آموزش طراحی پایه کابینت – قسمت 1
«قسمت اول از مجموعه آموزش طراحی کابینت وودیانو»
در مجموعه جدید آموزش اسکچاپ وودیانو، آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. در این سری از آموزش ها، اصول طراحی کابینت آشپزخانه با استفاده از نرم افزار Sketchup 2018 را از پایه تا پیشرفته آموزش خواهیم داد. در این دوره آموزشی رایگان اسکچاپ، از طراحی پایه های کابینت گرفته تا طراحی درب کابینت، باکس های زمینی و هوایی کابینت آشپزخانه، طراحی دستگیره و به طور کلی تمامی اجزای ضروری در طراحی و مدل سازی کابینت آشپزخانه آموزش داده خواهد شد. در این دوره آموزشی رایگان با وودیانو همراه باشید و با نظرات خود ما را در تولید آموزش های رایگان نرم افزار اسکچاپ یاری کنید.
در قسمت اول از این آموزش، به نحوه طراحی پایه کابینت آشپزخانه و اصول انجام این کار پرداخته شده است. یکی از نکات مهم در مجموعه آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ وودیانو آموزش استانداردهای دقیق ساخت و طراحی کابینت است که به شما کمک می کند تا طراحی های واقعی و درستی را مدل سازی کنید.
آموزش ویدیویی:
آموزش تصویری:
آموزش طراحی پایه کابینت – قسمت 1:
در این سری از مجموعه آموزش های اسکچاپ وودیانو قصد داریم نحوه طراحی کابینت با اسکچاپ را آموزش دهیم. با مشاهده این سری از آموزش ها که به صورت پروژه محور می باشد می توانید به درک بهتری از کاربرد ابزارهای مختلف اسکچاپ برسید. هم چنین نکته مهم و ارزشمندی که باید به آن توجه نمود این است که آموزش های طراحی کابینت وودیانو کاملا بر اساس ابعاد و اندازه های واقعی یک کابینت استاندارد می باشد که بدین شکل با مشاهده و یادگیری این آموزش ها می توانید علاوه بر تسلط بر طراحی کابینت آشپزخانه با اصول طراحی استاندارد آن نیز آشنا شوید.
در ابتدا لازم است با اجزای مختلف تشکیل دهنده یک کابینت آشنا شوید. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید از جمله اجزای یک کابینت آشپزخانه عبارتند از: باکس زمینی، باکس هوایی، درب های زمینی و هوایی، صفحه کابینت، جاچراغی، تاج و پایه های کابینت.
ارتفاع استاندارد باکس زمینی کابینت 90 سانتی متر است و عرض آن می تواند بسته به نیاز مشتری تغییر کند. صفحه کابینت دارای ضخامت 32 میلی متری است (البته ابعاد بزرگ تر آن هم وجود دارد). پایه های کابینت متداول هم معمولا 14 سانتی متری هستند (سایزهای دیگر هم موجود است).
برای شروع کار، در این قسمت نحوه طراحی پایه کابینت را با هم مرور خواهیم کرد.
در ابتدا، یک صفحه کمکی ترسیم می کنیم و Reverse Face انجام می دهیم و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
ابعاد انواع پایه کابینت های استاندارد موجود را می توانید در تصویر زیر ببینید. ارتفاع این پایه ها از 6 سانتی متر تا 20 سانتی متر و بیشتر است و قطر همگی 4.5 سانتی متر است.
با استفاده از ابزار Circle اسکچاپ یک دایره به شعاع 2.25 سانتی متر رسم می کنیم (که قطر آن 4.5 سانتی متر می شود). آن را 5 میلی متر بالا می آوریم و به یک گروه تبدیل می کنیم.
حالا باید بخش ستون پایه را رسم کنیم. حال دایره ای با همان قطر رسم می کنیم و آن را 12 سانتی متر بالا می آوریم و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم و حدود 5 میلی متر آن را بالاتر می آوریم تا بالاتر از قسمت پلاستیکی پایه قرار گیرد.
حال با استفاده از ابزار Offset اسکچاپ می توان تقسیم بندی های موجود زیر پایه را مطابق شکل زیر ایجاد کرد.
حال باید پایه نگهدارنده را رسم کنیم. برای این کار با استفاده از ابزار Line اسکچاپ یک سطح صاف ایجاد می کنیم. سپس یک خط به شعاع 1.6 سانتی متر رسم می کنیم و 2.5 میلی متر به سمت پایین حرکت می کنیم و 4 میلی متر به داخل بر می گردیم تا پخ مورد نیاز ایجاد شود.
حال با ابزار Follow me اسکچاپ می توان این سطح ایجاد شده را حول آن سطح کمکی امتداد دهیم تا طرح مورد نظر ایجاد شود. در نهایت سطح کمکی را حذف می کنیم.
حال این بخش را Reverse Face می کنیم و به یک گروه تبدیل می کنیم. اگر به اصلاح اندازه نیاز بود با استفاده از ابزار Scale اسکچاپ می توان این کار را انجام داد. حال کل قطعات پایه را به یک گروه تبدیل می کنیم و سطوح کمکی باقی مانده را حذف می کنیم.
اکنون نوبت به آن می رسد که پایه کابینت را به درستی در جای خودش در زیر باکس کابینت جانمایی کنیم. پایه را از لبه کناری 7 سانتی متر جلو می آوریم و از قسمت جلوی کار هم در راستای محور سبز رنگ 7 سانتی متر به عقب می بریم.
حال همین کار را با استفاده از ابزار Move اسکچاپ و نگه داشتن کلید کنترل کیبورد انجام می دهیم و یک کپی از آن تهیه کرده و آن را جابجا می کنیم. چون در راستای قرمز رنگ این جابجایی انجام می شود 7 سانتی متر جلو تغییری نمی کند و می توان فقط با وارد کردن عدد 7 فاصله از کنار را هم اعمال کرد.
البته با ابزار Rotate اسکچاپ هم می توان برای جابجایی و کپی پایه ها استفاده کرد. به طوری که با رسم یک خط کمکی و انتخاب دو پایه ترسیم شده و استفاده از ابزار Rotate می توان دو پایه دیگر را به راحتی ترسیم نمود.
بدین شکل با جانمایی صحیح پایه های کابینت می توان پاسنگ های کابینت را هم به آن اضافه نمود و استحکام کافی ایجاد خواهد شد.
اگر یک پاسنگ به ارتفاع 14 سانتی متر و عرض 100 سانتی متر داشته باشیم می توان با ابزار Push/Pull ضخامت 1.6 سانتی متر به آن اعمال کرد و آن را به یک گروه تبدیل کرد و مماس با لبه های پایه کابینت قرار داد تا پایه ها مخفی گردد.
در قسمت بعدی نیز با ما همراه باشید تا شیوه طراحی باکس زمینی کابینت آشپزخانه را با هم مرور کنیم.
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت عالی (Full HD):
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت خوب (HD):
33 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام ارادت خدمت شما مهندسین و دست اندرکاران محترم وودیانو از خدای بزرگ بخاطر اینکه به نوعی در این زمینه تخصصی تلاش و کوشش مینماید.ودر زمینه ارتقاء همکاران دانش مفیدتان در اختیار می گذارید .
سلامتی و طول عمر خواستارم.شخصا تشکر و قدر دانی میکنم.
موفق و پیروز باشید
سلام حسام عزیز…
خیلی ممنون بابت این همه لطف و محبتی که دارید…
قطعا نظرات شما دوستان مایه دلگرمی ما و ادامه این مسیر هست.
با آرزوی موفقیت.
خیلی خوب بود…خیلی
سلام…ممنون بابت همراهی شما.
با سلام و خسته نباشید
بر اساس اموزشهای شما تونستم از نرم افزار استفاده کنم الان یه زیرتلویزیون طراحی کردم حالا میخوام اندازه های این رو چاپ کنم بدم نجاری تا از رویه اندازه ها برام برش بزنه
هیچ گزینه ای برای این مورد نتونستم پیدا کنم
ممنون میشم در این باره راهنماییم کنید که چطوری خروجی بتونم بگیرم
دوتا خروجی میخوام
1- اندازه های چوب های استفاده شده در طرح
مثلا 20*80*1.6 – 20*30*1.6 – 20*40*1.6 و …
2- خروجی برای برش لیزی رو چطوری میتونم ازش بگیرم ؟
با سلام و تشکر بابت سوال خوبتون….
خروجی که در این مرحله بهش نیاز دارید یک لیست قطعات ساده است. یعنی ابعادتون رو بدون اینکه ضخامت 1.6 رو بنویسید میتونید به برشکار بدید: مثلا 80در20، 30در20. و اگر بخواین مستقیم با برش لیزری یا سی ان سی کار کنین برای ضخامت های مختلف باز هم باید لیست ابعاد رو به اپراتور دستگاه بدید که خودش ابعاد رو به دستگاه وارد کنه. البته در کار شما چون تعداد ابعادتون کمه نیاز نیست ولی میشه از نرم افزار cut master هم برای دادن ابعاد به برشکار استفاده کرد که آموزش هاشو در روز های بعد براتون روی سایت قرار میدیم. اگه بتونین این کارو خوب به پایان برسونید میتونید از همین تجربه برای ساخت کار های بزرگتر مثل کابینت خونتون هم استفاده کنید که کلی صرفه مالی هم براتون داره البته در اینصورت باید اطلاعات جامعی در مورد نوع ورق های موجود در بازار و سایز اونها رو در اختیارتون بذاریم.
بابت جواب دادن سریعتون واقعا ممنونم
خیلی وقت بود دنبال همچین نرم افزاری میگشتم
من عاشق ساختن ماکت هستم و بیشتر برای این مورد میخواستم از این برنامه استفاده کنم
بعد از طراحی نیاز دارم که برنامه اسکچاپ یه خروجی از اندازه قطعات یا حتی فرمت قابل قبول برای برش لیزری رو بهم بده
یه جا دیدم بعد از طراحی تویه اسکچاپ دوباره تک تک قطعات رو تویه اتوکد پیاده کرده و به برش داده بودن خب این خیلی کار میبره
سوالم اینه آیا نرم افزار اسکچاپ قابلیت اینو داره که بعد از پیاده سازی سه بعدی نقشه دوبعدی از تک تک قطعات رو با فرمت مناسب برای دستگاه برش لیزری بده ؟
با عرض سلام مجدد…
برای کاری که شما میخواین پلاگین وجود داره که احجام سه بعدی رو، روی سطح میاره. ولی تا آموزش این پلاگین قدری زمان نیاز هست…
فرمتی که دستگاه برش لیزر قبول میکنه چه فرمتیه؟ نوع فرمت رو بگید تا دقیقتر راهنماییتون کنیم…
معمولا فرمت معمول برای این دستگاه ها dxf هست که با خروجی گرفته شده از اتوکد کمترین ارور را می دهد…
همچنین باید نوع جنس و ضخامت اون رو قبل برش مشخص کنید که مشکلی پیش نیاد…
اگه تاحالا اینکارو انجام ندادید بهتره قلق های لازم رو از صاحب دستگاه بپرسید بعد خروجی بگیرید…
هر چی پلاگین بود نصب کردم هیچ کدومشون جواب نداد یعنی اگه تویه طرح یه قسمت به صورت عمودی باشه اون قسمت رو قیمت لبه رو میاره رویه سطح
این عکس رو نگاه کنید تا دقیقا بتونید منظورم رو بفهمید (دوجا آپلود کردم تا مشکلی نداشته باشه)
http://s8.picofile.com/file/8339154050/a1.jpg
http://uupload.ir/files/kxhh_a1.jpg
حالا یه سوال دارم :
آیا اصول خواصی هست که باید رعایت کنم تا وقتی دارم یک طرح رو میسازم قسمت رو (یا جلوی کار ) رو مشخص کنم که وقتی میخوام از این پلاگین استفاده کنم اون قسمت رو برام بیاره رویه سطح ؟
اگه براتون مقدوره زودتر تویه این مورد راهنماییم کنید چون واقعا بهش نیاز دارم
اگه هر قطعه ای که کشیده باشید رو تبدیل به گروه (Make Group) کرده باشید میتونید راحت سطوح مختلفش رو مدیریت کنید.
Make Group رو انجام دادید؟
چون طرحتون خیلی پر کار نیست میتونید بدون استفاده از پلاگین سطوح قطعات رو کنار هم روی سطح با ابزار مستطیل (Rectangle) بکشید توی این مورد خاص زودتر به نتیجه میرسید.
فقط Make Group رو در هر مرحله رعایت کنید که دچار مشکل چسبندگی سطوح و خطوط نشید.
مشکل از تشخیص سطح قطعات طرح ها بود که با استفاده از گزینه Set Ground Plane این مشکل حل شد یعنی وقتی یه صفحه رو به صورت عمودی طراحی میکردی باید مشخص بشه که کدوم طرف قسمت رو هست تا اندازه بر اساس طول عرض از ان قسمت محاسبه بشه
از پلاگین Milling Tools که در آدرس
https://extensions.sketchup.com/en/content/milling-tools
قرار دارد استفاده کردم
بعد از نصب چهارتا گزینه در دسترس هست که از گزینه Set Ground Plane باید استفاده کنیم که وقتی این گزینه رو میزنیم شکل اشاره گر موس به صورت یک علامتن + در میاد که با انتخاب هر رو از طرح موقع خروجی گرفتن از طرح همون رویی رو که انتخاب کردیم رویه سطح میچینه
امیدوارم که موفق و پیروز باشید
خب خدا رو شکر که مشکلتون برطرف شد. ان شاءالله سعی میکنیم در آموزش های بعدی این پلاگین رو هم آموزش بدیم تا دوستان دیگه هم استفاده کنند.
قطر برش لیزری چقدر هستش
منظورم اینه وقتی یه صفحه رو برش میزنه چندمیلیمتر از صفحه بریده میشه ؟
تویه mdf وقتی با اره بریده میشه مثلا 2 میلیمتر رو برای اره حساب میکنن حالا برای برش لیزری این عدد چقدر هست ؟
چون نیاز دارم که تقریبا 24 تا صفحه یک اندازه به طول 6 میل و ارتفاع 50 میل بریده بشه به خاطر همین اینها رو نمی دونم چطوری بچینم که حداقل زمان برای برش نیاز باشه
این عکس رو نگاه کنید
http://s8.picofile.com/file/8339593076/cutelaser.png
قسمت A چقدر تویه برش هدر میره ؟
سلام…
برش MDF و هر متریال دیگه با تیغ اره 3 میلی متر هست (و 2 میلی متر نیست)…
برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ضخامت برش لیزر و نحوه عملکرد هر دستگاه باید از اپراتور اون سوال بپرسید تا بهتر راهنمایی تون کنند…
سلام
سرعت بریدن دستگاه برش لیزری رویه چوب چند سانت در دقیقه هست ؟
رفتم از یک نفر تابلوساز که دستگاه داشت قیمت گفت 2 هزار تومن دقیقه ای ولی پرسیدم تویه هر دقیقه چند سانت برش دیده گفتم وقت نگرده تا حالا
برش رویه چوب سه میل هر دقیقه چند سانت ؟
برش رویه چرم دو میل هر دقیقه چند سانت ؟
با سلام…
برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ضخامت برش لیزر و نحوه عملکرد هر دستگاه باید از اپراتور اون سوال بپرسید تا بهتر راهنمایی تون کنند…
سلام و عرض ادب ، خط چین های دور کار رو چطور فعال میشه ؟ با ابزار line چطور سطح افقی بکشیم ؟ رفتن به نماهای مختلف رو هم توضیح دهید . سپاس
سلام…وقت بخیر…
رفتن به نماهای مختلف و نکاتی پایه ای نرم افزار رو در به طور کامل در آموزش های پایه توضیح دادیم. فقط کافیه این قسمت را مشاهده و نوت برداری کنید. همچنین نحوه استفاده از ابزار هایی مثل لاین و … رو مفصل توضیح دادیم . اگه پایه تون خیلی قوی نیست اول این آموزش ها رو ببینید و بعد طراحی کابینت رو دنبال کنید. آموزش های پایه ای رو می تونید از لینک های زیر دنبال کنید:
آموزش نوار ابزارهای اسکچاپ
آموزش های پروژه محور مقدماتی
آموزش های نصب و کرک اسکچاپ و ویری
ولی اگه بخواین روی سطح افقی بکشید باید در راستای محور های قرمز و سبز خط رو بکشید و چند ضلعیتونو کامل کنید.
سلام ممنون از آموزش های عالی فقط یک سوال دارم چطور توی سابت آموزش ها رو به ترتیب درس پیدا کنم تا درس 10 رو به ترتیب گیر آوردم ولی بقیه انگار پشت سر هم نیست شاید هم من نتونستم پیدا کنم درس ها با لینک هایی که هست یهو درس 32 و 20 هست اگر امکان داره لینک درس ها با شماره جلسش باشه ممنون میشم
سلام…
از لینک زیر می تونید به ترتیب به دروس از اولین تا آخرین آموزش دسترسی داشته باشید:
https://woodiano.ir/blog/
کافیه در پایین این صفحه بر روی شماره صفحات کلیک کنید تا به آموزش های قبلی هم دسترسی پیدا کنید.
یا اگه موضوع خاصی مثل طراحی کابینت مد نظرتون هست کافیه از منو دسته بندی آموزش طراحی کابینت رو انتخاب کنید و مجددا از پایین صفحه از روی شماره صفحات به آموزش های قبلی دسترسی پیدا کنید.
با سلام وخسته نباشید خیلی عالی وتوضیحات خوبی داشت اگه لطف کنید و در اسکچاپ طراحی کمد دیواری و اصول کامل اونو هم یاد بدید واقعا از شما دوستان عزیز سپاس گذار خواهم شد .
با تشکر فراوان برادر کوچک شما
سلام…ممنون بابت نظر لطفتون…چشم سعی می کنیم این مورد رو هم در برنامه قرار بدیم.
سایتتون عالیه یک دنیا ممنون
سلام. سپاس از شما
سلام سایت عالی مطالب فوق العاده و مفید دوستان دستتون درد نکنه واقعا کارتون عالیه
سلام. وقت بخیر. خیلی ممنون از نظر لطف تون.
سلام از سایت بسیارمفید و ارزنده شما سپاسگزارم بنده خیلی استفاده کردم
سلام. خیلی ممنون. لطف دارید
salam.khaste nabashin.mamnoon az site besiar khobeton.mikhastam bedonam paye asli az ghesmate paye zirie pelastic 5 mm balatar hast chetor beham etesal peyda mikonan? on faseleye beyn baraye chi hast? tashakor
سلام. لطفا فارسی تایپ بفرمایید!
سلام خیلی ممنون از شما
من یه سوال دارم که واسم خیلی سخته
طراحی تری دی مکس بهتر است یا اسکچاپ
سلام. سوال تون از اساس اشتباهه. چون هر کدوم مزایا و معایبی دارند که بسته به هر کار و هدفی میتونی بهتر یا بدتر باشه!
ولی تو کارهای چوبی اسکچاپ و راینو گزینه های بهتری هستند.