راهنمای خرید دستکش نجاری: انواع مدل ها + کاربردها
در این مطلب قصد داریم راهنمای خرید دستکش نجاری را ارائه دهیم تا با بررسی انواع مدل های دستکش نجاری و شناخت کاربرد های هر کدام از آن ها بتوانید بهترین دستکش نجاری را مطابق نیازتان تهیه کنید. دستکش ضد برش، دستکش معمولی ایمنی، دستکش عایق برق، دستکش ضد اسید و دستکش وینیل یا لاتکس از جمله دستکش هایی هستند که در حرفه نجاری مورد استفاده قرار می گیرند. برای خرید دستکش نجاری باید مواردی را بررسی کرد تا دستکش کار مناسب با نوع کار خریداری شود. این حرفه هم مانند دیگر شغل های رایج تنها به یک موضوع کاری و یک شاخه منتهی نمی شود و گاها پیش می آید که در حین کار نیاز به انواع مختلف دستکش باشد. نیتریل، لاتکس و الیاف طبیعی و مصنوعی، پلی استر، کتان و لاستیک های مصنوعی، موادی هستند که برای ساخت دستکش های مناسب برای نجاری استفاده می شود. شغل نجاری یکی از حرفه هایی است که محدود به یک کار و پروژه خاص نمی شود.
ویدیوی آموزشی زیر را حتما ببینید:
انتخاب دستکش بر مبنای نوع کار حرفه نجاری:
یک نجار در حین انجام کارهای مختلف در مرحله کارگاه یا نصب با حالت های مختلفی برخورد می کند که نیاز به یک نوع خاصی از دستکش دارد. باید در هر مرحله از دستکش مناسب آن نوع کار استفاده شود تا در کنار حفظ سلامت، سرعت و کیفیت خروجی کار بالا رود. برای خرید دستکش نجاری در ادامه اطلاعاتی ارائه می شود که با استفاده از آن فرد می تواند بسته به نیاز خود انتخاب بهتری داشته باشد.
دستکش ایمنی مناسب برش و تبدیل اولیه در نجاری:
در نجاری و در مرحله برش و تبدیل اولیه الوارها، که با الوار های چوب نراد یا همان چوب روسی به عنوان یک چوب نرم و سبک تا چوب های سخت و سنگین مثل رز و ونگه انجام می شود، نیاز به دستکشی است که بافت محکم و مقاومت مکانیکی و برشی خوبی داشته باشد. دستکش نجاری علاوه بر لایه محافظ ضد برش در کف دست نیاز به بافت کشی و سر آستین کشی برای بدنه اصلی دستکش نیز دارد تا بتوان با آن براحتی الوار های سبک و سنگین را جا بجا نمود. به عنوان مثال در “کارگاه وویانو” بعضا با این مشکل مواجه شده ایم که در حین برش و تبدیل اولیه الوار های نراد یا ون، در مرحله رنده و گندگی با کشیده شدن دست بر روی چوب، تراشه های جدا شده از چوب از بافت لاستیکی دستکش هم عبور نموده و دستکش را به دست متصل کرده و جراحات بزرگی را ایجاده نوده است.
پس باید در مرحله چوب بری و تبدیل اولیه الوار از دستکش های ضد برش با مقاوت متوسط استفاده شود تا چنین مشکلاتی به وجود نیاید. دستکش های ضد برش فولادی به هیچ عنوان برای کار نجاری و کار با ابزار های مختلف این صنعت مناسب نبوده و در عوض دستکش های ضد برش کف مواد برای نجاری مناسب است. البته اگر از کاتر ها یا ابزار های برشی مثل تیغه های مختلف در کار استفاده می شود انتخاب دستکش ضد برش فولادی در نجاری هم ضروری می شود اما کمتر در شغل نجاری کاربرد دارد. پس باید دقت داشته که اگر از دستکش فولادی ضد برش برای برشکاری با تیغه های برنده نجاری استفاده می شود خطر و آسیب احتمالی به خاطر گیر کردن تیغه ها در بافت دستکش چند برابر می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره دستکش ضد برش این مطلب را مطالعه کنید.
انتخاب دستکش مناسب برای مرحله چسب کاری:
در مرحله چسب کاری در کارگاه نجاری با چسب های مختلفی سازه ها ساخته می شوند که باید در این مرحله از دستکش مناسبی برای عدم تماس با آن ها استفاده شود. چسب چوب، چسب صنعتی، چسب یک دو سه، چسب پلی اورتان و چسب سیلیکون از چسب های رایجی هستند که در نجاری کار برد دارند. برای کار با بعضی از آن ها چندان نیاز به محافظت از دست وجود ندارد مثل چسب چوب، البته که بهتر است برای همه ی آن ها از دستکش استفاده شود اما بعضی از آن ها دردسر کمتری دارند. چسب پلی اورتان و چسب یک دو سه از جمله چسب هایی هستند که باید در حین کار با آن ها در کارگاه نجاری حتما از دستکش استفاده شود زیرا اثری که از این چسب ها بر روی دست باقی می ماند به سختی پاک می شود و برای پوست بسیار مضر است.
در این مرحله از راهنمای خرید دستکش نجاری با توجه به تجربه کاری چندین و چند ساله وودیانو در هنر های چوبی باید بگوییم که بهترین نوع دستکش، دستکش لاتکس یا وینیل یا نیتریل است. دستکش وینیل نسبت به دستکش های دیگر گزینه بهتری به شمار می آید و دوام مناسبی نیز دارد. در این مرحله نباید از دستکش های ایمنی کار معمولی استفاده شود زیرا بعد از خشک شدن چسب دستکش از آن ناحیه پاره شده و باعث تخریب دستکش می شود. برای کار با چسب سیلیکونی هم باید از دستکش های یک بار مصرف استفاده شود زیرا تمیز بودن دست در این مرحله روی دقت و کیفیت و زمان انجام چسب کاری بسیار موثر است. در این مرحله اجرای چسب سیلیکون استفاده از دستکش لاتکس مناسب تر از دستکش وینیل است زیرا جذب بودن دستکش لاتکس برای فرم دهی چسب بسیار موثرتر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره دستکش وینیل این مطلب را مطالعه کنید.
انتخاب دستکش مناسب برای مرحله مونتاژ:
در هنگام ساخت سازه های مختلف مهمترین ویژگی که یک نجار برای دستکش کار به آن نیاز دارد دستکشی مقاوم و جذب دست است که چنگش خوبی هم داشته باشد. با استفاده از این نوع دستکش سرعت و کیفیت کار بالاتر می رود. در مرحله مونتاژ کار های مختلف نجاری، استفاده از یک دستکش مقاوم و جذب کارایی بسیار زیادی دارد و باید در هنگام خرید به آن توجه شود. در مرحله نصب مخصوصا در هوای سرد فصل زمستان و یا نصب سازه های بزرگ مانند آلاچیق یا خانه چوبی نیاز بیشتری به دستکش مناسب برای نصب حس می شود. سایز، کفی ضد لغزش و ضد برش و کشباف مناسب بدنه دستکش مهمترین ویژگی های دستکش نصب برای نجاری هستند.
دستکش مناسب برای تعمیر و نگهداری از ابزار های برقی نجاری:
تعمیر و نگهداری از ابزار های برقی یکی از کار هایی است که یک نجار عمدتا انجام می دهد پس در راهنمای خرید دستکش نجاری باید به استفاده از دستکش عایق برق نیز اشاره شود. تعویض زغال دستگاه، ترمیم خرابی و رفع قطعی سیم برق دستگاه های مختلف از جمله کار هایی است که در هنگام انجام آن یک نجار با برق سرو کار دارد. دستش عایق برق از کلاس 00 تا کلاس 4 تقسیم بندی می شود که معمولا برای نجاری کلاس 00 مقاوم است. کلاس 00 ارزان ترین و معمولی ترین نوع دستکش عایق برق است. البته پیش می آید که در هنگام نصب یا انجام کار های مختلف با ولتاژ های بالا نیز سر و کار داشته باشد که در اینصورت باید از دستکش های مقاوم تر در برابر برق برای کار استفاده شود.
در مرحله تماس با ولتاز برق، از دستکش های کف مواد معمولی یا دستکش های موسوم به دستکش جوشکاری هم استفاده می شود که باید از مقاومت استاندارد لایه کفی دستکش اطمینان حاصل شود که در غیر اینصورت خطرات جبران ناپذیری خواهد داشت. لایه محافظتی دستکش عایق برق از لاتکس طبیعی ساخته می شود که ضخامت لایه لاتکس هرچه بیشتر باشد مقاومت دستکش در برابر ولتاژ های در تماس بیشتر می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره دستکش عایق برق این مطلب را مطالعه کنید.
دستکش مناسب در مرحله رنگ کاری:
در مرحله رنگ کاری که اکثر نجار ها خود اینکار را انجام می دهند، استفاده از دستکش های تمام لاستیکی گزینه مناسبی است که معمولا به اسم دستکش رنگ کاری شناخته می شوند. این دستکش ها با نام دستکش ضد اسید نیز شناسایی می شوند و برای کسب اطلاعات بیشتر در باره این دستکش می توانید از لینک زیر استفاده کنید. در این مرحله اگر نجار با اسید ها و قلیا های ضعیف سرو کار دارد می تواند از دستکش های ضعیف تر و ارزان تر برای انجام کار استفاده نماید. باید دقت شود که در این مرحله بعد از هر بخش کار با دستکش رنگ کاری، حتما با استفاده از حلال رنگ باقی مانده روی دستکش به خوبی تمیز شود تا دستکش برای استفاده در مراحل بعدی آماده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره دستکش ضد اسید این مطلب را مطالعه کنید.
انتخاب دستکش نجاری بر اساس قیمت:
انتخاب دستکش ارزان قیمت یا گران قیمت در نجاری کاملا به نوع کاری که انجام می شود بستگی دارد. برای انجام کارهایی مانند چسب کاری می توان از دستکش های ارزان یا کهنه استفاده شود تا در صورت از بین رفتن دستکش ضرر بزرگی ایجاد نشود. برای انجام مرحله تبدیل اولیه الوار ها باید از دستکش های مقاوم و با کیفیت تر استفاده می شود و برای مرحله رنگ کاری حتما از دستکش مقاوم به اسید و قلیا استفاده شود تا در اثر برخورد دستکش با رنگ و حلال های مختلف مشکلی برای دستکش بوجود نیامده و نیاز به تعویض آن نباشد.
نمونه های پیشنهادی برای خرید دستکش نجاری:
در این بخش مدل هایی که برای کار در کارگاه نجاری مناسب است پیشنهاد داده شده است:
دستکش مقاوم و ضد برش:
برای مشاهده بهترین دستکش های ضد برش در دیجی کالا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دستکش پزشکی (وینیل و لاتکس):
برای مشاهده بهترین دستکش های وینیل و لاتکس و نیتریل در دیجی کالا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دستکش ضد اسید رنگ کاری:
برای مشاهده بهترین دستکش های ضد اسید در دیجی کالا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دستکش عایق برق:
برای مشاهده بهترین دستکش های عایق برق در دیجی کالا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
سایز مناسب دستکش کار:
یکی از نکته های مهمی که باید در راهنمای خرید دستکش نجاری به آن اشاره شود سایز دستکش ایمنی است. اگر از دستکش بزرگتر یا کوچکتر از سایز دست استفاده شود شخص در طول انجام کار و در اثر خستگی دستکش را از دست خارج می نماید و یا در اثر گشاد بودن دستکش و بلند کردن بارهای سنگین دستکش از دست خارج می شود.
برای اینکه سایز دست خود را برای خرید دستکش پیدا کنید باید به یکی از سه روش زیر عمل کنید:
در روش اول می توانید در ساده ترین حالت ممکن اندازه کف دست خود را متر کنید. اندازه کف دست به اندازه فاصله 4 انگشت گفته می شود پس پهنای چهار انگشت خود را بگیرید و با توجه به لیست زیر سایز دست خود را مشخص نمایید:
در روش دوم طول دست را که از قسمت تا شونده مچ تا نوک بلند ترین انگشت می باشد اندازه گیری نمایید و بر مبنای لیست زیر سایز دستکش مشخص کنید:
در روش سوم طول دور دست را که از قسمت تا شونده انگشتان می باشد اندازه گیری کنید و بر مبنای لیست زیر سایز دستکش مشخص می نمایید:
امیدواریم که از مطلب راهنمای خرید دستکش نجاری استفاده کرده باشید. هر سوال، تجربه یا نظری در این رابطه دارید حتما از بخش کامنت های سایت با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید