آموزش طراحی باکس زمینی کابینت – قسمت 2
«قسمت دوم از مجموعه آموزش طراحی کابینت وودیانو»
در مجموعه جدید آموزش اسکچاپ وودیانو، آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. در این سری از آموزش ها، اصول طراحی کابینت آشپزخانه با استفاده از نرم افزار Sketchup 2018 را از پایه تا پیشرفته آموزش خواهیم داد. در این دوره آموزشی رایگان اسکچاپ، از طراحی پایه های کابینت گرفته تا طراحی درب کابینت، باکس های زمینی و هوایی کابینت آشپزخانه، طراحی دستگیره و به طور کلی تمامی اجزای ضروری در طراحی و مدل سازی کابینت آشپزخانه آموزش داده خواهد شد. در این دوره آموزشی رایگان با وودیانو همراه باشید و با نظرات خود ما را در تولید آموزش های رایگان نرم افزار اسکچاپ یاری کنید.
همان طور که در قسمت قبل مشاهده کردید، در قسمت اول از این آموزش، به نحوه طراحی پایه کابینت آشپزخانه با اسکچاپ و اصول انجام این کار پرداخته شد. یکی از نکات مهم در مجموعه آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ وودیانو آموزش استانداردهای دقیق ساخت و طراحی کابینت است که به شما کمک می کند تا طراحی های واقعی و درستی را مدل سازی کنید.
آموزش ویدیویی:
آموزش تصویری:
آموزش طراحی باکس زمینی کابینت – قسمت 2
در این آموزش قصد داریم نحوه طراحی یک باکس زمینی کابینت را مورد بررسی قرار دهیم و با ابعاد و اندازه های استاندارد آن آشنا شویم. ابتدا اجزای تشکیل دهنده یک باکس کابینت زمینی را با هم مرور می کنیم.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، ورق MDF کف کابینت در این شکل ضخامتی به اندازه 16 میلی متر دارد و عرضش 100 سانتی متر است و عمق آن نیز 55 سانتی متر است. البته بسته به نیاز می توان عرض کابینت را تغییر داد.
بدنه های باکس کابینت زمینی دارای ارتفاع 71.2 سانتی متر است به طوری که با اضافه شدن یک ارتفاع 1.6 سانتی متری به عنوان کفی، 14 سانتی متر به عنوان پایه و 3.2 سانتی متر به عنوان صفحه کابینت در نهایت ارتفاع 90 سانتی متری خواهیم داشت.
باریکه های نگه دارنده باکس دارای عرضی بین 7 تا 8 سانتی متر است و طول آن به اندازه طول باکس منهای ضخامت دو بدنه باکس است. مثلا اگر طول کل باکس 100 سانتی متر است 2 ضخامت 1.6 سانتی متری از آن کم می شود و طول باریکه های نگه دارنده 96.8 سانتی متر خواهد بود.
علاوه بر دو باریکه نگه دارنده بالایی، یک باریکه در پشت باکس و دو بلوک مربعی ام دی افی دیگر هم گوشه پایین باکس برای ایجاد استحکام بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین از یک ورق 3 میلی متری به عنوان پشت بند باکس استفاده می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
برای شروع، یک کفی به عرض 100 و عمق 55 سانتی متر رسم می کنیم و با استفاده از ابزار Push/Pull اسکچاپ ضخامت 1.6 سانتی متری را به آن اعمال می کنیم و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
حال به سراغ کشیدن بدنه های کابینت می رویم و با استفاده از ابزار Line اسکچ آپ صفحه ای به ارتفاع 71.2 سانتی متر و عمق 55 سانتی متر ترسیم می کنیم و با ابزار Push/Pull ضخامت 1.6 سانتی متری را به آن می دهیم و با باز کردن پنجره Select آن را به یک گروه تبدیل می کنیم (Make Group).
حال با نگه داشتن کلید کنترل و با استفاده از ابزار Move اسکچاپ مشابه این بدنه را در سمت دیگر باکس ایجاد می کنیم. حالا هر دو بدنه را انتخاب کرده و به یک گروه تبدیل می کنیم.
حال نوبت به ترسیم باریکه جلویی با عرض 8 سانتی متر است که دارای ضخامت 1.6 سانتی متری است. حال بار دیگر با استفاده از Move/Copy باریکه دیگر را هم ایجاد می کنیم و این دو را به یک گروه تبدیل می کنیم. این دو باریکه برای پیچ کردن صفحه به باکس استفاده می شود و به همین دلیل به صورت افقی در داخل باکس جانمایی می شوند.
حال با استفاده از ابزار Rotate اسکچاپ یک کپی از آن می گیریم و آن را به پشت باکس انتقال می دهیم. در نهایت هر سه باریکه را به یک گروه تبدیل می کنیم.
در قسمت پایین باکس هم از مکعب های 15 در 15 سانتی متر با ضخامت 1.6 سانتی متری استفاده می کنیم تا استحکام بیشتری ایجاد شود.
حال نوبت به رسم پشت بند باکس کابینت می رسد. برای ترسیم آن می توان از نقاط میانی (Midpoint) استفاده کرد. دقت شود که ورق 3میل پشت بند به اندازه نصف ضخامت بدنه کابینت به وسیله شیاری که زده می شود وارد بدنه می شود.
برای ایجاد شیار، به وسیله ابزار Line ابتدا 1.6 سانتی متر از پشت فاصله می گیریم و 8 میلی متر عمق برش و 3 میلی متر عرض برش را ایجاد می کنیم و در نهایت با استفاده از ابزار Push/Pull اسکچاپ شیار را به وجود می آوریم. این کار را برای سمت دیگر بدنه هم انجام می دهیم.
همین شیار ایجاد شده در بدنه را در کفی هم ایجاد می کنیم. بدین ترتیب شیار مورد نیاز برای قرار دادن سه میل در باکس کابینت به وجود می آید.
با استفاده از ابزار Rectangle اسکچاپ و مشاهده حالت X-Ray اسکچ آپ به سادگی می توان ورق سه میل را رسم نمود. هدف از استفاده از ورق سه میل به جای MDF کم کردن وزن باکس است.
حال اگر باکس به طبقه نیاز داشت به سادگی می توان با ابزار Rectangle آن را ایجاد نمود.
حال کل باکس کشیده شده را به یک گروه تبدیل می کنیم و آن را در کنار باکس کشیده شده از قبل، قرار می دهیم.
در قسمت بعد با ما همراه باشید تا نحوه طراحی صفحه کابینت را با هم مرور کنیم.
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت عالی (Full HD):
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت خوب (HD):
18 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود .. بسیار آموزنده..
ازتون ممنونم و لطفا ادامه بدید..
سلام…خیلی ممنون از لطفتون..
قطعا حمایت شما عزیزان انگیزه های ما برای ادامه آموزش ها رو چندین برابر میکنه.
با آرزوی موفقیت.
عالیییییییییییییییییییی بود
خیلی ممنون از حمایت و لطفی که دارید.
آموزش کلی تو سایت شما هست؟
بله…آموزش های پایه رو میتونید از لینک های زیر دنبال کنید:
آموزش نوار ابزارهای اسکچاپ
آموزش های پروژه محور مقدماتی
آموزش های نصب و کرک اسکچاپ و ویری
با آرزوی موفقیت.
سلام. هر جمله ای که بگم باز کمه، کارتون فوق العاده س مرسی ازتون
سلام…خیلی ممنون بابت نظر لطفتون..همین حمایت های شما عزیزان هست که باعث دلگرمی ادامه این راه هست…
بسیار عالی بود
خیلی ممنون از آموزش های بسیار عالیتون
ممنون از لطفی که دارید.
با سلام خدمت شما
کار من ساخت کابینت است من از فیلم های آموزشی شما استفاده کردم
از شما تشکر می کنم
اگر برای شما زحمتی نیست آموزش نرم افزار چیف آرشیتکس را در سایت قرار دهید
دوستار شما پیشگاهپور
سلام…
خیلی خوشحالیم که آموزش ها براتون مفید بوده…
ان شاالله با آموزش هایی که در راه هستند به چنان سطحی از نرم افزار اسکچاپ در طراحی و رندر خواهید رسید که دیگر نیاز به نرم افزارهای دیگه ندارید.
با تشکر از همراهی شما.
سلام
اموزش طراحی غرفه نمایشگاهی با اسکچاپ ندارید
ممنون میشم بفرستید
سلام…در حال حاضر خیر متاسفانه…ولی سعی می کنیم در آموزش ها بعدی این مورد رو هم اضافه کنیم.
سلام ممنون بابت این همه اطلاعات مفید”اگه میشه دانلود یجای همه قسمتا رو بزارین
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…چشم…سعی می کنیم لیست دانلود تمام قسمت ها رو یکجا جمع آوری و قرار بدیم.
سلام. خیلی ممنون از ویدئوهای بسیار عالی.
سوالم این بود که این طراحی با این دقت نیازی هست و میشه ازش خروجی برای برش قطعات mdf گرفت یا صرفا جهت واضح شدن طرح است؟
سلام. ممنون از توجه تون. برای هر جفتش هست. یعنی هم برای فهمیدن ابعاد و هم خروجی گرفتن از ابعاد.