آموزش کار با نوار ابزار Styles و نوار ابزار Views اسکچاپ
در این ویدیوی آموزشی نحوه کار با نوار ابزار Style و نوار ابزار View در نرم افزار اسکچاپ به صورت ویدیویی و به زبان فارسی توسط وب سایت وودیانو آموزش داده شده است.
سرفصل مطالب آموزشی در این ویدیو:
۱- آموزش کار با ابزار X-Ray اسکچاپ (مشاهده سطوح شفاف اجسام در sketchup)
۲- آموزش کار با ابزار Back Edges اسکچاپ (مشاهده خطوط ندید اجسام در sketchup)
۳- آموزش کار با ابزار Wireframe اسکچاپ (نمایش اجسام به صورت خطوط در sketchup)
۴- آموزش کار با ابزار Hidden Line اسکچاپ (عدم نمایش لبه های پشتی و رنگ سطوح در sketchup)
۵- آموزش کار با ابزار Shaded اسکچاپ (نمایش بدون رنگ شکل sketchup)
۶- آموزش کار با ابزار Shaded With Textures اسکچاپ (نمایش سطوح دارای texture (بافت) در sketchup)
۷- آموزش کار با ابزار Monochrome اسکچاپ (نمایش شکل با رنگ سطح جلو و عقب در sketchup)
۸- آموزش کار با ابزار Iso اسکچاپ (انتقال دوربین به نزدیک ترین نمای ایزومتریک در sketchup)
9- آموزش کار با ابزار Top اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای بالا در sketchup)
10- آموزش کار با ابزار Front اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای روبرو در sketchup)
11- آموزش کار با ابزار Right اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای راست در sketchup)
12- آموزش کار با ابزار Back اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای پشت در sketchup)
13- آموزش کار با ابزار Left اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای چپ در sketchup)
آموزش ویدیویی:
(کیفیت معمولی- برای مشاهده این ویدیو با کیفیت عالی (Full HD) آن را از لینک زیر دانلود کنید.)
آموزش تصویری:
1- ابزار X-Ray اسکچاپ (مشاهده سطوح شفاف اجسام در sketchup)
در این حالت امکان مشاهده سطوح به صورت شفاف در نرم افزار اسکچاپ فراهم می شود که کمک بسیار زیادی در حل مشکلات حین طراحی می کند؛ به خصوص هنگامی که تعداد سطوح و خطوط در پروژه زیاد می شود و نیاز داریم تا در کمترین زمان ممکن چندین حجم را از ناحیه دید مخفی کنیم تا بتوانیم عملیات خط کشی یا هر دستور دیگر را انجام دهیم، به جای استفاده از قابلیت مخفی (Hide) کردن با استفاده از حالت ایکس ری در کوتاه ترین زمان ممکن می توان به نتیجه رسید. ضمناً دقت شود که در این حالت، حجم نمایش داده شده بسیار به حالت واقعی نزدیک است تا بتوانیم تصور خوبی از یک جسم سه بعدی هنگام طراحی داشته باشیم.
2- ابزار Back Edges اسکچاپ (مشاهده خطوط ندید اجسام در sketchup)
در این حالت می توان خطوطی که در طراحی به نام خطوط ندید معروف هستند رو مشاهده کرد. مثلا فرض کنید که می خواهیم از ضلع یک مربع که سمت جلوی آن در مقابل ماست یک خط کمکی یا یک خط تراز برای ادامه طراحی بگیریم. برای این کار نیازی نیست تا با استفاده از ابزار Rotate به نمای پشت حجم کشیده شده برویم و این خط رو رسم کنیم؛ بلکه تنها کافیست با استفاده از دستور Back edges در نرم افزار اسکچ آپ به راحتی خطوط پشتی (خطوط ندید) رو مشاهده و استفاده کنیم. لازم به ذکر است که برای استفاده از این دستور در اسکچ آپ بهتر است تا جایی که امکان دارد با استفاده از ابزار Zoom (که درباره این ابزار در آموزش های قبلی وودیانو توضیح دادیم) به حجم مورد نظر نزدیک شد تا تعداد زیاد خطوط باعث سردرگمی و اشتباه نشود.
۳- ابزار Wireframe اسکچاپ (نمایش اجسام به صورت خطوط در sketchup)
در این حالت سطوح موجود برای احجام کشیده شده در اسکچاپ کاملا از بین می رود و پروژه به صورت خطوطی متصل به هم مشاهده می شود. این ابزار هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به یافتن یا استفاده از خطوطی باشد که سطوح احجام جلوی دید آن ها را گرفته باشد. همچنین این حالت در مواقعی که پروژه از لحاظ حجمی سنگین می شود و سخت افزار کامپیوتری کشش اجرا و انجام روان کارهایی نظیر عملیات جابجایی و دیگر دستورات را ندارد، با اجرای حالت Wireframe می توان با سهولت بیشتری در درون فضای طراحی حرکت کرد.
۴- آموزش کار با ابزار Hidden Line اسکچاپ (عدم نمایش لبه های پشتی و رنگ سطوح در sketchup)
در این حالت نمای متریال و رنگی که برای سطوح استفاده شده است از بین می رود و حجم مورد نظر کاملا رنگ زمینه را به خود می گیرد و به خاطر از بین رفتن سایه روشن هایی که نرم افزار اسکچاپ برای درک بهتر فضای سه بعدی نشان می دهد، فضا به صورت تقریبا دو بعدی نمایش داده می شود که بر خلاف حالت Wireframe در اینجا خطوط ندید دیگر قابل رویت نیست.
۵- ابزار Shaded اسکچاپ (نمایش بدون رنگ شکل sketchup)
گاهی وقتی متریال به پروژه اعمال می کنیم به دلایل مختلفی نیاز است که آن را از بین ببریم. اما اگر بخواهیم بدانیم که کدام حجم چه رنگی دارد و آن ها را با هم اشتباه نگیریم، با استفاده از این ابزار می توان بافت متریال استفاده شده در اسکچاپ را از بین برد و فقط رنگ زمینه آن متریال را بر روی سطوح مشاهده کرد ضمنا این ابزار در هنگام سنگین شدن پروژه نیز خیلی به اجرای دستورات کمک می کند.در این حالت خطوط ندید نشان داده نمی شود و سایه روشن های مفید اسکچاپ هم برای دید بهتر در اختیار ما است.
۶- ابزار Shaded With Textures اسکچاپ (نمایش سطوح دارای texture (بافت) در sketchup)
در این حالت می توان علاوه بر مشاهده رنگ زمینه متریال، بافت موجود در آن را هم مشاهده کرد که بهترین حالت برای مشاهده صحیح و واقعی حجم کشیده شده است. در این حالت هم می توان حالت های دیگر نمایش را با آن تلفیق کرد که به عنوان مثال یکی از این حالت ها مشاهده خطوط ندید پروژه است.
۷- ابزار Monochrome اسکچاپ (نمایش شکل با رنگ سطح جلو و عقب در sketchup)
با استفاده از این حالت نمایش در اسکچاپ می توان سطوح کشیده شده را بدون متریال و با همان رنگ های اصلی سطوح در اسکچاپ مشاهده کرد که سطوح داخلی آبی رنگ و سطوح بیرونی سفید رنگ هستند. این حالت نمایش، پرکاربردترین حالت نمایش سطوح در اسکچاپ است که در حین آموزش های اسکچاپ وودیانو بیشتر با آن آشنا خواهید شد.
۸- ابزار Iso اسکچاپ (انتقال دوربین به نزدیک ترین نمای ایزومتریک در sketchup)
با انتخاب این نمای مشاهده در پروژه می توان در کوتاه ترین زمان ممکن پروژه را به صورت نمای سه بعدی مشاهده کرد که استفاده از این نماهای مفید از خصوصیات بسیار خوب اسکچاپ است که کار با آن را بسیار آسان کرده است. در نتیجه در میان تقسیم بندی های معمول نمای دیدی که در نرم افزار های دیگر وجود دارد باعث سردرگمی نمی شوید و در مدت کوتاهی می توان با کمترین تصور از حالت سه بعدی رابطه خوبی با اسکچاپ پیدا کرد.
9- ابزار Top اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای بالا در sketchup)
با استفاده از این حالت مشاهده در اسکچاپ می توان در همان فاصله ای که از پروژه داریم به طور کاملا عمود از نمای بالا به پروژه نگاه کرد و طراحی را ادامه داد. استفاده از این حالت مشاهده به خصوص در زمانی که اجرای دستورات می بایست در راستای محورهای اصلی انجام شود کاربرد دارد.
10- ابزار Front اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای روبرو در sketchup)
در این حالت، پروژه در اسکچاپ کاملا از سمت جلو نمایش داده می شود که مانند حالت قبل اجرای دستورات در همین راستا را بسیار ساده تر می کند. بنابراین در هنگام شروع طراحی دقت کنید تا نمای جلوی طراحی تان را در راستای همین حالت یعنی عمود بودن محور آبی رنگ و قرمز رنگ انجام دهید تا در حین طراحی بعد از مراجعه به این نما پروژه تان را از همان جایی که مدنظرتان هست مشاهده کنید. استفاده از این حالت ها و کار با آن ها را می توانید در آموزش های ویدیویی رایگان وودیانو دنبال کنید.
11- ابزار Right اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای راست در sketchup)
در این حالت نمای راست پروژه نمایش داده می شود. البته باید دقت داشته باشید تا هنگام شروع طراحی جهت راست پروژه جهتی باشد که محور آبی و سبز رنگ با هم زاویه عمود ساخته اند.
12- ابزار Back اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای پشت در sketchup)
این حالت قرینه حالت Front می باشد که محور آبی و قرمز رنگ بر هم عمود هستند با این تفاوت که پشت پروژه نمایش داده می شود و به راحتی می توان در راستای این دو محور دستوراتی مانند کشیدن خط، Push/Pull یا جابجایی را انجام داد که همین جابجایی ساده از دیگر مزیت های نرم افزار اسکچاپ است.
13- ابزار Left اسکچاپ (مشاهده پروژه از نمای چپ در sketchup)
این حالت هم قرینه جهت راست است که محور سبز و آبی رنگ بر هم عمود هستند و با اجرای آن در کوتاه ترین زمان ممکن زاویه چپ پروژه قابل مشاهده است.
برای مشاهده این فیلم آموزشی با کیفیت عالی (Full HD) از لینک زیر آن را دانلود و سپس مشاهده کنید.
کیفیت Full HD:
کیفیت HD:
جهت مشاهده سایر ویدیوهای آموزشی نوار ابزارهای اسکچاپ بر روی تصویر زیر کلیک کنید
33 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر شما خوبییییییییییییییییییییییییییییییییین.
سلام….خیلی ممنون از لطفی که دارید…واقعا همین حمایت شما دوستان عزیز هست که باعث دلگرمی ماست.
عالی بود
سلام
واقعا که انسان بزرگی هستید که رایگان آموزش میدید.
لطفا لینک دانلود یکجای آموزش ها را هم قرار بدید .
ممنون
سلام…
خیلی ممنون بابت نظر لطفتون…
چشم ان شا الله سعی می کنیم برای راحتی کار، هر مجموعه از آموزش ها را به صورت یکجا هم برای دانلود قرار بدیم.
با تشکر از همراهی شما.
سلام
ممنون از این آموزش فوق العاده عالی
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون.
سلام
شما فوق العاده هستید که این چنین آموزش های خوبی را بطور رایگان در اختیار کاربران قرار داده اید!
سپاس فراوان
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفی که دارید…
ممنون و متشکرم بابت آموزش های بسیار عالی…دستتون درد نکنه خسته زحمات نباشید.
سلام…
ممنون بایت انرژیی که به ما میدید…نظرات شما عزیزان برای ادامه کار به ما انگیزه و قوت قلب میده…
سلام خسته نباشيد من سوالي كه داشتم اين هست كه من استايل اسكچاپم رو رو هرچيزي كه ميذارم وقتي خروجي دو بعدي ميگيرم عكس ها به صورت رنگ هاي بنفشو آبيو مشكي و در هم برهم هست نميدونم بايد چي كارش كنم اميدوارم خوب توضيح داده باشم? ممنون ميشم كمكم كنين?
سلام…
یکی از راه ها این هست که یکبار کل کار رو کپی کنید و در یک فایل اسکچاپ جدید تست کنید تا ببینید مشکل برقراره یا خیر…
یک راه دیگر هم این هست که اگر طرح تون ساده هست یک بار کل متریال ها رو پاک کنید و بار دیگه متریال بدید و تست کنید.
موفق باشید.
سلام
خدا خیرتون عالی بود
ممنون رایگان اموزش میدین
سپاس
سلام…وقت بخیر…ممنون بابت نظر لطفتون…
سلام روزتون به خیر ، سوالی داشتم ،شما آموزش پله گردهم تو سایتتون دارید؟ اگه براتون ممکنه در صورتی که آموزشش تو سایتتون هست منو راهنمایی کنید که کجا میتونم پیداش کنم ?
سلام…
هنوز این آموزش رو نساختیم…ولی چون درخواست کردید سعی می کنیم آموزشش رو ضبط و در سایت قرار بدیم.
دستتون درد نکنه محبت میکنید????، فقط چون من به کشیدنش احتیاج دارم یه سوالی داشتم، پلاگینی برای ترسیم پله گرد هست معرفی کنید؟
سلامت باشید…
بله می تونید از پلاگین 1001bit tools اسکچاپ استفاده کنید….اگر ارتفاع سقف، تعداد پله و مقدار گردش پله رو وارد کنید، پله رو براتون میسازه.
واقعا ممنونم از راهنمایی تون ، من همیشه دعاتون میکنم بابت آموزشای رایگانتون
فقط جسارتا این پلاگین از نوع پلاگین هاییه که جداگانه باید نصب بشه روی اسکچاپ؟ یا تو خود اسکچاپ وجود داره؟
ممنون…
بله، باید مجزا روی اسکچاپ نصب کنید…از اینجا می تونید به پلاگین 1001bit tools اسکچاپ دسترسی داشته باشید.
سلام.ممنون بابت اموزشهای خوبتون..یه سوال داشتم.وقتی در اسکچاپ حجمی رو مدل میکنیم گوشه های اون خیلی تیز هستند.در مکس گزینه چنفر وجود داره که کمی تیزی لبه هارو میتونیم بگیریم.در اسکچاپ این امکان وجود نداره؟
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون….
بله میشه با استفاده از ابزارهای Arc و Follow me لبه ها رو هر جور که دوست داشتید گرد یا پخ کنید و اگر بخواین کل حجم رو یکجا لب گرد کنید باید از پلاگین مربوطه اش استفاده کنید.
سلام و وااااااقعا ممنون از آموزشای خوبتون
یه سوالی داشتم : اینکه هم تو اسکچاپ هم برنامه های مشابه دیگه من هرفایلی رو که میخوام ذخیره کنم نمیتونم و خطا میده که همچین مسیری برای ذخیره تعریف نشده , تنها جایی که میتونم ذخیره کنم اینه که برم درایو C و Program file و تو فایل نصب خود برنامه ذخیره کنم . بعد حتی همون فایلو کپی میکنم دسکتاپ یا هرجای دیگه باز نمیشه تغییرش داد . ویندوزمم 10 هه , میخواستم ببینم راه حلی میدونید براش ؟
سلام…سپاس از نظر لطفتون…
احتمال داره از اسامی فارسی برای پوشه ها و مسیرهای مختلف در ویندوزتون استفاده کرده باشید و به این خاطر ارور بده.
سلام خسته نباشید
برای غیر فعال کردن گرید هایی که به صورت point (نقطه ای) روی صفحه کار نرم افزار ظاهر میشه باید چه کار کرد؟
سلام…منظورتون غیرفعال کردن نقاط Midpoint و Endpoint هست؟
خیلییی خیلییی خوب بودددد…خیلی خیلی دستتون درد نکنه…مرسی که اموزشا را گذاشتین.
سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده.
سلام واسه من که مبتدی هستم این ویدئو ها ترتیبش از کجاست ؟از ابتدا میخوام شروع کنم.و برای کار با این نرم افزار احتیاج به برنامه auto cad هست؟تشکر
سلام. وقت بخیر. برای مشاهده آموزش ها به ترتیب لینک زیر ور ببینید:
bit.ly/skplist
سلام . جا داره همینجا از تمامی دست اندرکاران وودیانو بابت فیلم های آموزشی خوبشون تشکر و قدرانی کنم
انشاءالله که در دنیا و آخرت سربلند باشید .
فقط یه مشکلی رو میخواستم به اطلاعتون برسونم اینکه فایل این آموزش رو نمیشه دانلود کرد و ارور میده
اگه میشه این مشکل رو رفع کنین تا به راحتی این آموزش دانلود بشه
سلام. خیلی ممنون از محبتی که دارید.
چشم سعی می کنیم بزودی لینک های قدیمی رو بروز کنیم.
ولی از بخش انتهای مطلب میتونید نسخه با کیفیت ویدیو رو دانلود کنید