آموزش تغییر رنگ چوب به سفید

اگر قصد دارید وسایل چوبی منزل خودتان را به رنگ سفید یا هر رنگ دیگری تغییر دهید، پیشنهاد می کنیم این مطلب را کنید. در این مطلب قصد داریم با معرفی انواع رنگ برای ایجاد رنگ پوششی و تغییر رنگ چوب به سفید توضیحاتی را ارائه دهیم. پس تا انتهای مطلب که از سلسه مطالب آموزش رنگ کاری چوب است همراه وودیانو باشید.
برای تغییر رنگ چوب به رنگ سفید و یا هر رنگ دیگری باید از رنگ های پوششی استفاده کرد. به طور کلی رنگ ها به ۳ دسته رنگ های پایه آب، رنگ های فوری و رنگ های روغنی تقسیمبندی میشوند. این سه دسته دارای رنگ های متنوعی هستند که می توان از ترکیب این رنگ ها نیز بهره برد و رنگ های مختلفی ایجاد نمود.
ولی همواره به این نکته دقت کنید که هر کدام از این رنگ ها را باید در دسته مربوط به خود ترکیب کنید. به طور مثال نمی توان رنگ های فوری را با رنگ های روغنی ترکیب نمود.
سفید کردن رنگ چوب با رنگ های پایه آب
در رنگ های پایه آب، رنگ سفید باید چندین دست روی هم اجرا شود تا پوشش کامل اتفاق بیفتد. برای رنگ نمودن سطح چوب، پس از سمباده کاری و ترمیم سطح کار با بتونه، می توان اجرای رنگ را آغاز نمود. ابتدا یکدست رنگ روی کار زده می شود. این رنگ داخل الیاف چوب نفوذ میکند و تغییر رنگ، بسیار کم اتفاق میافتد.
پس از خشک شدن، سطح کار رنگ شده توسط سمباده نرم مثلاً ۲۲۰ پوست زده میشود تا پرزهای سطح چوب از بین برود. سپس رنگ دوباره روی کار زده می شود. در دست دوم رنگ کمتری استفاده میشود و نفوذ کمتری در الیاف چوب اتفاق میافتد. دست دوم نیز خشک میشود و دوباره باید پوست زده شود. این کار چند دست انجام میشود تا سطح کار کاملاً پوشش داده شود تا به رنگ سفید در بیاید. این کار برای تمامی رنگ های پایه آب یکسان است و به همین صورت انجام می شود. در انتها، پس از خشک شدن رنگ می توان از یک جلا دهنده مثل کیلر یا پلی استر برای ایجاد لایه شفاف روی سطح کار استفاده نمود.
سفید کردن رنگ چوب با رنگ های روغنی
رنگ های روغنی ساختمانی معمولا روی چوب اجرا نمی شود. ولی در صورت نیاز می توان این کار را انجام داد. اما رنگ های روغنی گیاهی وجود دارند که مخصوص چوب بوده و مضرات رنگ های دیگر چوب را ندارد. این رنگ ها بسیار مناسب لوازم آشپزخانه و همچنین اسباب بازی کودکان است. به علاوه این رنگ ها دارای طیف های رنگی متنوع مخصوص فضای باز و مبلمان داخل منزل است.
در اینجا ابتدا به صورت خلاصه روش اعمال رنگ روغنی ساختمانی توضیح داده می شود سپس روش اعمال رنگ های روغنی گیاهی را خواهیم گفت.
سفید کردن رنگ چوب با رنگ های روغنی ساختمانی
در رنگ های روغنی ساختمانی ابتدا سطح کار روغن الیف زده می شود تا منافذ بسته شود. این کار می تواند توسط سیلر نیز انجام شود تا منافذ چوب بهتر پر شوند. سپس رنگ مورد نظر روی کار زده می شود. این رنگ میتواند توسط قلم، غلطک یا پیستوله روی کار اجرا شود.
پس از خشک شدن رنگ، توسط یک سمباده نرم سطح کار پوست زده میشود تا پرزهای سطح کار از بین برود. سپس دست دوم روی کار اعمال می شود تا سطح کار کاملاً توسط رنگ پوشش داده شود. در صورت نیاز این کار تکرار می شود تا تمامی سطح به صورت یکنواخت تغییر رنگ داده و به رنگ سفید در بیاید. در انتها پس از خشک شدن رنگ می توان از کیلر خودرویی که ماهیت روغنی دارد بر روی رنگ روغنی استفاده نمود.
سفید کردن رنگ چوب با رنگ های روغنی گیاهی مخصوص چوب
اجرای رنگ های روغنی گیاهی نسبت به دیگر رنگ ها بسیار آسان است و نیاز به تخصص رنگ کاری ندارد. در این نوع رنگ ها غالبا موج چوب که حاصل اختلاف چوب بهاره و تابستانه است پوشش داده نمی شود و نقوش چوب اصطلاحا به صورت موج نما دیده می شود.
فیلم آموزش سفید کردن رنگ چوب
در ویدیوی آموزشی زیر بهترین و ساده ترین روش سفید کردن رنگ چوب را آموزش دادیم که پیشنهاد می کنیم حتما ببینید.
مهم ترین کار در اجرای این نوع رنگ ها، اجرای درست پرداخت و سنباده کاری چوب است. به طوری که سطح چوب نیاز به بتونه کاری نداشته باشد و همچنین فاقد خط و خش باشد. در این صورت پس از اجرای رنگ های روغنی گیاهی سطح کار کیفیت مطلوبی خواهد داشت.
برای شروع ابتدا اگر سطح کار خیلی ناهموار بود از ماشین پولیش استفاده کرده و با صفحه سنباده ۱۰۰، سطح کار سنباده کاری می شود. بعد از اینکه تمام سطح پرداخت شد، توسط ماشین سنباده لرزان گردان (اوربیتال سندر) و با استفاده از سنباده ۱۲۰ سطح کار دوباره پرداخت می شود. این ماشین خطوط باقی مانده از ماشین پولیش را از بین می برد و سطح کار بدون خط و خش و یکدست خواهد شد. در نهایت از یک سنباده ۱۵۰ استفاده کرده و در جهت الیاف چوب شروع به سنباده کاری توسط دست می کنیم. این کار به این علت است که پرزهای سطح چوب از بین برود.
در انجام کارهای با کیفیت و حساس می توان از یک دستمال نمدار استفاده نمود و سطح کار را کمی مرطوب کرده تا پرزها بالا بیایند و بعد از خشک شدن سطح، دوباره عمل سنباده کاری با دست تکرار می شود تا پرزها از بین بروند.
بعد از انجام سنباده کاری و پرداخت سطح، اجرای رنگ آغاز می شود. برای اجرای این رنگ ها می توان از قلمو، غلتک و حتی یک ابر اسفنجی استفاده کرد. اما بهترین گزینه استفاده از یک ابر اسفنجی است تا کمترین هدر رفت رنگ را داشته باشیم. اجرای رنگ بسیار آسان است و فقط کافیست مقداری از رنگ توسط یکی از این ابزارها برداشته شود و روی سطح کار پخش شود. پس از خشک شدن رنگ، روی رنگ با یک سنباده خیلی نرم پوست زده و دست دوم اجرا می شود تا پوشش لازم ایجاد شود. در اجرای این رنگ ها باید دقت شود که رد قلم یا اسفنج باقی نماند تا بهترین کیفیت به دست بیاید.
سفید کردن رنگ چوب با رنگ های فوری
رنگ های فوری بیشترین طرفدار را برای رنگ کردن محصولات چوبی دارد. اجرای رنگ های فوری نیاز به تخصص در ساخت رنگ و همچنین کار با پیستوله دارد. البته این رنگ ها را نیز می توان با استفاده از قلم و غلتک اجرا نمود اما کیفیت آنها مانند کار با پیستوله نخواهد بود.
همچنین از این رنگ ها می توان برای ترمیم و حتی تغییر رنگ مبلمان و لوازم چوبی استفاده کرد. برای این کار نیازی به از بین بردن رنگ قبلی نیست و می توان با بتونه کاری و ترمیم زدگی ها از رنگ های پوششی استفاده کرده و سطح کار را رنگ نمود.
این رنگ ها دارای طیف رنگی متنوعی هستند و با ترکیب کردن آنها رنگ های دیگری نیز به وجود می آید.
برای اینکه پس از اجرای این رنگ ها سطح با کیفیتی بدست بیاید باید سطح کار به خوبی پرداخت شود و تمامی معایب و زدگی ها با دقت و حوصله ترمیم شود.
برای این منظور ابتدا سطح کار توسط ماشین پولیش به خوبی پرداخت می شود. بهتر است ابتدا از سنباده ۱۰۰ شروع کرده و به ترتیب ۱۲۰ و ۱۵۰ و ۲۲۰ اجرا شود. در صورت نیاز، قبل از پرداخت باید بتونه کاری انجام شود. اما اگر سطح کار معایب کمی داشت می توان بعد از پرداخت لکه گیری نمود. بعد از ماشین پولیش از ماشین لرزان استفاده می شود تا خطوط باقی مانده از ماشین پولیش از بین برود. در آخر از سنباده ۱۵۰ استفاده کرده و شروع به سنباده کاری با دست در جهت الیاف کنید. تمام سطح سنباده کاری می شود تا به مرحله اجرای رنگ برسیم.
برای رنگ کردن سطح چوب به صورت موج نما باید تا حد امکان از بتونه استفاده نشود. چرا که در ناحیه ای که بتونه زده می شود نقوش چوب با بتونه پر شده و آن ناحیه صاف و صیقلی می شود. بنابراین بعد از اجرای رنگ تمام نواحی که بتونه زده شده کاملا مشخص خواهد شد. در صورت نیاز به استفاده از بتونه، باید پس از خشک شدن توسط یک فرچه سیمی ظریف، نقوش چوب خالی شوند تا از حالت صیقلی خارج شود.
در رنگ های فوری پس از بتونه کاری و سمباده کاری سطح و در اصطلاح درست کردن زیر کار، ابتدا سطح کار را کاملاً سیلر کاری کنید. سیلر رنگی است که برای پوشش دادن منافذ چوب به کار می رود. برای این منظور ابتدا مقداری سیلر درون یک ظرف ریخته میشود و به نسبت دو تا سه برابر مقدار سیلر به آن تینر فوری ۱۲۰۰۰ یا ۱۵۰۰۰ اضافه کنید و بعد این دو را کاملا با هم ترکیب کنید. سیلر باید کاملاً رقیق باشد تا بتوان آن را توسط پیستوله روی کار اعمال نمود. البته در صورت نبود امکانات می توان از قلم یا غلطک نیز برای اعمال رنگ استفاده نمود.
سیلر باید رقیق باشد تا روی کار لایه ایجاد نکند. پس از خشک شدن سیلر سطح کار توسط سمباده نرم مانند ۴۰۰ پوست زده میشود و سپس دست بعدی سیلر روی کار اجرا می شود. سیلر کاری بهتر است چند بار تکرار شود تا سطح کار کاملاً صاف و به اصطلاح صابونی شود.
بعد از انجام سیلر، رنگ سفید داخل ظرف جداگانه ریخته می شود و با یک یا دو برابر تینر فوری ۱۰۰۰۰ ترکیب می شود. سپس با یک همزن پلاستیکی یا چوبی هم زده می شود تا رنگ داخل تینر حل شده و ترکیب رقیق شود. ترکیب به حدی رقیق می شود که وقتی همزن از داخل ترکیب بیرون میآید تمامی رنگ به سرعت از روی سطح همزن داخل ظرف برگردد و همزن کاملا سفید شود. اگر ترکیب خیلی رقیق بود، به آن رنگ اضافه کنید و اگر غلیظ بود باید به آن تینر اضافه شود. این کار کمی تجربی است و با تکرار و تمرین به دست می آید.
ترکیب به دست آمده را داخل پیستوله ریخته و روی کار اجرا کنید. ابتدا از سمت پایین سطح شروع کرده و با توجه به باز بودن دهانه پیستوله مرحله به مرحله رنگ را روی کار بپاشید. در هر مرحله باید پاشش رنگ از سطح کار خارج شود و در مرحله بعدی کمی از مرحله قبلی را پوشش دهد. مرحله به مرحله رنگ پاشیده می شود تا تمامی سطح سفید شود و پس از چند دقیقه دوباره همین مراحل را تکرار کنید. پس از خشک شدن رنگ، سطح کار توسط یک سنباده نرم به آرامی پوست زده میشود تا پرز ها از بین برود. سپس میتوان از یک جلادهنده برای پوشش نهایی استفاده نمود. این جلادهنده می تواند کیلر، پلی استر، کیلر دوقلو و یا کیلر پلی اورتان باشد.
پاسخ به سوالات متداول شما:
به چه روش هایی می توان رنگ چوب را سفید کرد؟
با استفاده از رنگ های پایه آب، رنگ های فوری، رنگ های روغنی ساختمانی و گیاهی می توان تغییر رنگ چوب به سفید را انجام داد.
آیا جنس و نوع چوب در هنگام سفید کردن با رنگ های مختلف اهمیت دارد؟
بله کاملا، در هنگام سفید کردن چوب باید مد نظر داشته باشید که تم اصلی چوب شما چه رنگی دارد تا بعد از اجرای رنگ به خروجی مد نظر برسید، مثلا اجرای یک نوع مشخص رنگ سفید بر روی چوب بلوط یا ونگه با چوب نراد کاملا متفاوت خواهد بود.
اجرای رنگ سفید بر روی چوب به صورت پوششی بهتر است یا رگه نما؟
این مورد کاملا به سلیقه مشتری و نوع کار و سبک دکوراسیون بستگی دارد، در تعدادی از پروژه ها و بعضی از چوب ها رنگ پوششی مد نظر است و در بسیاری از کار ها رگه نما، رنگ هایی که این دو حالت رو ایجاد می کنند کاملا با هم متفاوت هستند.
آیا می توان هر رنگی را با دیگری ترکیب کرد؟
خیر. باید جنس رنگ های یکسان باشد. به عنوان مثال نمی توان رنگ های فوری را با رنگ های روغنی ترکیب نمود.
سوالی دارید؟ تو کامنت ها با ما در ارتباط باشید.
اگر می خواهید یک بار برای همیشه رنگ کاری چوب را از پایه تا حرفه ای آموزش ببینید، پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان دوره جامع آموزش ویدیویی رنگ کار ماهر را از دست ندهید. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی عکس زیر کلیک کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود بر شما
زمانی که از مونوکات استفاده می کنیم دیگر سیلر و کیلر به چوب نمیزنیم ؟
و یک سوال دیگر ، روغن موناکات با رنگ مونوکات فرق دارد و از روغن هم قبل از رنگ کاری باید استفاده کرد؟
مونوکوت به تنهایی استفاده میشه ، روغن و رنگ مونوکوت هم یکی هست، تفاوتی با هم نداره
https://www.instagram.com/woodiano.ir/ در اینستاگرام وودیانو میتوندی در بخش هشتگ وودیانو آموزش اجرای مونوکوت رو ببینید