کلاس آموزش طراحی با راینو منطبق بر تولید مصنوعات چوبی
بگذارید از همین ابتدا تجربه 20 ساله خودم از ساخت انواع پروژه های چوبی کوچک و بزرگ از دکوراسیون داخلی تا ساخت خانه های چوبی دوبلکس را در یک جمله برایتان خلاصه کنم: امکان ندارد در کار با چوب به یک متخصص واقعی و همه فن حریف تبدیل شوید، مگر اینکه کار با نرم افزارهای طراحی در هنرهای چوبی را یاد بگیرید و قبل از ساخت هر پروژه ای آن را در کامپیوتر طراحی و تحلیل کنید.
بارها نجارهای سنتی حرفه ای را دیده ام که سال های سال مشغول ساخت یک پروژه مشخص مانند درب چوبی بوده اند و بعد از سال های طولانی کار در این حوزه متخصص شده اند. ولی وقتی به سراغ یک چالش جدید یا ساخت پروژه ای جدید و متفاوت می روند به طور جدی با مشکل مواجه می شوند و فرق چندانی با یک نجار آماتور و تازه کار نخواهند داشت. چرا؟ چون به مهارت قدرتمند کار با نرم افزارهای طراحی مسلط نیستند و مجبورند با آزمون و خطای بسیار بعد از اجرای چندین و چند باره یک پروژه در آن به تسلط برسند! این در حالیست که با دانستن نحوه طراحی در کامپیوتر می توانستند به سادگی هر چه تمام تر و بدون آزمون و خطا و صرف زمان بسیار به هدف خود برسند!
پس اگر قصد دارید اصولی و حرفه ای کار با چوب را یاد بگیرید از همان ابتدا طراحی با نرم افزار را یاد بگیرید. نرم افزارهای مختلفی مانند تری دی مکس، اتوکد، رویت، اسکچاپ، راینو و غیره برای طراحی دو بعدی و سه بعدی در بازار وجود دارد که هر کدام در جای خود و برای هدفی مشخص بسیار کارآمد و مفید هستند. بنا به تجربه چندین و چند ساله از تست نرم افزارهای مختلف در صنعت چوب به طور قطع باید گفت دو نرم افزار راینو و اسکچاپ از بهترین برنامه های موجود برای طراحی مختص صنعت چوب هستند.
قبلا در وودیانو آموزش رایگان اسکچاپ را در قالب درس های آموزشی مختلف ارائه کرده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما ببینید. اما بعد از آشنایی با نرم افزار راینو طراحی های خود را در حال حاضر با این نرم افزار قدرتمند انجام می دهیم و به شما قویا پیشنهاد می کنیم که اگر هنوز شروع نکرده اید از برنامه راینو استفاده کنید.
معرفی نرم افزار راینو
نرم افزار راینو توسط شرکت مک نیل در دهه ۹۰ میلادی روانه بازار شد. در طراحی و تدوین این نرم افزار از سیستم نربز استفاده شده است. نربز یک مدل ریاضی است که برای ایجاد منحنی و سطوح در گرافیک کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد و این خصوصیت در راینو سبب افزایش دقت ترسیم و همچنین افزایش سرعت مدلسازی و طراحی گردیده به نحوی که مدلسازی فرم های پیجیده در راینو به راحتی امکان پذیر می باشد. آخرین ورژن ارایه شده این نرم افزار راینو ۷ می باشد که توانسته محیط کاربری بهتری را نسبت به ورژن های قبلی ارایه دهد. در این ورژن با اضافه شدن SUB D به مدلسازی نرم افزار راینو امکان مدلسازی فرم های پیچیده تر و ارگانیک راحت تر شده است. البته پیش از اضافه شدن SUB D به نرم افزار راینو ، پلاگین های T-SPLINE و CLAYO برای ساخت فرم های پیچیده استفاده می گردید. از دیگر پلاگین های کاربردی که به نرم افزار راینو از ورژن ۶ اضافه گردیده پلاگین گرس هاپر می باشد که از پرکاربردترین پلاگین ها مخصوصا در طراحی پارامتریک می باشد.
نرم افزار راینو علاوه بر دو پلاگینی که در بالا معرفی شد، پلاگین های مختلفی دارد که با توجه به نیاز کاربران می توان از این پلاگین ها استفاده کرد.
پلاگین BANGO برای انیمیشن سازی
پلاگین Rhino GOLD برای طراحی زیورآلات
پلاگین رندرگیری VRAY و KEYSHOT
و پلاگین های دیگری همچون RhinoCAM ،VISUAL ARQ، SECTION TOOL و غیره
چه سخت افزاری برای نصب نرم افزار راینو مورد نیاز است؟
جهت نصب نرم افزار راینو سیستم خیلی قوی مورد نیاز نیست اما برای اجرا شدن نرم افزار یک حداقل هایی مورد نیاز است. در سایت www.rhino3d.com سیستم عامل مورد نیاز به شرح ذیل برای راینو ۷ و ۶ ارایه گردیده است.
برای نصب نرم افزار راینو با ورژن ۷ شما نیاز به یک سیستم با پردازنده (CPU) با مشخصات 64-bit intel or AMD و 600 مگابابیت حافظه خالی در سیستم دارید. رم دستگاه شما باید 8 گیگ و کارت گرافیک 4 گیگ باشد. این ورژن از نرم افزار بر روی سیستم عامل های ویندوز ۸.۱، ۱۰ و ۱۱ قابل نصب می باشد.
مزایای نرم افزار راینو
بزرگ ترین و بهترین خصوصیت نرم افزار راینو، داشتن فضای کاربری بسیار راحت می باشد. به نحوی که به راحتی می توان در این نرم افزار اقدام به طراحی و مدلسازی نمود. در این نرم افزار شما می توانید هم مدل را به صورت سه بعدی و هم از نماهای ششگانه مورد بررسی قرار دهید.
از دیگر نکات مثبت این نرم افزار امکان تهیه نقشه از قطعات و مدل نهایی است که برای تکمیل پرونده محصول بسیار مهم است.
همچنین شما می توانید به راحتی و با دادن تکسچر به مدل یک پیش نمایش از محصول نهایی داشته باشید.
یکی از توانایی های خوب نرم افزار راینو پشتیبانی پسوند های مختلفی است که امکان import/export بالایی دارد به این معنا که شما می توانید از نرم افزار های مختلف مانند 3D MAX، SketchUP، Autocad، motionbuilder، ابجکت ها و پروژه های انجام شده را وارد نرم افزار راینو کنید و یا به این نوع نرم افزارها خروجی دهید. از جمله پسوند های پر کاربردی که می توانید در نرم افزار راینو از آنها برای import / export استفاده کنید می توان به پسوند های زیر اشاره کرد.
3ds, ai , dwg, dxf, igs, obg, pdf, stl, stp, fbx, skb
همچنین به دلیل پشتیبانی از پسوند های مختلف امکان خروجی گرفتن برای دستگاه های cnc نیز بسیار راحت است و شما می توانید هم نقشه های cnc و هم مدل سه بعدی برای cnc را از راینو خروجی بگیرید.
داشتن پلاگین راینوکم برای گرفتن جی کد cnc از دیگر مزایای استفاده از راینو برای انجام مدلسازی های سه بعدی می باشد.
کاربردهای نرم افزار راینو
- طراحی مبلمان
- طراحی منبت
- طراحی خودرو
- طراحی زیورآلات
- طراحی ساختمان
- طراحی محصول
- طراحی هواپیما
- طراحی سازهای دریایی
- و غیره
بازار کار در نرم افزار راینو
با توجه به امکان انجام مدل سازی های پیچیده در نرم افزار راینو و در عین حال امکان ترسیم مهندسی محصولات در نرم افزار راینو، علاوه بر مدلسازی اولیه، می توان از این نرم افزار در روند تولید نیز استفاده کرد. به همین منظور دانش آموختگان این نرم افزار، با داشتن دانش فنی در هر حیطه ای می توانند به طور حرفه ای وارد بازار کار شوند. از حیطه های پر نیاز به این نرم افزار در ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی مبلمان (چوبی و صفحه ای)
- طراحی منبت
- طراحی محصول
- طراحی برای پرینتر های سه بعدی
- طراحی زیور آلات
علاوه بر این موارد در زمینه های زیر نیز دانش آموختگان این رشته می توانند فعالیت کنند:
طراحی داخلی، معماری، انیمیشن، طراحی کارکتر، طراحی خودرو، قالبسازی، و غیره.
در کلاس آموزش طراحی با راینو وودیانو شما چه می آموزید؟
در این دوره علاوه بر آموزش نرم افزار راینو،
- آشنایی با طراحی مبلمان صفحه ای
- استانداردهای طراحی و تولید
- آشنایی با متریال و یراق آلات مورد استفاده در این صنعت،
- ارگونومی و آنتروپومتری
- نحوه ترسیم نقشه های تولیدی و فنی
- آشنایی با دستگاه های سی ان سی و خروجی های مربوط به دستگاه ها
را می توانید یاد بگیرید که جهت ورود به بازار کار بسیار مفید می باشد.
سرفصل های کلاس آموزش راینو با رویکرد طراحی مبلمان صفحه ای جهت ورود به بازار کار
سرفصل های این دوره آموزشی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
- طراحی نرم افزار راینو که شامل:
- آشنایی با محیط کاربری نرم افزار راینو
- آشنایی با طراحی با خطوط و دستورات ویرایشی خطوط
- آشنایی با طراحی با سطوح و دستورات ویرایشی سطوح
- آشنایی با طراحی با احجام و دستورات ویرایشی احجام
- نحوه گرفتن نقشه
- دادن متریال برای پیش نمایش مدل ها
- خروجی گرفتن برای نرم افزار های مختلف
- وارد کردن مدل از نرم افزار های مختلف
- نحوه خروجی گرفتن برای دستگاه های cnc
- طراحی و تمرین سه بعدی سازی مبلمان صفحه
- آموزش طراحی منطبق بر تولید:
- آشنایی با ارگونومی و آنتروپومتری
- آشنایی با مواد اولیه، یراق الات و تجهیزات تولید
- آموزش سوراخکاری و تدوین نقشه فنی
کلاس طراحی با راینو با رویکرد مبلمان صفحه ای برای چه کسانی مناسب است؟
- تمام افرادی که به طراحی و سه بعدی سازی علاقمند هستند.
- طراحان داخلی، طراحان مبلمان، تولید کنندگان و نجاران و کسانی که می خواهند آنچه در ذهن دارند را خود طراحی کنند و همچنین به دنبال کاهش ضایعات و زمان تولید و افزایش رضایتمندی مشتری هستند.
- دانشجویانی که پروژهای دانشجویی خود را انجام می دهند و یا به دنبال کسب در آمد در هنگام تحصیل هستند، می توانند با یادگیری این نرم افزار قدم بزرگی در کسب درآمد داشته باشند.
- به طور کلی این دوره مختص کسانی است که برای زمان خود ارزش قایل هستند و به دنبال تحقق رویاهای خود هستند.
زمان و هزینه این کلاس چگونه است؟
زمان کلاس: سه شنبه ها (شروع از سه شنبه 27 دی ماه)
7 جلسه سه ساعته از ساعت 15 تا 18
قیمت کلاس: 6.000.000 تومان
دیدگاهتان را بنویسید