آموزش طراحی درب باکس هوایی کابینت – قسمت 7
«قسمت هفتم از مجموعه آموزش طراحی کابینت وودیانو»
در مجموعه جدید آموزش اسکچ آپ وودیانو، آموزش طراحی کابینت آشپزخانه با اسکچ آپ را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. در این سری از آموزش ها، اصول طراحی کابینت آشپزخانه با استفاده از نرم افزار Sketchup 2018 را از پایه تا پیشرفته آموزش خواهیم داد. در این دوره آموزشی رایگان اسکچاپ، از طراحی پایه های کابینت گرفته تا طراحی درب کابینت، باکس های زمینی و هوایی کابینت آشپزخانه، طراحی دستگیره و به طور کلی تمامی اجزای ضروری در طراحی و مدل سازی کابینت آشپزخانه آموزش داده خواهد شد. یکی از نکات مهم در مجموعه آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ وودیانو، آموزش استانداردهای دقیق ساخت و طراحی کابینت است که به شما کمک می کند تا طراحی های واقعی و درستی را مدل سازی کنید. در این دوره آموزشی رایگان با وودیانو همراه باشید و با نظرات خود ما را در تولید آموزش های رایگان نرم افزار اسکچاپ یاری کنید.
همان طور که در آموزش های قبلی مشاهده کردید، در قسمت اول، به نحوه طراحی پایه کابینت آشپزخانه با اسکچ آپ و اصول انجام این کار پرداخته شد. در قسمت دوم نیز شیوه طراحی باکس زمینی کابینت آشپزخانه به طور کامل آموزش داده شد. در قسمت سوم به نحوه طراحی صفحه کابینت در اسکچ آپ و در قسمت چهارم، به آموزش طراحی درب کابینت آشپزخانه در نرم افزار اسکچ آپ 2018 پرداختیم. شیوه طراحی باکس هوایی کابینت آشپزخانه را نیز در قسمت پنجم با هم مرور کردیم و در قسمت ششم به نحوه طراحی فیتینگ ها و طبقات باکس هوایی پرداختیم. حال در این قسمت به شیوه طراحی درب هوایی کابینت آشپزخانه می پردازیم.
آموزش ویدیویی:
آموزش تصویری:
آموزش طراحی درب باکس هوایی کابینت:
در این قسمت قصد داریم بر روی طراحی درب باکس کابینت هوایی کار کنیم. از آنجایی که ارتفاع باکس هوایی 90 سانتی متر و عرض آن 100 سانتی متر است نمی توان از یک درب یک لنگه استفاده کرد و برای کارایی بهتر باید از درب دو لنگه استفاده نمود. به همین منظور با ابزار Line اسکچ آپ از نقطه میانی باکس یک خط رسم می کنیم و آن را به یک سطح مستطیلی تبدیل می کنیم. با ابزار Push Pull نیز ضخامت 1.6 سانتی متری لازم را برای آن ایجاد می کنیم و با سه کلیک پیاپی آن را به یک گروه تبدیل می کنیم (سه کلیک پیاپی بهترین روش برای انتخاب است).
حال به سراغ ایجاد بادخورهای لازم برای درب می رویم. همانند درب باکس زمینی کابینت، برای بین دو درب کافیست یک میلی متر از هر درب کم کنیم و از بالا دو میلی متر و از کنار درب هم یک میلی متر برای ایجاد بادخور کم کنیم. دقت شود که برای پایین درب باکس هوایی هیچ بادخوری اعمال نمی شود. چون بر خلاف باکس زمینی که در آن پاسنگ وجود داشت در اینجا مزاحمتی برای درب وجود ندارد و جاچراغی به راحتی در جای خودش قرار می گیرد.
حال کافیست همین درب رسم شده را به سمت دیگر کپی و انتقال دهیم. دقت کنید که درب از کنار یک میلی متر فاصله داشته باشد تا بدین شکل بین دو درب یک بادخور دو میلی متری ایجاد شود.
البته با استفاده از ابزار Rectangle اسکچ آپ نیز می توان درب را رسم کرد. سپس آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
برای ایجاد بادخورهای لازم هم می توان از ابزار Offset به جای ابزار Push/Pull استفاده کرد و یک میلی متر از چهار طرف درب کم کرد. حال با انتقال یک میلی متری درب به سمت پایین، بادخور دو میلی متری در بالای درب ایجاد می شود و بادخور پایین درب از بین می رود.
حال نوبت به رسم سوراخ لولا بر روی درب می رسد. برای این کار با استفاده از ابزار Line از بالای درب 12 سانتی متر پایین می آییم.
سپس به اندازه 2.25 سانتی متر به سمت چپ حرکت می کنیم و با ابزار circle اسکچ آپ یک دایره به شعاع 1.75 سانتی متری (به قطر 3.5 سانتی متر) رسم می کنیم و با ابزار Push/Pull عمق 1.4 سانتی متری را به آن اعمال می کنیم.
حال همین دایره را با کپی و جابجایی برای پایین درب نیز ایجاد می کنیم.
همین کار را برای درب دیگر هم انجام می دهیم.
با فعال کردن حالت X-Ray طراحی انجام شده را بررسی می کنیم. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، سوراخ های لولا به جای سمت راست در سمت چپ ایجاد شده است.
برای حل این موضوع، کافیست با ابزار Line وسط هر درب یک خط کمکی رسم کنید و با ابزار Rotate به راحتی چرخش لازم را ایجاد کرد.
در قسمت بعد نیز با ما همراه باشید تا نحوه طراحی جاچراغی و تاج هوایی کابینت را با هم مرور کنیم.
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت عالی (Full HD):
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت خوب (HD):
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مرسی استاد
سپاس از همراهی و حمایت شما.
واقعا ممنونم از آموزش های بی نظیرتون
خیلی ممنون بابت انرژیی که به ما میدید.
باعرض سلام و خسته نباشید و تشکر بابت آموزش های بسیار خوبتون
سوالی برای من پیش اومده ممنون میشم پاسخگو باشید،
بعد از اینکه جای لولا رو درون در پیاده سازی میکنیم، بعد از فعالسازی حالت x-ray کاملا واضح هست که بین جای لولا و وجه داخلی بدنه کابینت تداخل بوجود میاد، در حالیکه اگر فاصله 2/25میل از بر بدنه بیشتر باشه این اتفاق نمی افته. این مشکل رو با تغییر اندازه باید مرتفع کنیم یا من دارم اشتباه میکنم؟
سلام
2 سانت و 2و نیم میل از لبه فاصله میدید میشه مرکز سوراخ 17.5 میلیمتری
اینجوری از لبه دایره تا لب ام دی اف 5 میل فاصله میمونه و درست میشه
عملکرد لولا طوریکه موقع باز شدن به جایی نمیسابه