راهنمای خرید اور فرز نجاری: معرفی بهترین های سال ۹۹
اگر قصد خرید اور فرز نجاری (فرز نجاری) را دارید ابتدا این مطلب را تا انتها مطالعه کنید و سپس با بررسی انواع اور فرز، ویژگی ها و مشخصات فنی آن ها و در نظر گرفتن بودجه خود بهترین دستگاه را مطابق نیاز خود انتخاب کنید. در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه کار، ویژگی ها و مشخصات فنی انواع اور فرز موجود در بازار صحبت کنیم. همچنین با مشاهده قیمت اور فرز نجاری و بررسی لیست قیمت موجود می توانید بهترین اور فرز نجاری را مطابق نیاز خود انتخاب کنید. همچنین در این مطلب به نکاتی که باید در هنگام خرید اور فرز نجاری دست دوم به آن دقت داشته باشید اشاره خواهیم کرد. اگر قصد خرید اور فرز نجاری، فرز مشتی یا فرز جدا شونده را داشته باشید، این مطلب مخصوص شماست و می توانید با مطالعه آن انتخاب بهتری داشته باشید.
اور فرز نجاری چیست؟
اورفرز وسیلهای است که برای فرم دهی و شیارزنی روی سطوح چوبی یا در لبه سطوح چوبی استفاده می شود. برای این منظور از تیغه های گوناگونی که برای این دستگاه ساخته شده استفاده می شود. این دستگاه به صورت دستی و میزی مورد استفاده قرار می گیرد. اور فرز نجاری دارای سرعت گردش بسیار بالایی است و گردش محور آن در اکثر برندها تا 30 هزار دور در دقیقه می رسد. این دستگاه یکی از پرکاربردترین دستگاه های مورد استفاده در صنعت چوب است. در صنایع چوب برای فرم دهی صفحه انواع میز ها و همچنین فرم دادن لبه صندلی ها از دستگاه اور فرز نجاری استفاده می شود. همچنین برای فرم دهی انواع قرنیز ها و تاج های چوبی به دستگاه اورفرز نیاز است. یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه که امروزه خیلی مورد استقبال قرار گرفته است، کف تراشی سطوح اسلب های چوبی با دستگاه اور فرز نجاری است. علاوه بر این، از این دستگاه برای انواع حکاکی و شیارزنی بر روی سطوح چوبی نیز استفاده می شود. گاهی اوقات به صورت دست آزاد و گاهی با استفاده از شابلون های مختلف می توان شیارها و فرم هایی را به صورت منحنی یا به صورت خطی ایجاد نمود.
انواع اور فرز نجاری:
فرزهای نجاری با توجه به کاربردهای گوناگون، به سه نوع مختلف ساخته می شوند. نوع اول فرز نجاری، برای ایجاد انواع فرم ها و شیار ها در ساخت محصولات چوبی ساخته شده است که به آن اور فرز نجاری یا اور فرز کارگاهی گفته می شود و معمولا با بیشترین قدرت و بیشترین وزن ساخته می شوند. این نوع از اورفرز دارای کولت ۱۲ بوده و انواع تیغه های فرز روی آن بسته می شود و برای ایجاد انواع فرم و شیارزنی محدودیتی ندارد. همچنین با کولت های تبدیل که به آنها بوش گفته می شود، کولت ۱۲ به کولت ۸ و ۶ نیز تبدیل می شود.
نوع دیگر اور فرز نجاری، اور فرز مشتی است. اور فرز مشتی دستگیره ندارد و بدنه آن برای فرز زنی در دست قرار میگیرد و به همین علت به آن فرز مشتی گفته می شود. همچنین صفحه آن دارای یک پوسته است که روی بدنه دستگاه قرار می گیرد و به صورت کشویی روی بدنه دستگاه برای تنظیم ارتفاع قابل جابجایی است. برای ثابت کردن این پوسته روی بدنه یک پیچ دو طرفه تعبیه شده است. به طوری که یک طرف آن که به صورت دندانه دار برای تنظیم دقیق صفحه دستگاه و سمت دیگر برای ثابت کردن پوسته بدنه دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. فرز مشتی دارای کولت 6 بوده و تنها تیغه های با پایه ۶ میلیمتر برای این مورد استفاده می شود. فرز مشتی به لحاظ قدرت دارای توان کمتری نسبت به اور فرز کارگاهی است و به همین دلیل معمولا برای انجام فرم دهی و شیارزنی های ظریف مورد استفاده قرار می گیرد.
نوع دیگری از اور فرز وجود دارد که به لحاظ وزن و قدرت و همچنین عملکرد دستگاه مابین اور فرز کارگاهی و فرز مشتی است. این دستگاه طوری طراحی شده است که می تواند به صورت مشتی استفاده شود و یا با قرار دادن پایه ثابت روی آن به صورت فرز کارگاهی مورد استفاده قرار گیرد؛ این فرز دارای کولت ۸ میلیمتر و ۶ میلیمتر است.
هر کدام از این اور فرز ها کاربرد مخصوص به خود را دارد و میتوان از آن ها برای کاربرد خاصی استفاده کرد. به طور مثال برای شیارزنی و فرم دهی بر روی لوازم موسیقی نمیتوان از فرز کارگاهی استفاده نمود؛ برای این کار ظریف اور فرز مشتی مناسب است. همچنین برای ایجاد فرم روی تاج کمدها و یا لبه میز ها نمیتوان از فرز مشتی استفاده کرد؛ برای این کار اور فرز کارگاهی با قدرت بالا مناسب است.
قسمت های مختلف اور فرز نجاری:
اور فرز نجاری دارای یک موتور قدرتمند با دور بسیار بالا است. این موتور در داخل یک پوسته قرار گرفته است که به آن بدنه دستگاه می گویند. روی بدنه دستگاه دو عدد دسته تعبیه شده است تا فرد استفاده کننده از این دستگاه بتواند دسته ها را در دست گرفته و عملیات فرز زدن را روی سطوح چوبی انجام دهد. شفت دستگاه از داخل بدنه بیرون آمده و روی آن یک کولت تعبیه شده است. کولت، قطعهای است که به صورت یک سه نظام عمل کرده و با قرار دادن تیغه داخل آن و سفت کردن مهره کولت، تیغه به شفت دستگاه ثابت می شود. روی بدنه دستگاه یک صفحه تعبیه شده است که تیغه از وسط این صفحه خارج می شود. هم چنین روی صفحه دستگاه دو میله به صورت کاملا عمود قرار دارد. این دو میله از سوراخ هایی که روی بدنه تعبیه شده عبور کرده و صفحه دستگاه نسبت به تیغه در حالت عمود قرار می گیرد. در داخل بدنه، برای این دو میله فنرهایی تعبیه شده و در کنار یکی از آن ها یک اهرم برای ثابت شدن قرار گرفته است. با حرکت این دو میله در سوراخ های بدنه ارتفاع صفحه نسبت به تیغه تنظیم می شود. بنابراین تیغه اور فرز روی شفت دستگاه ثابت بوده و صفحه دستگاه روی بدنه قابل تنظیم است و به این طریق ارتفاع تیغه روی صفحه دستگاه تنظیم می شود.
روی بدنه دستگاه یک پیچ تعبیه شده است که برای تنظیم دقیق صفحه اور فرز است. در کنار این پیچ یک خط کش قرار داده شده که میزان ارتفاع را مشخص می کند. همچنین یک محور گردشی در سمت دیگر بدنه تعبیه شده است که روی آن سه عدد پیچ برای تنظیم ارتفاع همزمان دستگاه قرار داده شده است. با تنظیم کردن این سه پیچ در وضعیت های مختلف می توان با گردش محور و چسباندن صفحه دستگاه روی هرکدام از پیچ ها ارتفاع را در کمترین زمان در سه حالت تنظیم نمود. به طور مثال برای ایجاد شیار در صورتی که عمق شیار زیاد باشد باید عمل شیار زدن در چند مرحله صورت بگیرد. برای این کار می توان این پیچ ها را در سه وضعیت ارتفاعی قرار داده و با هر بار شیار زدن وضعیت محور را تغییر داده و شیار دوم را با عمق بیشتر ایجاد نمود.
برای این دستگاه یک گونیا تعبیه شده است. در لبه صفحه دستگاه دو سوراخ قرار دارد که میلههای گونیای دستگاه در داخل این سوراخ ها رفته و به صورت ریلی قابل تنظیم است. برای ثابت کردن گونیا، پیچ های خروسک در زیر سوراخ ها تعبیه شده است و با سفت کردن پیچ ها ریل گونیا ثابت می شود.
دستگیره های اورفرز طوری طراحی شده اند که با در دست گرفتن آن ها می توان به راحتی دستگاه را کنترل نمود. همچنین کلید اصلی دستگاه در سمت راست در دسترس قرار گرفته است که با کوچک ترین حرکتی فعال می شود. با فعال شدن کلید دستگاه در کسری از ثانیه سرعت دستگاه به 20000 دور در دقیقه می رسد. برای ایمنی بیشتر در دستگاه های پیشرفته برای کلید برق دستگاه یک ضامن تعبیه شده استبه طوری که کلید دستگاه زمانی فعال می شود که ابتدا ضامن دستگاه زده شود.
اکثر برندهای معروف سازنده ابزار در دنیا، اور فرز نجاری را در لیست ابزار هایی که می سازند دارند. از جمله این برندها می توان به اور فرز دیوالت (Dewalt)، ماکیتا (Makita)، بوش (Bosch)، متابو (Metabo) و برندهای دیگر مانند رونیکس (Ronix)، توسن (Tosan)، دی سی ای (DCA) و غیره اشاره کرد. در این بین برخی از محصولات از اقبال عمومی خوبی برخوردار بوده اند. به عنوان مثال اور فرز رونیکس مدل ۷۱۱۲ و رونیکس مدل ۷۱۰۸ در برند رونیکس مورد تقاضا و استقبال قرار گرفته است. همچنین توسن مدل ۱۰۱۳ و اور فرز ماکیتا مدل ۳۷۱۰ نیز از جمله اور فرز های پرتقاضای موجود در بازار ایران بوده اند. قیمت مناسب و طراحی مطلوب این محصولات دلیل استقبال از آنها بوده است.
اما برای خرید یک اور فرز مناسب و مطابق با نیازتان، ادامه مطلب را مطالعه کنید. در ادامه به طور کامل در مورد نحوه انتخاب اور فرز خوب و کاربردی توضیح خواهیم داد.
نحوه بستن تیغه اور فرز:
ابتدا تیغه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس با توجه به پایه تیغه مربوطه کولت مخصوص آن را بردارید. فرز نجاری در حالت عادی دارای کولت ۱۲ است. برای بستن تیغه های ۶ یا ۸ باید از بوش مخصوص برای آن استفاده کرد. این بوش ها استوانه هایی هستند که روی بدنه آن ها شیارهایی تعبیه شده است. همه شیارها به اندازه نصف ضخامت بوش ایجاد شدهاند و یکی از شیارها به طور کامل برش خورده است. قطر خارجی استوانه ۱۲ میلیمتر و قطر داخلی آن ۶ یا ۸ میلیمتر است. برای بستن تیغه ها با پایه ۸ باید از بوشی استفاده کنیم که سوراخ داخل آن ۸ میلیمتر است. بنابراین ابتدا دستگاه را از برق کشیده و بعد مهره دستگاه را شل می کنیم. در دستگاه های قدیمی برای شل کردن مهره از دو عدد آچار استفاده می شد. به طوری که یک آچار شفت دستگاه را ثابت کرده و آچار دیگر مهره را شل می کرد. اما با پیشرفت زمان برای ثابت کردن شفت یک دکمه تعبیه شده است. با فشار دادن این دکمه یک میله وارد شفت دستگاه شده و مانع گردش شفت می شود. بنابراین می توان با یک آچار، مهره دستگاه را شل نمود. در داخل مهره دستگاه نیز یک کولت در نظر گرفته شده است. کولت نیز مانند بوش، به صورت یک استوانه دارای شیار است. قطر داخلی این استوانه ۱۲ میلیمتر و قسمت خارجی آن به صورت کونیک و مخروطی شکل است.
این کولت طوری طراحی شده است که ابتدا قسمت باریک تر وارد شفت دستگاه می شود و مهره از روی آن بسته می شود. بنابراین هر چه بیشتر سفت می شود کولت بیشتر وارد شفت دستگاه شده و به دلیل کونیک بودن آن، شیارهای تعبیه شده روی کولت جمع شده و قطر داخلی آن تنگ می شود. بنابراین با قرار دادن تیغه داخل بوش و قرار دادن بوش داخل کولت دستگاه و با سفت کردن مهره شفت دستگاه، کولت جمع شده و به بوش فشار می آورد. این فشار باعث جمع شدن شیارهای بوش می شود و در نتیجه باعث سفت شدن تیغه بین بوش و کولت خواهد شد.
تیغه ها با پایه ۱۲ میلیمتری به طور مستقیم در داخل کولت قرار می گیرند و با بستن مهره سفت می شوند. تیغه هایی که پایه آن ها ۱۲ میلیمتر است دارای ابعاد بزرگتری هستند و می توانند دارای فرم های بزرگتر و بار برداری بیشتر باشند. کولت های ۸ و ۶ میلیمتر به ترتیب تیغه های کوچک و کوچک تر خواهند بود و همگی با دستگاه فرز نجاری قابل استفاده هستند.
نحوه استفاده از دستگاه فرز نجاری:
در صورتی که بخواهیم قطعات بزرگ مانند ستون های یک آلاچیق را فرز بزنیم، باید آن را در دست گرفته و بر روی قطعات عمل فرز زدن را اجرا کرد. در حالی که اگر این قطعات مانند پایه های صندلی کوچک باشند، باید برای فرز زدن به آن ها دستگاه فرز را به صورت میزی ثابت کنیم و قطعات را روی فرز حرکت دهیم. باید به این نکته دقت کرد که اگر طول و سطح مقطع قطعات کوچک باشند نمیتوان اور فرز را روی آن ها قرار داده و حرکت داد. علت این موضوع این است که در این حالت هم در انجام کار خطا ایجاد می شود و هم سرعت کار بسیار پایین می آید. بنابراین ابتدا نحوه اجرا مشخص می شود سپس تیغه مورد استفاده بررسی می شود.
برای فرز زدن ابتدا باید ارتفاع تیغه تنظیم شود. بنابراین اهرم صفحه دستگاه را شل کرده و توسط پیچ تنظیم، صفحه دستگاه را نسبت به تیغه تنظیم میکنیم. سپس اهرم ثابت کننده صفحه را سفت می کنیم.
برای فرز زدن قطعات بزرگ در صورتی که تیغه دارای بلبرینگ باشد، می توان به راحتی قطعه را به بلبرینگ تکیه داده و عمل فرز زدن را اجرا نمود. در صورتی که تیغه فاقد بلبرینگ باشد، باید از گونیا یا بلبرینگ دستگاه استفاده شود. در صورتی که قطعات کوچک باشند باید از دستگاه فرز به صورت میزی استفاده شود. برای این منظور اگر تیغه دارای بلبرینگ باشد می توان قطعه را به راحتی به تیغه تکیه داده و عمل فرز را انجام داد. در غیر این صورت باید از یک گونیای چوبی کمک بگیریم. برای ساختن گونیا می توان از یک چوب چهار تراش استفاده نمود که در وسط آن یک شیار به اندازه کمی بزرگ تر از ابعاد تیغه مورد نظر ایجاد شده باشد. بنابراین می توان با تنظیم گونیا روی تیغه، گونیا را توسط گیره به صفحه میز ثابت کنیم و قطعات را به گونیا تکیه داده و عمل فرز زدن را انجام دهیم.
برای شروع، دستگاه را به برق زده و صفحه دستگاه را روی قطعه مورد نظر قرار می دهیم. تیغه دستگاه را از قطعه فاصله داده و کلید دستگاه را روشن می کنیم. باید دقت نمود تا در هنگام روشن کردن دستگاه، تیغه با قطعه چوب تماس نداشته باشد. در غیر این صورت امکان پس زدن و رها شدن دستگاه از دست وجود دارد. با روشن شدن دستگاه باید دقت کرد که صفحه دستگاه به طور کامل روی قطعه خوابیده باشد. حال بدون بر هم زدن تعادل دستگاه اور فرز تیغه را به قطعه نزدیک کرده و دستگاه فرز را به سمت خود می کشیم. به هنگام فرز زدن باید به این نکته دقت کرد که حرکت فرز باید به سمتی باشد که تیغه به آن سمت گردش می کند.
در صورتی که بخواهیم یک قطعه را با فرم زیاد و بزرگ فرز بزنیم، بهتر است باربرداری در دو یا چند مرحله صورت بگیرد. بنابراین می توان از اهرم چند وضعیتی دستگاه استفاده کرد و آن را برای ارتفاع های مختلف تنظیم نمود. با تنظیم مرحلهای دستگاه و فرز زدن در چند مرحله میتوان از شکستن لبه قطعات جلوگیری کرده و به بهترین کیفیت فرم دهی رسید.
برای انتخاب بهترین اور فرز نجاری به چه نکاتی دقت کنیم؟
برای انتخاب بهترین اور فرز نجاری ابتدا باید به کیفیت ساخت دستگاه دقت کنیم. هرچه کیفیت ساخت دستگاه بهتر باشد، لرزش در این دستگاه ها کمتر خواهد بود. این دستگاه به صورت دستی استفاده میشود و در صورتی که لرزش در این دستگاه زیاد باشد خستگی ایجاد می کند. همچنین در اثر لرزش بلبرینگ تیغه های فرز خیلی زود از بین می رود. دستگاه هایی که با زدن دکمه پاور به آرامی دور می گیرند دارای ضربه کمتر و لرزش کمتر هستند. لرزش کم دستگاه در تمرکز و اجرای هر چه بهتر کار بسیار موثر است.
نکته دوم در انتخاب بهترین اور فرز نجاری توان و قدرت موتور دستگاه است. هر چه قدرت دستگاه بیشتر باشد، فرز زدن با انواع تیغه ها با سهولت بیشتری انجام می شود. در این حالت از دستگاه فرز هم به صورت دستی و هم به صورت میزی می توان استفاده کرد. همچنین توان بالای دستگاه باعث میشود در انجام کارهای مختلف فشار کمتری به دستگاه وارد شود و عمر دستگاه بیشتر خواهد شد.
علاوه بر این، صفحه دستگاه باید به راحتی قابل تنظیم باشد؛ به طوری که با آزاد کردن ضامن به راحتی در ریل خود حرکت کند. در این صورت عمل تنظیم صفحه دستگاه نسبت به تیغه به راحتی صورت می پذیرد. همچنین در تنظیم ارتفاع صفحه با محور چند حالته این عمل به سرعت و به راحتی انجام می شود.
داشتن قفل شفت و همچنین سهولت باز و بسته کردن مهره تیغه گیر یکی دیگر از نکته های مهم در انتخاب دستگاه است.
داشتن ضامن برای فعال شدن کلید دستگاه یکی از مزیت های دستگاه به شمار می آید. این ضامن، ایمنی کار با دستگاه را به شدت افزایش می دهد. در صورتی که به هنگام تعویض تیغه، کشیدن سیم دستگاه از برق فراموش شود، این ضامن میتواند از بروز اتفاقات خطرناک جلوگیری کند.
هم چنین وجود لوازم جانبی برای انجام کارهای مختلف از مزیتهای دستگاه به شمار می آید. علاوه بر این، گونیای دستگاه، بلبرینگ گونیای آن و گونیای دستگاه برای حرکت محوری و دایره بری نیز می تواند بسیار کاربردی باشد.
لازم به ذکر است که وجود دیمر روی اور فرز خیلی کاربردی نیست. هرچه دور دستگاه بیشتر باشد، کیفیت خروجی کار بهتر خواهد بود. در دستگاه فرز صندوقی دور پایین دستگاه برای سنباده کاری قطعات منحنی استفاده می شود اما در دستگاه اور فرز برای ایجاد فرم های مختلف بهتر است که از دور بالا استفاده شود.
برای خرید اور فرز نجاری دست دوم به چه نکاتی دقت کنیم؟
برای خرید دستگاه های دست دوم بهتر است برندهای معروف خریداری شود که در صورت نیاز قطعات یدکی آنها به راحتی در دسترس باشد. با توجه به اینکه این دستگاه به صورت دستی و پرتابل استفاده می شود، ابتدا بدنه دستگاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که دارای شکستگی و ترک نباشد.
ضامن صفحه دستگاه را آزاد کرده و حرکت تنظیم ارتفاع صفحه را بررسی کنید تا به راحتی و نرمی قابل جابجایی باشد. شفت دستگاه را در دست گرفته و با تکان دادن لقی آن را بررسی کنید. شفت دستگاه باید کاملاً ثابت بوده و فقط گردش کند. دستگاه را به برق زده و کلید پاور را روشن کنید. در این حالت لرزش دستگاه را مورد آزمایش قرار دهید. در صورتی که از دستگاه به صورت نادرست استفاده شده باشد، شفت تیغه آن دچار لنگی خواهد بود. بنابراین یک تیغه روی دستگاه ببندید و سپس دستگاه را روشن کنید تا لنگ بودن قسمت تیغه گیر بررسی شود. لنگی تیغه گیر می تواند باعث لرزش خیلی زیاد دستگاه شود. لنگی این قسمت صدای اور فرز را افزایش داده و همچنین بلبرینگ تیغه ها را زود به زود خراب می کند. سپس نوبت به بررسی قسمت زغال دستگاه می رسد. از قسمت خروجی هوا، محل برخورد زغال به کلکتور دستگاه را بررسی کنید. درصورتی که دارای جرقه های زیاد باشد، کلکتور دستگاه آسیب خواهد دید.
چرا در هنگام شیارزدن تیغه دچار سوختگی شده و دود ایجاد می شود؟
یکی از سوالات متداول در کار با دستگاه اور فرز ایجاد دود و سوختگی در هنگام شیار زدن است. در هنگام شیار زدن، حتی اگر تیغه نو باشد، براده حاصل از فرز کاری به راحتی از داخل شیار خارج نمی شود و به علت دور بسیار بالای دستگاه بین تیغه و براده باقی مانده در شیار اصطکاک ایجاد شده و سوختگی ایجاد می شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید از مکنده استفاده کرد تا بلافاصله بعد از خروج براده از تیغه، براده ها از داخل شیار خارج شوند. همچنین می توان از فشار باد برای خارج کردن براده ها استفاده نمود و این عمل باید در هنگام فرز زدن بلافاصله در پشت حرکت تیغه اتفاق بیفتد.
نحوه استفاده از تیغه کف تراش در اورفرز نجاری چگونه است؟
یکی از پرکاربردترین استفاده های اور فرز نجاری، کف تراشی اسلب های چوبی است. برای مسطح نمودن سطوح چوبی باید قطعه چوبی را ثابت کرده و اور فرز را در یک سطح تراز بر روی قطعه چوبی حرکت دهیم تا در این سطح قطعه کار چوبی مسطح شود. برای این منظور باید یک قالب چوبی تهیه شود. قالب می تواند از چوب یا حتی امدیاف و یا به صورت فلزی ساخته شود. ابتدا ابعادی برای قطعه کار در نظر گرفته می شود و سپس در دو طرف آن دو ریل اجرا می شود. این دو ریل باید نسبت به هم تراز باشند و در یک سطح قرار بگیرند. برای این منظور می توان این دو ریل را با قطعه دیگری به صورت یک کلاف درآورد. حالا در جهت عمود بر این دو ریل، ریل دیگری ساخته میشود که فرز داخل آن قرار می گیرد. این ریل باید به صورت ناودانی ساخته شود و پهنای داخلی آن به اندازه پهنای صفحه اور فرز باشد. اور فرز باید به راحتی داخل ریل درجهت طول ریل حرکت کند. روی این ریل، محل خارج شدن تیغه کف تراش شیار زده می شود. در دو سر این ریل می توان از بلبرینگ برای جابجایی راحت تر استفاده کرد؛ در غیر این صورت می توان دو قطعه چوب پیچ کرده و روی ریل های تراز قرار داد. حال میتوان با بستن تیغه کف تراش روی اور فرز و قرار دادن دستگاه روی ریل شیار خورده، روی اسلب های چوبی را با حرکت رفت و برگشتی و در هر مرحله جابجایی ریل روی اسلب کف تراشی نمود.
موارد ایمنی برای استفاده از دستگاه اور فرز نجاری:
به هنگام تعویض تیغه اور فرز حتماً سیم دستگاه را از برق خارج کنید. برای کار با دستگاه حتماً از عینک کار استفاده کنید. برای استفاده از اور فرز نجاری کارگاهی حتماً از هر دو دست استفاده کنید. توجه کنید که اگر یک دست به دستگیره اور فرز و یک دست به قطعه کار باشد می تواند خطرآفرین باشد. برای فرز زدن قطعات کوچک حتماً از گیره برای محکم کردن قطعه کار استفاده کنید. برای فرز زدن قطعات کوچک روی میز فرز، از هادی برای هدایت کردن چوب ها استفاده کنید. برای فرز زدن قطعات منحنی روی فرز میزی، در هنگام برخورد اولیه با تیغه فرز، امکان پس زدن بسیار زیاد است. بنابراین قبل از برخورد تیغه یک تکیه گاه قرار دهید. ابتدا قطعه کار را به تکیه گاه تکیه داده و سپس به آرامی به سمت تیغه حرکت کنید. بعد از رسیدن قطعه کار به بلبرینگ تیغه میتوانید از تکیه گاه جدا شده و ادامه فرز زدن را انجام دهید.
نحوه نگهداری و سرویس اور فرز:
این دستگاه نیاز به روغن کاری و سرویس ندارد. بعد از هر بار کار کردن با دستگاه باید داخل موتور دستگاه به خوبی باد گرفته شود تا گرد و خاک وارد شده به موتور از داخل بدنه خارج شود. زغال دستگاه اور فرز را به صورت دورهای بررسی کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید. هم چنین در صورت نیاز، ریل صفحه دستگاه که برای تنظیم تعیین سطح استفاده می شود را روغن کاری کنید.
در ادامه تعدادی از برندهای اور فرز نجاری موجود در بازار را با توجه به رنج قیمتی مختلف دسته بندی می کنیم و اطلاعات فنی مهم هر کدام را ارائه خواهیم کرد.
پیشنهاد خرید دستگاه اور فرز نجاری در رنج قیمت های مختلف:
پیشنهاد خرید اور فرز نجاری از قیمت 1500000 تا 2500000 تومان
خرید اور فرز رونیکس 7112:
دارای موتور پر قدرت و بادوام
با دقت عملکردی بالا
مناسب برای ایجاد انواه شیار و گوشهزنی در صنعت چوب
دارای فنرهای فولادی مقاوم
قابلیت تنظیم دور در 6 حالت مختلف
به همراه یک عدد تیغچه پرداخت الماسه بلبرینگی
دارای کابل 4 متری مقاوم
ساخت کشور چین
خرید اور فرز توسن 1013R:
دارای پیچ تنظیم دقت
دارای تنظیم کننده دور الکترونیکی
دارای تنظیم کننده عمق
دارای کنترل گشتاور
دارای قفل گیربکس
دارای قفل کن بازو
ساخت کشور چین
خرید اور فرز هیوندای HP-1812:
دارای عمق برش تا 60 میلی متر
دارای موتور پر قدرت به منظور انجام کلیه کارهای مدنظر با چوب
همراه با تیغه های 6، 8 و 12 میلی متری
استفاده از فنرهای فولادی به منظور افزایش عملکرد دستگاه
دارای قابلیت تنظیم ارتفاع و دور دستگاه
دارای ریل
خرید اور فرز دی سی ای AMR02-12:
توان: 1650 وات
سرعت در حال بی باری : 22000 دور در دقیقه
مناسب برای لبه گیری
دارای کولت با قطر 12 میلی متر
دارای عایق دوبل
به همراه یک عدد تیغه اضافه
خرید اور فرز AEG RT1350E:
تکنولوژی منحصر به فرد ساخت آلمان
قابلیت کنترل سرعت
سرعت برش بالای 30000 دور در دقیقه
مجهز به سیستم مکش گرد و غبار
طراحی با دوام
دارای کابل 4 متری
به همراه تیغه فرز نجاری ، کولت ، خط کش موازی و آچار
خلاصه ای از مشخصات کلیدی اور فرز های موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
پیشنهاد خرید اور فرز نجاری از قیمت 6000000 تا 9500000 تومان
خرید اور فرز ماکیتا RP1800:
موتور قدرتمند با کارایی بالا
طراحی و ساخت ارگونومیک
مناسب انواع کارهای صنعتی
ساخته شده از بدنه مقاوم و مستحکم
قابلیت تنظیم عمق برش
دارای محافظ براده جهت افزایش ایمنی
ساخت کشور ژاپن
خرید اور فرز بوش GOF1600-CE:
موتور پرقدرت با توان بالا در کاربری های سنگین
مجهز به مکانیزم استارت نرم (Soft Start) جهت راه اندازی بدون شوک اولیه
برخورداری از سرعت ثابت حتی در شرایط بار اضافی
دارای چراغ LED جهت روشن نمودن محل کار و افزایش دید کاربر و دقت کار
قابلیت تنظیم عمق برش
مجهز به قفل محور جهت تعویض آسان و ایمن صفحه برش بدون نیاز به ابزار
قابلیت پاکسازی گرد و غبار و براده ها از محل برش جهت بهبود دید کاربر و دقت در برشکاری
خرید اور فرز AEG MF1400KE:
تکنولوژی منحصر به فرد ساخت آلمان
مجهز به کنترل سرعت الکترونیکی
سرعت برش بالای 23000 دور در دقیقه
مجهز به سیستم مکش گرد و غبار
قطر کولت 8 و 12 میلی متری
دارای چراغ LED برای راحتی بیش تر کاربر
شروع آرام دستگاه برای جلو گیری از لگد ناگهانی دستگاه
دارای کابل 4 متری
به همراه 5 عدد مهره کولت ، خط کش موازی، 2 عدد کولت 8 و 12 میلی متری، 2 عدد آچار، صفحه بیضی، صفحه گرد، محافظ و کیف
خرید اور فرز دیوالت DW625E:
کنترل سرعت الکترونیکی جهت کار بر روی انواع چوب، آلومینیوم و پلاستیک
دارای سیستم Soft Start (راه اندازی آرام دور موتور دستگاه) جهت حذف حرکات اضافی
دارای تنظیمات عمق برش و خطکش مدرج
دارای روکش شیشهای ذره بینی به منظور سهولت در تنظیم دستگاه
دارای دو عدد پایه راهنمای دقیق با بوش های برنزی بزرگ
دسته های راحت بزرگ با سوئیچهای خاموش روشن و قفل کن پایه راهنمای میله ای در دسترس جهت کنترل هرچه بیشتر
مکانیزم قفل شفت جهت تعویض آسان و سربع تیغه (به کمک یک آچار)
طراحی فشرده دستگاه جهت حمل و نقل آسان
خروجی آنی تراشههای کار از میان پایه های دستگاه جهت دید بهتر مسیر برش
خرید اور فرز AEG OF2050E:
تکنولوژی منحصر به فرد ساخت آلمان
مجهز به کنترل سرعت الکترونیکی
سرعت برش بالای 20000 دور در دقیقه
مجهز به سیستم مکش گرد و غبار
دارای مقیاس تنظیم عمق عمودی
تنظیم عمق میکرو
دارای کابل 4 متری
به همراه 3 عدد کولت 6، 8 و 12 میلی متری، 4 عدد مهره کولت و تیغه فرز نجاری
خرید اور فرز متابو OFE1229:
فناوری و ساخت شرکت متابو آلمان در کشور آلمان
با کیفیت و عملکرد بهینه و عمر طولانی
موتور قدرتمند مارتن محصول خود شرکت متابو
عمق سنج ساعتی با دقت 0.1 میلی متر
دارای قفل اسپیندل و موارد ایمنی
ضد گرد و غبار با بدنه آلومینیومی
دو ستون قوی و مقاوم با قدرت بالا
دیمر برای کنترل سرعت مورد نیاز
خلاصه ای از مشخصات کلیدی اور فرز های موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
پیشنهاد خرید اور فرز نجاری از قیمت 650000 تا 2500000 تومان
خرید اور فرز رونیکس 7108:
کیفیت ساخت بالا
طول عمر و قدرت بالا
دارای دیمر 6 حالته
قابلیت استفاده از تیغه با کولت 6 و 8
دارای پایه های آلومینیومی و فنر های فولادی
قابلیت استفاده به صورت جداگانه از قاب
پوسته موتور از جنس آلومینیوم
ساخت کشور چین
خرید اور فرز رونیکس 7106:
سیستم تنظیم دقیق عمق فرز کاری به وسیله چرخ دنده
طراحی منحصر به فرد در قسمت ابزار گیر با نهایت گیرایی و اثربخشی عملکرد با متعلقات متفاوت
دارای سیستم تغییر دور پیشرفته جهت تنظیم دور مناسب در کاربری های متنوع
به همراه دو عدد تیغ اور فرز کاربردی
دارای کیف BMC مقاوم در برابر ضربه
کابل 3 متری مقاوم مطابق استاندارد VDE آلمان
دارای صفحه شفاف برای راحتی بیش تر
دقت بالا و عملکرد عالی
ساخت کشور چین
خرید اور فرز بوش GKF550:
ابزاری مناسب برای فرم دادن و حالت بر روی انواع چوب
خوش دست و سبک
طراحی مناسب و آرگونومیک دستگاه
قابلیت کنترل سرعت: ندارد
قابلیت برش با زاویه: ندارد
حفاظ: دارد
خرید اور فرز دی سی ای AMP03-6:
دارای یک عدد تیغ فرز کاربردی
سبک و خوش دست
قابلیت کنترل سرعت: ندارد
قابلیت برش با زاویه: ندارد
حفاظ: ندارد
خرید اور فرز دیوالت DW670:
قابلیت کنترل سرعت: ندارد
قابلیت برش با زاویه: ندارد
حفاظ: ندارد
کیف پلاستیکی محکم
دارای بلبرینگ و صفحه کولت قابل تنظیم جهت استفاده با بیتهای مستقیم
دارای قفلکن شفت
مخصوص کارهای ظریف و دقیق
دارای پایهی آلومینیومی مناسب
خلاصه ای از مشخصات کلیدی اور فرز های موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
پیشنهاد خرید اور فرز نجاری از قیمت 3500000 تا 6500000تومان
خرید اور فرز ماکیتا 3710:
قابلیت کنترل سرعت: ندارد
قابلیت برش با زاویه: دارد
حفاظ: دارد
دارای صفحهی شفاف جهت دید و کارایی بهتر
طراحی باریک و استفاده از لاستیک در محل گرفتن ابزار
دارای کابل برق 2.5 متری
طول زبانهی فرز 6 میلیمتر
قابلیت برش زاویه
ابعاد: 10 × 12 × 30 سانتیمتر
خرید اور فرز دیوالت D26203:
ویژگی های اور فرز دیوالت D26203 (کلیک کنید)
کیفیت ساخت بالا
دارای کنترل سرعت
مناسب برای چوب
دفترچه راهنما
دارای کلید الکترونیکی(دیمردار)
مناسب باری ظریف کاری های دقیق
کنترل و ثبات دستگاه در زیر هر نوع فشار کاری
تنظیمات 5 حالته
دارای دسته لاستیکی برای راحتی کاربر
دارای چراغ LED جهت ارایه نور مناسب
مجهز به قفل شفت چند حالته جهت تعویض سریع و آسان تیغچه
دارای پایه فلزی یکپارچه و روان جهت تنظیم عمق کار
خرید اور فرز دیوالت D26204K:
دارای بدنه آلومینیومی سبک و مقاوم
دارای دو قاب برای استفاده به عنوان اورفرز یا فرز مشتی
دارای دیمر 6 مرحله ای
دارای کنترل سرعت الکترونیک برای ثابت نگه داشتن سرعت دستگاه در حین کار
قلبلیت تنظیم بسیار آسان
قطر کولت: 8 میلیمتر
توان : 900 وات
ساخت کشور مکزیک تحت لیسانس آلمان
خرید اور فرز دیوالت D26200:
قابلیت کنترل سرعت: دارد
قابلیت برش با زاویه: ندارد
حفاظ: ندارد
طراحی فشرده با وزن کم جهت افزایش راحتی کاربر
مناسب برای ظریف کاریهای دقیق
دارای موتور با بدنهی آلومینیومی جهت افزایش کارایی دستگاه
تنظیمات 6 حالته سرعت
مجهز به قفل شفت چند حالته جهت تعویض سریع و آسان تیغچه
دارای چراغ LED جهت ارایه نور مناسب
دارای کابل 4 متری
قابلیت وصل شدن به دستگاه مکنده
وزن بستهبندی: 4.4 کیلوگرم
ابعاد بستهبندی: طول: 26.5، عرض: 23، ارتفاع:21
خرید اور فرز متابو OFE738:
موتور قدرتمند با حفاظت از گرد و غبار
کنترل سرعت الکترونیکی
مناسب برای مصارف صنعتی
جلوگیری از راه اندازی مجدد پس از قطع برق
قابل اتصال به جاروبرقی
خرید اور فرز ماکیتا 3601B:
دارای موتور قدرتمند
مناسب برای انواع چوب
طراحی ارگونومیک
دارای کابل برق 2.5 متری
دقت عملکرد بالا
مناسب برای ایجاد انواه شیار و گوشهزنی در صنعت چوب
ساخت کشور ژاپن
خرید اور فرز مک تک ماکیتا MT361:
قابلیت عملکرد صنعتی و دوام بالا قابلیت تنظیم عمق برش در سه سطح
درجه بندی راحت برای تنظیم عمق برش
سرعت آزاد 27000 دور در دقیقه
دارای قطر کولت 6 میلی متر و قابلیت ارتقا ارتفاع به 8 میلی متر
1 سال گارانتی تیوا گستر
خلاصه ای از مشخصات کلیدی اور فرز های موجود در این محدوه قیمتی را می توانید در جدول زیر ببینید:
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.مقاله ای مفید برای کسانی که قصد خرید اور فرز رو دارن.
سپاس فراوان بابت سایت خوب و آموزنده تون مخصوصا برای کسایی که تو این حرفه تازه وارد هستم.
سلام مسعود عزیز. خیلی خوشحالیم که براتون مفید بوده.
سلام و خسته نباشید…
بسیار مفید بود… من میخواستم اور فرز بخرم … خیلی نگران انتخاب کردن بودم… با این مطالب و دسته بندی شما دقدقه ام از بین رفت… ممنونم.
سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام علیکم. مقاله ای بسیار عالی بود در مورد بررسی و مقایسه امکانات و قیمت اورفرز ها. از توضیحات خوب شما هم ممنونم
سلام. ممنون از توجهی که دارید.
سلام وخدا قوت خدمت شما و همکاران محترمتان از این که اینقدر کامل ومفید توضیح دادین سپاسگزارم ومطالب کپی برداری از سایت های دیگه نبود
خیالم راحت شد که میدونم چی میخوام بخرم وخوشحالم که شما رو دنبال میکنم
سلام و ارادت. خیلی ممنون از نظر لطف شما.
سلام . لطفا میان اورفرز ۷۱۱۲ و ۷۱۱۳ رونیکس مقایسه ای کنید که کدام را بخریم بهتر است. سپاسگزارم
سلام. چشم. سعی می کنیم مقاله ای در این زمینه منتشر کنیم