راهنمای خرید رنده گندگی رومیزی: معرفی بهترین های سال 99
اگر قصد خرید رنده گندگی رومیزی (یا دستگاه گندگی رو میزی) را دارید ابتدا این مطلب را تا انتها مطالعه کنید و سپس با بررسی انواع گندگی رومیزی، ویژگی ها و مشخصات فنی آن ها و در نظر گرفتن بودجه خود بهترین دستگاه را مطابق نیاز خود انتخاب کنید. در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه کار، ویژگی ها و مشخصات فنی انواع رنده گندگی رومیزی موجود در بازار صحبت کنیم. همچنین با مشاهده قیمت گندگی رومیزی نجاری و بررسی لیست قیمت موجود می توانید بهترین رنده گندگی رومیزی نجاری را مطابق نیاز خود انتخاب کنید. علاوه بر این در این مطلب به نکاتی که باید در هنگام خرید رنده گندگی رومیزی دست دوم به آن دقت داشته باشید اشاره خواهیم کرد.
همچنین در مورد تفاوت های دستگاه گندگی رومیزی و دستگاه رنده گندگی رومیزی و مقایسه این دو دستگاه با یکدیگر و اینکه کدامیک برای خرید مناسب تر است، توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد. در انتها انواع مدل های گندگی رومیزی را در رنج قیمت های مختلف با ذکر مشخصات فنی آن ها در قالب جدول ارائه می کنیم و با جمع بندی توضیحات به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین رنده گندگی رومیزی را مطابق بودجه و نیازتان انتخاب کنید. پس تا انتهای مطلب با وودیانو همراه باشید.
دستگاه گندگی چیست؟
دستگاه گندگی (به انگلیسی: Thickness Planer یا Planer) یکی از مهم ترین دستگاه های مورد استفاده در صنعت چوب و نجاری است. کار این دستگاه یکدست نمودن ضخامت چوب ها است. بعد از یک رو و یک نر کردن چوب ها و برش آن به ابعاد مختلف، چوب ها را وارد دستگاه گندگی می کنیم تا ضخامت آن ها یکدست و صاف شود. دستگاه گندگی رومیزی در واقع یک دستگاه رنده است با این تفاوت که در دستگاه رنده، چوب روی دو صفحه حرکت کرده و یک سطح آن صاف می شود، اما در دستگاه گندگی ضخامت چوب تعیین می شود و با عبور چوب از بین یک صفحه و تیغه ها، به ضخامت مورد نظر و یکدست می رسد. در دستگاه گندگی رو میزی اغلب صفحه دستگاه ثابت بوده، تیغه و غلطک ها، متصل به موتور دستگاه روی یک شاسی به سمت بالا و پایین قابل تنظیم هستند.
چرخ دنده ها و زنجیر، قدرت موتور را به توپی تیغه و غلطک ها انتقال می دهد و آن ها را با سرعت مشخص به گردش در می آورد. غلطک ها کار گرفتن و هدایت چوب از سمت جلوی دستگاه، به سمت پشت دستگاه را بر عهده دارند. توپی تیغه بین دو غلطک در موقعیتی قرار دارد که با هدایت چوب، به اندازه مشخصی از روی چوب رنده می شود.
بنابراین تا اینجای کار متوجه شدیم که گندگی کردن یعنی یکدست کردن ضخامت چوب. از دستگاه گندگی رومیزی اغلب برای گندگی کردن انواع قطعات چوبی ظریف استفاده می شود؛ قطعاتی مانند صفحه صدای گیتار که دارای ضخامت بسیار کمی هستند و باید به صورت خیلی ظریف عملیات بار برداری را از روی آن ها انجام داد.
عرض صفحه دستگاه گندگی رومیزی در حدود 30 سانتی متر است و ارتفاع دهانه آن به 15 سانتی متر می رسد. این بدان معناست که می توان چوب هایی با پهنای 30 سانتی متر را با این دستگاه گندگی کرد. باید توجه شود که هر چقدر پهنای چوب بیشتر باشد، مقدار باری که می خواهیم از روی چوب برداریم باید کم شود. این موضوع به جنس چوب به لحاظ سختی بافت نیز مرتبط است. به طور مثال برای گندگی نمودن یک چوب راش به پهنای 20 سانتی متر نمی توانیم بیشتر از نیم میلیمتر بار برداری کنیم.
همچنین با تنظیم دهانه دستگاه روی 15 سانتی متر می توان چوب هایی با ضخامت 15 سانتی متر را گندگی نمود. طول قطعات برای گندگی کردن محدودیتی ندارد و تنها در صورت داشتن طول زیاد باید وزن آن را توسط دست در مسیر حرکت کنترل نمود.
انواع دستگاه گندگی چیست؟
دستگاه گندگی می تواند به صورت تکی یا همراه به صورت ترکیبی با چند دستگاه دیگر وجود داشته باشد. به عنوان مثال، در دستگاه رنده گندگی بر روی آن عملیات رنده و در قسمت زیر کار عملیات گندگی انجام می شود. در این حالت تیغه دستگاه ثابت بوده و به صورت مشترک بین رنده و گندگی استفاده می شود. دستگاه های دیگر مثل دستگاه سه کاره و چهار کاره نجاری نیز به همین صورت است؛ مثلا این نوع دستگاه های چند کاره معمولا همراه با رنده و گندگی دارای بخش هایی مانند اره و کام کن هستند.
نوع رو میزی این دستگاه به صورت گندگی تنها و یا رنده و گندگی است. گندگی ها دارای ابعاد مختلفی به لحاظ کارگیر هستند. نوع کارگاهی این دستگاه دارای بدنه چدنی سنگین است و عرض صفحه آن از 30 تا 100 سانتی متر است. در گندگی های کارگاهی غلطک هدایت چوب ها فلزی بوده و به صورت آجدار است. در دستگاه گندگی رومیزی به دلیل بار برداری بسیار ظریف هر دو غلطک از جنس لاستیک است. اگر در گندگی رومیزی غلطک ها از نوع آجدار باشند، برای هدایت روی قطعات چوبی از خود اثر باقی می گذارند. گاها این اثر ممکن است تا نیم میلی متر هم برسد و در این حالت مقدار بار براداری باید بیش از نیم میلی متر باشد تا سطح چوب کاملا صاف شود. درحالی که در گندگی کارگاهی به علت وزن بالای قطعات چوبی، غلطک هدایت حتما باید از نوع آجدار باشد تا بتواند به سطح چوب نفوذ کرده و چوب را به سمت جلو حرکت دهد.
برندهای مختلفی از دستگاه گندگی رومیزی در بازار ایران وجود دارد که از جمله برندهای معتبر می توان به دستگاه گندگی رومیزی ماکیتا (Makita)، گندگی رومیزی دیوالت (Dewalt) و گندگی رومیزی متابو (Metabo) اشاره کرد. همچنین از جمله گندگی های ارزان نیز می توان از دستگاه گندگی محک (Mahak) و رنده گندگی اینهل (Einhell) نام برد. امروزه به دلیل قیمت بالای برندهای معروف، دستگاه رنده گندگی محک مدل JP-254 و رنده گندگی اینهل مدل TH-SP204 و گندگی رومیزی دست دوم دارای تقاضای زیادی است.
دستگاه گندگی رومیزی از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
بدنه و شاسی:
دستگاه گندگی رومیزی دارای یک ساختار فلزی است. کلاف دستگاه از دو بدنه و یک سقف در قسمت بالا و همچنین صفحه دستگاه که به صورت ثابت در قسمت پایین قرار دارد تشکیل شده است. در چهار گوشه بدنه دستگاه نیز چهار عدد پیچ تمام رزوه وجود دارد که از کف به سقف متصل شده است.
اهرم تنظیم ارتفاع:
این چهار پیچ مورد اشاره در بخش فوق به طور همزمان توسط اهرم بالا برنده با هم به گردش در می آیند. برای اینکه این حالت به درستی انجام شود، در کف دستگاه و در قسمت زیرین آن، این پیچ ها توسط چرخ دنده و زنجیر به یکدیگر متصل شده اند. اهرم بالابرنده، چرخ دنده را به گردش درآورده و زنجیر چهار پیچ را همزمان به گردش در می آورد. موتور آرمیچری دستگاه و توپی تیغه و غلطک های پیش برنده همگی روی یک شاسی قرار داده شده اند و به این چهار پیچ متصل هستند. با گردش اهرم تنظیم ارتفاع شاسی موتور دستگاه به سمت بالا و پایین حرکت کرده و مقدار باربرداری از چوب قابل تنظیم خواهد بود. موتور دستگاه توسط چرخ دنده و تسمه، کار گردش تیغه برنده و غلطک های کارده و کارگیر را انجام می دهد.
غلطک های پیش برنده و توپی تیغه:
غلطک های پیشبرنده در دو طرف توپی تیغه با فاصله کمی از هم قرار می گیرند. از لحاظ ارتفاع، غلطک های پیشبرنده و تیغه های دستگاه در یک ارتفاع قرار دارند. ضمنا بر روی غلطک های پیش برنده فنرهایی تعبیه شده است تا در هنگام ورود قطعه چوب، غلطک ها در حال گردش روی چوب تحت فشار قرار بگیرد و کار پیش بردن چوب را به درستی انجام دهند. جنس این غلطک ها نیز فلزی بوده و روی آن ها روکش لاستیکی قرار دارد.
کفشک ها:
در دو طرف توپی تیغه کفشک هایی قرار دارند که کار هدایت پوشال را بر عهده دارند. هم چنین در قسمت جلو نیز کفشک هایی به صورت آجدار قرار داده شده که در صورت پس زده شدن چوب، مانع خروج آن شوند. چوب با برخورد به این کفشک های آجدار به سمت جلو می رود ولی زمانی که آن را به عقب بکشیم کفشک ها با چوب در گیر شده و مانع خروج آن می شوند.
قفل تنظیم ارتفاع:
در قسمت روی شاسی موتور دستگاه یک اهرم قرار دارد. بعد از تنظیم ارتفاع، این اهرم شاسی را ثابت می کند تا در هنگام گندگی کردن تنظیمات دستگاه تغییر نکند.
کلید برق دستگاه:
کلید دستگاه در قسمت جلویی آن قرار دارد و برای ایمنی بیشتر معمولاً طوری طراحی می شود که در صورت قطعی جریان برق و سپس وصل شدن دوباره آن دستگاه روشن نمی شود و کلید باید دوباره زده شود.
پیچ تنظیم حداقل ارتفاع:
در کنار بدنه دستگاه یک پیچ قابل تنظیم قرار داده شده است که حداقل ارتفاع دستگاه را مشخص میکند. به طور مثال اگر این پیچ تنظیم بر روی سه میلیمتر قرار بگیرد در هنگام پایین آوردن تنظیم دستگاه، شاسی به روی این پیچ برخورد کرده و تنظیم ارتفاع دستگاه کمتر از ۳ میلیمتر نمی شود.
شاخص تنظیم ارتفاع روی دهم میلی متر:
در قسمت جلوی دستگاه یک شاخص تعریف شده است که روی آن اعداد یک دهم تا یک میلیمتر مشخص شده است و بر روی آن نیز یک عقربه قرار گرفته است. در کنار آن با یک فلش برای محل ورود چوب مشخص شده است. در صورتی که بخواهیم از روی چوب به اندازه یک دهم تا چند دهم میلیمتر باربرداری کنیم، قطعه چوب را زیر فلش به شاسی مورد نظر تکیه می دهیم. در این حالت عقربه روی یکی از اعداد قرار می گیرد و با بالا و پایین بردن تنظیم دستگاه و با قرار گرفتن عقربه روی عددهای مختلف می توان مقدار باربرداری به مقدار چند دهم را تعیین کرد.
خط کش تنظیم ارتفاع:
برای بار برداری بیشتر روی بدنه دستگاه یک خط کش تعبیه شده است. روی این خط کش از صفر تا ۱۵۲ میلیمتر عدد گذاری شده است که می توان برای اندازه های مختلف از طریق این خط کش دستگاه را تنظیم نمود.
انواع تیغه ها و تنظیم آن ها:
در دستگاه گندگی رومیزی تیغه ها به دو صورت وجود دارند. در بعضی از دستگاه ها تیغه ها به صورت ژیلتی و یکبار مصرف هستند. این تیغه ها دارای دو لبه تیز هستند و در صورت کند شدن و لب پر شدن می توان از سمت دیگر آن ها استفاده کرد. همچنین در صورتی که از هر دو طرف تیغه استفاده شده باشد، پس از کند شدن باید تیغه دیگری تهیه کرد و آن را جایگزین نمود. اما در بعضی از دستگاه ها تیغه ها به صورت تیز شونده هستند و می توان تا چندین مرحله آن ها را تیز کرد. این تیغه ها نیز می تواند از دو طرف تیز شود و در صورت کند شدن از طرف دیگر استفاده شده و بعد از کند شدن باز شده و برای تیز شدن کنار گذاشته شود.
تیغه ها در شیاری که روی توپی تیغه ایجاد شده قرار می گیرند و کنار آن یک قطعه فلزی به صورت گوه ای قرار می گیرد. روی این قطعه گوه ای پیچ هایی قرار داده شده که با باز کردن پیچ ها، مقطع پیچ با یک سمت شیار درگیر شده و قطعه فلزی تیغه را به سمت دیگر فشرده می کند و تیغه ثابت می شود. به این روش تیغه در جای خود بسته می شود.
برای تنظیم تیغه ها باید دقت شود که لبه تیز تیغه ها نسبت به صفحه دستگاه از دو طرف در یک سطح قرار بگیرند. در صورتی که تنظیم تیغه به درستی انجام نشود بعد از عمل گندگی روی چوب ها، ضخامت قطعات چوب از دو طرف یکدست نخواهد بود. برای تنظیم تیغه ها روی توپی تیغه می توان از شاخص های تنظیم تیغه استفاده کرد. این وسیله روی توپی تیغه قرار می گیرد و تیغه نسبت به پیچ تنظیم آن از دو طرف در یک سطح قرار می گیرد. در دستگاه رنده می توان تنظیم ارتفاع تیغه را نسبت به صفحه پشتی انجام داد. اما در دستگاه گندگی تنظیم تیغه باید نسبت به توپی آن انجام شود. بنابراین قبل از باز کردن تیغه، شاخص تنظیم تیغه را روی تیغه قرار داده و پیچ تنظیم آن را روی نوک تیز تیغه ها تنظیم می کنیم تا برای بستن دوباره تیغه ها از این تنظیم استفاده کنیم.
بعد از بستن تیغه ها یک تکه چوب را زیر دستگاه گندگی می دهیم. باید چوب به درستی هدایت شده و از طرف دیگر خارج شود و در این حین تیغه به خوبی از روی چوب بار برداری کند. در صورتی که چوب با تیغه ها برخورد کند اما به سمت جلو حرکت نکند و در زیر دستگاه گیر کند، باید کمی تیغه ها را به سمت داخل ببریم تا درگیری غلطک ها بیشتر شده و عمل پیش بری بهتر انجام شود.
در قسمت پشت دستگاه نیز یک محفظه تعبیه شده است که دارای خروجی لوله مکنده است و پوشال حاصل از رندیده شدن چوب از این قسمت خارج می شود.
نحوه استفاده از دستگاه گندگی رومیزی:
همان طور که اشاره شد، دستگاه گندگی برای یکدست نمودن ضخامت قطعات چوبی به کار می رود. برای این منظور ابتدا چوب ها باید رنده شده و اصطلاحاً یک رو و یک نر شود. یعنی دو وجه آن نسبت به هم گونیا شود و سپس کمی بیشتر از اندازه نهایی برش زده شود. به طور مثال برای به دست آوردن یک چوب با ضخامت ۲ سانتی متر بهتر است این چوب با ضخامت ۲/۲ سانتی متر برشکاری شود. سپس در دستگاه گندگی ۲ میلی متر آن گندگی شود تا ضخامت آن به صورت یکدست، ۲ سانتی متر شود.
در دستگاه گندگی باید سمت صاف چوب، یعنی قسمت رنده شده روی صفحه دستگاه قرار بگیرد و سمت ناهموار، یعنی قسمتی که توسط دستگاه اره نواری یا اره گرد برش خورده است، در سمت بالا قرار بگیرد تا توسط دستگاه گندگی پرداخت شود. در صورتی که چوب دارای انحنا باشد و داخل دستگاه گندگی قرار داده شود، این چوب صاف نخواهد شد و با همین انحنا از سمت دیگر خارج می شود. بنابراین برای به دست آوردن یک چوب صاف و یکدست حتماً باید یک سمت آن کاملاً صاف باشد. برای بار برداری از روی سطح چوب باید به صورت مرحله به مرحله تنظیم ارتفاع صورت بگیرد و در هر مرحله بین صفر تا ۲ میلیمتر از روی سطح چوب باربرداری شود. هرچه پهنای چوب بیشتر باشد به دلیل تماس بیشتر تیغه با سطح چوب و وارد شدن فشار زیاد به موتور دستگاه، مقدار بار برداری باید کمتر شود. برای طور مثال می توان از یک چوب با پهنای ۵ سانتی متر به راحتی به اندازه ۲ میلیمتر باربرداری کرد. اما از یک چوب با پهنای ۲۰ سانتی متر در دستگاه گندگی رومیزی نمی توان بیشتر از نیم میلیمتر بار برداری کرد. البته جنس چوب نیز در اندازه باربرداری تاثیر گذار است. تنظیم ارتفاع توسط اهرم بالای دستگاه انجام می شود. در سمت راست یک خط کش وجود دارد که می توان اندازه ضخامت چوب را روی این خط کش تنظیم نمود. بعد از تنظیم ارتفاع باید قفل ثابت کننده ارتفاع که روی موتور دستگاه قرار دارد زده شود. سپس چوب از سمت جلوی دستگاه وارد دستگاه شده و از سمت دیگر به بیرون هدایت می شود.
برای باربرداری از روی چوب های نازک با ضخامت کمتر از ۳ میلیمتر بهتر است از یک صفحه کمکی استفاده کنید. این صفحه می تواند از جنس ام دی اف ملامینه باشد. برای این منظور یک صفحه به عرض صفحه دستگاه و به طول صفحه دستگاه بریده می شود. در قسمت جلویی صفحه ام دی اف یک چوب به پهنای ۲ برابر ضخامت ام دی اف پیچ می شود. سپس صفحه ام دی اف را روی صفحه دستگاه قرار می دهیم به طوری که چوبی که در جلوی ام دی اف پیچ کردیم به صفحه دستگاه تکیه داده شود. زمانی که تخته چوب برای رنده شدن زیر دستگاه گندگی قرار داده می شود به سمت جلو هدایت می گردد. چوبی که در جلوی ام دی اف به صورت لبه دار پیچ شد، مانع حرکت ام دی اف به سمت جلو می شود و عمل گندگی کردن به راحتی اتفاق می افتد. بنابراین می توان چوب هایی را حتی با ضخامت 5/1 میلیمتر روی صفحه ام دی اف گندگی نمود.
کوتاه ترین قطعه مجاز برای گندگی کردن چقدر است؟
کوتاه ترین قطعه ای که می توان زیر دستگاه گندگی قرار داد نباید از اندازه فاصله دو غلطک پیشبرنده کمتر باشد. به طوری که قطعه چوب در حین خارج شدن از زیر غلطک اول با غلطک دوم درگیر شود. در غیر اینصورت چوب در بین دو غلطک قرار گرفته و با درگیری با تیغه های برنده خرد شده و به بیرون پرتاب می شود. این موضوع می تواند به دستگاه و فرد آسیب برساند.
قبل از خرید دستگاه گندگی رومیزی به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
همان طور که اشاره شد، دستگاه گندگی رومیزی برای یکدست نمودن ضخامت چوب های ظریف و با اهمیت به کار می رود. بنابراین دقت بالا در این دستگاه بسیار اهمیت دارد. هم چنین موقعیت قرارگیری غلطک های پیشبرنده و تنظیم تیغه ها نسبت به آن بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است. توپی تیغه ها و صفحه دستگاه باید در یک راستا قرار گرفته باشند تا بتوان تیغه ها را نسبت به توپی دستگاه به صورت کاملا دقیق تنظیم نمود. سرعت پیشبرد کار، تعداد تیغه و همچنین سرعت گردش موتور دستگاه نیز در کیفیت خروجی سطح رنده شده چوب بسیار تاثیرگذار است. در دستگاه گندگی رومیزی، توپی تیغه ها اغلب دارای دو تیغه طولی است. بنابراین سرعت دستگاه و همچنین سرعت پیشبرد کار در این دستگاه باید مد نظر قرار گرفته شود. سهولت در تنظیم ارتفاع دستگاه یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب دستگاه گندگی رومیزی است. توان دستگاه برای رندیدن انواع چوب با پهنای مختلف نیز باید مد نظر قرار گرفته شود. کیفیت ساخت محصول در عمر دستگاه، صدای دستگاه و کیفیت رندیدن سطح چوب اثر گذار است. همچنین وجود خروجی مکنده برای خارج شدن پوشال حاصل از رندیدن می تواند در عملکرد صحیح دستگاه تاثیر گذار باشد. در انتها، در دسترس بودن لوازم یدکی دستگاه در صورت نیاز یکی دیگر از نکاتی است که باید در انتخاب گندگی رومیزی مد نظر قرار گرفته شود.
قبل از خرید دستگاه گندگی رومیزی دست دوم به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
اول از همه بدنه دستگاه را بررسی میکنیم تا دارای شکستگی یا ترک در بدنه و غیره نباشد. هم چنین اهرم تنظیم ارتفاع و قفل آن باید بررسی شود که دارای عملکرد صحیحی باشد. با چرخاندن اهرم تنظیم ارتفاع، شاسی دستگاه، موتور و توپی تیغه که روی آن قرار دارند باید به راحتی به سمت بالا و پایین حرکت کند و همچنین قفل تنظیم ارتفاع به درستی کار خود را انجام دهد. ارتفاع دستگاه را به بالا برده و غلطک های پیش برنده را بررسی کنید که دچار لهیدگی و پریدگی در سطح آن نباشد. دستگاه را به برق زده و روشن می کنیم و از محل خروجی هوا به داخل محل قرارگیری زغال ها نگاه می کنیم. زغال ها باید به درستی کار خود را انجام دهند و روی کلکتور دستگاه جرقه های زیادی نباشد. سپس چند قطعه چوب را با تنظیم ارتفاع به زیر دستگاه داده و عملکرد دستگاه را بررسی می کنیم. دستگاه باید به درستی چوب را گرفته و با رندیدن، به سمت جلو هدایت کند. صدای دستگاه باید به صورت عادی باشد و در صورت صدای اضافی امکان خرابی بلبرینگ ها وجود دارد. کفشک ها نیز باید کار خود را به درستی انجام دهند و در صورت عقب کشیدن چوب مانع خروج آن شود و چوب تنها از سمت پشت دستگاه خارج شود.
دلیل گیر کردن چوب در گندگی چیست؟
در صورتی که تیغه ها از سطح غلطک های پیشبرنده پایین تر باشند کار پیش بردن چوب به درستی صورت نمیگیرد. در این حالت در اثر ضربه تیغه، قطعه چوب به سمت عقب پس زده می شود و یا اینکه چوب به سمت جلو حرکت نمی کند و در زیر دستگاه گیر می کند. بنابراین دلیل گیر کردن چوب زیر دستگاه گندگی این است که غلطک پیشبرنده به خوبی روی چوب فشار وارد نمی کند تا بتواند قطعه چوب را به سمت جلو پیش ببرد. برای این منظور باید تیغه ها را کمی به سمت داخل توپی تنظیم کنیم. بنابراین در هنگام تنظیم تیغه باید به این نکته توجه شود.
چرا در پایان گندگی از انتهای چوب بیشتر باربرداری می شود؟
زمانی که دو غلطک پیش برنده در یک ارتفاع نباشند، در پایان گندگی و در جایی که چوب در حال خروج است، از انتهای چوب بار بیشتری برداشته می شود. در واقع فشار غلطک دوم بر روی چوب کمتر از غلطک اول است و زمانی که چوب از زیر غلطک اول خارج می شود، در زیر غلطک دوم فشار کمتر شده و چوب کمی بالا می آید و بار بیشتری از آن برداشته می شود.
در نگهداری و ایمنی دستگاه گندگی رومیزی به چه نکاتی توجه کنیم؟
دستگاه گندگی یکی از کم خطر ترین دستگاه های صنعت چوب است. در صورتی که اطلاعات کافی از کار کرد این دستگاه داشته باشید می توانید با خیالی آسوده از این دستگاه استفاده کنید. علت کم خطر بودن دستگاه این است که کار هدایت چوب روی تیغه ها را خود دستگاه انجام می دهد. بیشترین خطر زمانی متوجه شما خواهد بود که ارتفاع لازم برای گندگی کردن به اشتباه اعمال شود. در صورتی که ارتفاع کم بسته شود چوب وارد دستگاه نخواهد شد. اما اگر ارتفاع، کمی بیشتر از حد لازم بسته شود و چوب بدون درگیر شدن با غلطک پیش برنده وارد دستگاه شود، در اثر برخورد به تیغه ها به شدت به سمت بیرون پرتاب می شود و می تواند آسیب جدی وارد کند. بنابراین حتما در مرحله اول ورود چوب به دستگاه، چوب را زیر شاخص چند دهم برده و قطعه چوب را مماس با آن قرار دهید؛ سپس به مقدار لازم به آن بار دهی کنید. هرگز از دست خود برای تمیز کردن سطح صفحه دستگاه برای این کار استفاده نکنید! این ه جای این کار می توانید از فشار باد یا یک قطعه چوب باریک کمک بگیرید. در هنگام تعویض تیغه حتما دستگاه را از برق خارج کنید. هم چنین سعی کنید تا در هنگام گندگی کردن از گوشی استفاده کرده و دستگاه را به مکنده متصل کنید.
برای نگهداری از دستگاه بعد از هر شیفت کاری دستگاه را به طور کامل توسط فشار باد تمیز کنید. به صورت دوره ای چرخ دنده های دستگاه را گریس کاری کنید و پیچ های بالا برنده را به پارافین جامد آغشته کنید تا عمل بالا و پایین رفتن به سهولت انجام شود. در صورتی که از روغن استفاده کنید، گرد و غبار به آن چسبیده و مانع عملکرد صحیح آن می شود. برای بار برداری فشار بیش از حد به دستگاه وارد نکنید و مراحل بار برداری را بیشتر کنید تا فشار کمتری به موتور دستگاه وارد شود. زغال دستگاه را به صورت دوره ای بازدید کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
پیشنهاد خرید دستگاه رنده گندگی رومیزی در رنج قیمت های مختلف:
پیشنهاد خرید رنده گندگی رومیزی از قیمت 5.000.000 تا 8.000.000 تومان
خرید رنده گندگی فمی CYCLONE PF204:
خرید گندگی محک TP-318:
خرید رنده گندگی محک JP-254:
خرید رنده گندگی اینهل TH-SP204:
خلاصه ای از مشخصات کلیدی دستگاه های (رنده) گندگی رو میزی موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
پیشنهاد خرید رنده گندگی رومیزی از قیمت 12.000.000 تا 19.000.000 تومان
خرید گندگی دیوالت DW733:
خرید گندگی ماکیتا 2012NB:
خرید گندگی متابو DH330:
خرید رنده گندگی متابو HC260:
خلاصه ای از مشخصات کلیدی دستگاه های (رنده) گندگی رو میزی موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
پیشنهاد خرید رنده گندگی رومیزی حدود قیمت 49.000.000 تومان
خرید رنده گندگی دیوالت D27300:
خلاصه ای از مشخصات کلیدی دستگاه رنده گندگی رو میزی موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
با توجه به قیمت و کیفیت ساخت محصولات برای انجام گندگی با کیفیت روی قطعات چوبی، دستگاه گندگی رومیزی دیوالت DW733 و ماکیتا 2012NB و متابو DH330 پیشنهاد می شود و برای رنده و گندگی متابو HC260 و فمی PF204 پیشنهاد می گردد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
می خواستم بدونم از لحاظ کارکرد خرید یک کف رند رومیزی کوچک و یک گندگی جدا بهتره یا خرید یک دستگاه کمبو مثل متابو یا دیوالت.ظرافت گندگیهای رومیزی تنها از مدل های کمبو بیشتر هست؟ و اینکه شما کدوم یک از این دو حالت رو پیشنهاد میدین؟؟
سلام. اگه فضای کار با هر دو ابزار رو دارید جداگونه تهیه کنید بهتره و توضیه میشه. اما اگه جای لازم رو نداریم از حالت ترکیبی استفاده کنید.
با سلام
برای ساخت تونیک و قاب درب کابینت این گندگی ها مثلا مارک ماکیتا جوابگو هست یا از گندگی های معمولی نجاری استفاده بشه بهتره ؟
متریال چوب بلوط و گردو یا راش
ممنونم
سلام. بهتره از گندگی های ایستاده نجاری استفاده بشه برای کارهای قوی تر