این بخش قطعات چوب به صورت یک مکعب چوبی صاف و چهار تراش درآمدند.
میزان باربرداری برای چوب های مختلف، نکات مهم قبل از شروع گندگی، انتخاب دستگاه مناسب برای کار های مختلف، اصول نگهداری گندگی و تیغه های برش، و انواع تیغه های برش گندگی از جمله این نکات مهم آموزش داده شد در این بخش از کلاس بود.
سپس با کمک ابزار فارسی بر زاویه بری طولی قطعاتی که به زاویه بری نیاز داشتند انجام شد.
ضمنا مرحله بندی اصولی برش، اصول برشکاری بی عیب و صاف، نکات ایمنی برش، معرفی تیغه مناسب برای این بخش، معرفی تفاوت های چوب های مختلف و جهات مختلف برش در این بخش از کلاس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با اتمام بخش زاویه بری نوبت به مرحله اتصالات چوبی رسید که بسیار کاری دقیق و هیجان انگیز بود که نیاز به توجه بالای هنرجویان در مراحل ساخت داشت. در ابتدا با اندازه گیری و مشخص نمودن نقاط مورد نظر بر روی چوب جای اتصال چوبی کام و زبانه معین شد.
سپس با کمک دستگاه کام کن (کم کن) نجاری شیار کام روی بدنه چوب ایجاد شد و هنرجویان تک تک پشت این دستگاه ایستادند و خودشان تمامی کام ها را با دقت بسیار بالا ایجاد کردند.
بعد از این مرحله نوبت به ایجاد زبانه در مقطع چوب بود که به کمک دستگاه پنل بر این برشکاری انجام و زبانه ها حاصل شد.
بعد از اتصال کام و زبانه نوبت به اتصال کاربردی دوبل چوبی (پین چوبی یا میخ چوبی) رسید. در این بخش نحوه ساخت اتصال دوبل چوبی به کمک دو دستگاه متفاوت کام و زبانه و دریل ستونی توسط هنرجویان انجام و تمرین شد تا تمامی نکات و روش ها مرور شود.
معرفی انواع اتصالات، اصول انتخاب اتصال ها برای قسمت های مختلف، نقشه کشی و تعیین ضخامت زبانه ها، اتصال زنی در زاویه، اجرای میخ چوبی در زاویه، نکات ایمنی که باید در این مرحله رعایت شود از جمله این نکات مهم آموزش داده شد در این بخش از کلاس بود.
با ساخت اتصالات حالا نوبت به مونتاژ اولیه کلاف صندلی رسید تا هنرجویان با اتصال کام و زبانه و چسب چوب ساختار اولیه صندلی چوبی را ایجاد کنند.
نحوه صحیح استفاده از پیچ در اتصالات، کاربرد چسب چوب در مونتاژ و میزان صحیح استفاده آن، کاربرد میخ و میخکوب در مونتاژ و کار با انواع گیره های مونتاژ نیز در این بخش از کلاس حین مونتاژ توسط هنرجویان تمرین شد.
هم چنین نحوه گرفتن دویدگی کار ساخته شده و اصول و ترفندهای انجام این کار به طور کامل به هنرجویان آموزش داده شد.
نرده های نشیمن صندلی نیز با دستگاه اور فرز توسط هنرجویان فرم دهی و شکل زیباتری پیدا کرد. سپس با دستگاه ماشین پوست (پولیشر) سطوح صندلی سنباده کاری و پرداخت شد.
در نهایت بعد از مونتاژ نهایی صندلی و لاتون گذاری پروژه صندلی چوبی با دقت و کیفیت فوق العاده بالا ساخته شد به طوری که تمامی اتصالات و برش های انجام شده به خوبی در جای خود قرار گرفتند و کاری با کیفیت و مستحکم ساخته شد.
در نهایت تست مقاومت سازه توسط استاد و یکی از هنرجویان کلاس را مشاهده می کنید:)
در ادامه گالری تصاویر بخش هایی از کلاس ساخت صندلی چوبی وودیانو را می توانید مشاهده کنید:
در این بخش هم می توانید نظر هنرجویان شرکت کننده در کلاس را از بخش زیر مشاهده کنید.
نظرات هنرجویان کلاس آموزش نجاری حرفه ای وودیانو:
نظرات هنرجویان کلاس نجاری
تاریخ برگزاری کلاس: پنجشنبه و جمعه 10 و 11 آذر 1401
برنامه شرکت در کلاس های بعدی آموزش هنرهای چوبی وودیانو
دیدگاهتان را بنویسید