آموزش پروژه محور اسکچاپ- طراحی سینی
در سری جدید آموزش ویدیویی اسکچاپ به زبان فارسی در وب سایت وودیانو، قصد داریم با آموزش طراحی پروژه های ساده، با اصول به کارگیری از ابزارهای مختلف اسکچاپ آشنا شویم. هدف این سری از آموزش های پروژه محور مقدماتی، تمرین به کارگیری صحیح ابزارهای اسکچاپ است که در ادامه و طراحی های پیچیده ای که بعداً در وویانو آموزش خواهیم داد بسیار مهم و حیاتی هستند. پس با جدی گرفتن این سری از آموزش ها و تمرین مداوم بر روی این ابزارها، یک بار برای همیشه پایه نرم افزار اسکچاپ خود را با وودیانو محکم کنید.
آموزش ویدیویی:
(کیفیت معمولی- برای مشاهده این ویدیو با کیفیت عالی (Full HD) آن را از لینک زیر دانلود کنید.)
آموزش تصویری:
در این قسمت قصد داریم با کشیدن یک سینی چوبی و استفاده از ابزارهای ساده اسکچاپ چگونی کار با نرم افزار اسکچاپ را به شکل عملی و پروژه محور تمرین کنیم. شاید یادگیری نرم افزار اسکچاپ به صورت پروژه محور کمی زمان بر باشد ولی به شدت به یادگیری و فهم پایه ای ابزارها و مفاهیم Sketchup کمک می کند. برای شروع، ابتدا کفی سینی را با استفاده از ابزار Line (خط) یا Rectangle (مستطیل) و با استفاده از نقاط و خطوط کمکی طراحی می کنیم. بعد از این مرحله با استفاده از ابزار Push/Pull اسکچاپ یک ضخامت یک سانتی متری ایجاد می کنیم و بعد از آن حتما Make Group (ایجاد گروه) می کنیم. در مرحله بعدی این آموزش باید قسمت های دیگر سینی چوبی را ترسیم کنیم.
در این مرحله با استفاده از ابزار Line اسکچاپ صفحه مربوط به قید کناری را ترسیم می کنیم و دوباره با استفاده از ابزار Push/Pull اسکچاپ ضخامت مدنظرمان را ایجاد می کنیم. سپس با استفاده از ابزار Select (انتخاب) اسکچاپ به شکلی صحیح (که در ویدیوی آموزشی کامل توضیح داده شده است) انتخاب را انجام می دهیم و با استفاده از ابزار Move اسکچاپ و نگه داشتن کلید کنترل عملیات کپی را انجام می دهیم. به این ترتیب قید های عرضی را می سازیم و به همین روش و با استفاده از ابزار Rectangle اسکچاپ به جای ابزار Line قید های طولی را با سرعت بیشتری رسم می کنیم. بعد از این کار با استفاده از ابزار Select و نگه داشتن کنترل (ظاهر شدن علامت + در کنار نشانگر ماوس) تمامی قید ها را به یک گروه تبدیل می کنیم.
در این مرحله با انتخاب کفی سینی و زدن گزینه Edit Group وارد گروه سینی می شویم و تقسیم بندی لازم برای کشیدن قید های کفی را مشخص می کنیم. بعد از مشخص شدن تقسیم بندی با ابزار Push/Pull اسکچ آپ قید را می سازیم و هشت تکه مورد نیاز برای کشیدن کفی را کپی می کنیم. آموزش نحوه کپی کردن و ساختن قید ها را می توانید به شکل کامل تر و گویاتر در ویدیوی رایگان این درس مشاهده کنید.
در مرحله بعد، جای دست سینی را بر روی قید های عرضی سینی طراحی می کنیم. برای این کار بعد از انتخاب گروه مورد نظرمان، سطح مورد نظر را بر روی قید عرضی ترسیم می کنیم و با استفاده از دستور Push/Pull درون آن را خالی می کنیم. برای طبیعی تر شدن جای دستگیره سینی، قوس های یکنواختی را در گوشه های مستطیل ایجاد می کنیم تا بعد از استفاده از ابزار Push/Pull اسکچاپ شکل بهتری داشته باشیم. اگر هنوز در استفاده از این ابزار ها تسلط کافی ندارید حتما فیلم آموزش اسکچاپ پروژه محور این درس را مشاهده کنید. سپس، با استفاده از دستور Push/Pull کمی سقف دستگیره را بالا می بریم تا ظاهر بهتری پیدا کند. به این ترتیب با استفاده از ابزارهای ساده Sketchup به صورت پروژه محور و بدون استفاده از شورت کات ها و ابزارهای کمکی طراحی مان را به پایان رساندیم. در آموزش های بعدی هم وودیانو را دنبال کنید و با آموزش های اختصاصی رایگان ما همراه باشید.
تصویر نهایی رندر گرفته شده از طراحی بالا با استفاده از Vray 3.4 در اسکچاپ به صورت زیر خواهد بود که آموزش های مربوط به وی ری ۳٫۴ اسکچاپ را در آینده به طور کامل به صورت رایگان آموزش خواهیم داد.
امیدواریم از این آموزش هم استفاده کرده باشید و وودیانو (woodiano.ir) را در آموزش های بعدی هم دنبال کنید.
برای مشاهده این فیلم آموزشی با کیفیت عالی (Full HD) از لینک زیر آن را دانلود و سپس مشاهده کنید.
کیفیت Full HD:
کیفیت HD:
? جهت مشاهده سایر ویدیوهای آموزشی پروژه محور اسکچاپ بر روی تصویر زیر کلیک کنید ?
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالیه خسته نباشید
خیلی ممنون از محبت شما…همین نظرات شما دوستان عزیز هست که باعث دلگرمی ما و ادامه مسیر هست.
سلام
آموزشهای شما فوق العاده عالیه!
سپاس
سلام…سپاس بابت نظر لطفتون.
خیلی ممنون عالی بود
سپاس از نظر لطفتون.
بسیار عالی و با حوصله و اروم اروم توضیح میدید خیلی ممنون
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…