آموزش طراحی باکس سینک کابینت – قسمت 11
«قسمت یازدهم از مجموعه آموزش طراحی کابینت وودیانو»
در مجموعه جدید آموزش اسکچ آپ وودیانو، آموزش طراحی کابینت در اسکچ آپ را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. در این سری از آموزش ها، اصول طراحی کابینت آشپزخانه با استفاده از نرم افزار Sketchup 2018 را از پایه تا پیشرفته آموزش خواهیم داد. در این دوره آموزشی رایگان اسکچاپ، از طراحی پایه های کابینت گرفته تا طراحی درب کابینت، باکس های زمینی و هوایی کابینت آشپزخانه، طراحی دستگیره و به طور کلی تمامی اجزای ضروری در طراحی و مدل سازی کابینت آشپزخانه آموزش داده خواهد شد. یکی از نکات مهم در مجموعه آموزش طراحی کابینت با اسکچاپ وودیانو، آموزش استانداردهای دقیق ساخت و طراحی کابینت است که به شما کمک می کند تا طراحی های واقعی و درستی را مدل سازی کنید. در این دوره آموزشی رایگان با وودیانو همراه باشید و با نظرات خود ما را در تولید آموزش های رایگان نرم افزار اسکچاپ یاری کنید. در این قسمت آموزش طراحی باکس سینک کابینت آشپزخانه را با هم مرور خواهیم کرد.
همان طور که در آموزش های قبلی مشاهده کردید، در قسمت اول، به نحوه طراحی پایه کابینت آشپزخانه با اسکچ آپ و اصول انجام این کار پرداخته شد. در قسمت دوم نیز شیوه طراحی باکس زمینی کابینت آشپزخانه به طور کامل آموزش داده شد. در قسمت سوم به نحوه طراحی صفحه کابینت در اسکچ آپ و در قسمت چهارم، به آموزش طراحی درب کابینت آشپزخانه در نرم افزار اسکچ آپ 2018 پرداختیم. شیوه طراحی باکس هوایی کابینت آشپزخانه را نیز در قسمت پنجم با هم مرور کردیم و در قسمت ششم به نحوه طراحی فیتینگ ها و طبقات باکس هوایی کابینت آشپزخانه پرداختیم. در قسمت هفتم شیوه طراحی درب هوایی کابینت آشپزخانه و در قسمت هشتم، نحوه طراحی جاچراغی و تاج کابینت آشپزخانه را آموزش دادیم. در قسمت نهم چگونگی رسم دستگیره کابینت آشپزخانه در اسکچاپ و در قسمت دهم به تنظیمات عمومی Vray 3.4 اسکچاپ برای گرفتن رندر از طراحی انجام شده پرداختیم. در این جلسه به آموزش طراحی باکس سینک کابینت آشپزخانه در اسکچاپ می پردازیم.
آموزش ویدیویی:
آموزش تصویری:
آموزش طراحی باکس سینک کابینت:
در این آموزش قصد داریم نحوه طراحی باکس سینک کابینت آشپزخانه را با هم مرور کنیم و با ابعاد و اندازه های استاندارد آن آشنا شویم.
برای رسم یک باکس سینک استاندارد 120 سانتی متری، در ابتدا با استفاده از ابزار rectangle یک مستطیل به طول 123.2 و عرض 55 سانتی متر رسم می کنیم. برای این کار، در قسمت Dimension اعداد 123.2 و 55 را پشت هم و با علامت کامای انگلیسی تایپ می کنیم یعنی عدد 132.2,55 را وارد می کنیم.
حال یک عمق 1.6 سانتی متری با آن می دهیم و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
اگر به خاطر داشته باشید ارتفاع مناسب برای پایه کابینت 14 سانتی متر بود و به همین منظور این صفحه را 14 سانتی متر بالا می بریم.
حال به سراغ رسم بدنه باکس می رویم. با ابزار Line از کف زمین یک خط به ارتفاع 90 سانتی متر می کشیم.
سپس عدد 3.2 که ضخامت صفحه است را از آن کم می کنیم تا ارتفاع درست بدنه که عدد 71.2 است بدست آید (به مرور به خاطر خواهید سپرد که عدد استاندارد برای ارتفاع بدنه 71.2 سانتی متر است و مستقیما می توانید آن را ایجاد کنید).
با ابزار Push Pull یک ضخامت 1.6 سانتی متر به بدنه می دهیم و آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
حال یک کپی از بدنه سمت راست می گیریم و آن را به سمت چپ انتقال می دهیم.
اگر به خاطر داشته باشید شیار استاندارد برای قرارگیری پست بند (3میل) با فاصله 1.6 سانتی متر از لبه پشتی، عمق 8 میلی متر و عرض 3 میلی متر بود. این شیار را با ابزار Push Pull اسکچاپ ایجاد می کنیم.
دقت کنید که شیار باید 8 میلی متر (نصف ضخامت کفی) در داخل کفی فرو برود (برای رفع دوئیدگی باکس). برای ایجاد شیار در کفی باکس، ابتدا با کلیک راست کردن بر روی آن Explode می کنیم و سپس یک مستطیل به عرض شیار در کف ایجاد کرده و با Push Pull عمق لازم را به آن می دهیم. در نهایت کفی را به یک گروه تبدیل می کنیم.
حال به سراغ رسم پشت بند 3 میل باکس سینک کابینت می رویم. چه از سه میل های PVC ضدآب استفاده شود و یا از سه میل های معمولی ضخامت فرقی نمی کند و همگی 3 میلی مترند. پس با ابزار Rectangle اسکچ آپ آن را رسم می کنیم و با پوش پول کردن یک ضخامت 3 میلی متری به آن می دهیم. در نهایت آن را به یک گروه تبدیل می کنیم.
سپس به سراغ رسم باریکه های پشت باکس می رویم که دارای عرض 8 سانتی متری است. این باریکه را نیز به یک گروه تبدیل می کنیم.
حال این باریکه را به سمت داخل باکس کپی می کنیم و یک کپی دیگر از آن در جلوی باکس ایجاد می کنیم.
اگر قسمت های قبلی آموزش های طراحی کابینت آشپزخانه وودیانو را دنبال کرده باشید حتما به یاد دارید که وادارها (باریکه ها) را به صورت افقی طراحی می کردیم که برای پیچ کردن صفحه کابینت به باکس مورد استفاده قرار می گرفت؛ ولی در باکس سینک کابینت باریکه ها باید به صورت عمودی قرار گیرند.
علت این موضوع این است که اگر در باکس سینک از باریکه های افقی استفاده شود، آنگاه فاصله بین دو باریکه عدد 37.1 سانتی متر خواهد شد که برای قرارگیری لگن سینک درون باکس کافی نخواهد بود.
به همین خاطر باید باریکه ها را عمودی رسم کنیم تا فاصله بین دو باریکه حدود 50 سانتی متر شود.
به مانند باکس های دیگر از مکعب های مربعی شکل در پشت باکس استفاده می شود تا استحکام باکس بالا رود. با استفاده از ابزار Rectangle و وارد کردن عدد 15,15 یک مربع به اضلاع 15 سانتی متر خواهیم داشت.
برای باکس سینک معمولا از طبقه استفاده نمی شود چون فاصله طبقه بالایی تا سینک فاصله بسیار کمی خواهد بود که کارایی نخواهد داشت.
دقت داشته باشید که در این باکس طول آن 123.2 سانتی متر است. ولی اگر فضای آشپزخانه اجازه می دهد بهتر است این طول را به 125 سانتی متر افزایش داد. همین افزایش 1.8 سانتی متری در طول باکس سینک کابینت آشپزخانه بسیار به شما در جا زدن سینک و بستن بست های مربوط به آن کمک خواهد کرد. بنابراین این مقدار را جایگزین عدد 123.2 می کنیم و با ابزار Scale اسکچاپ اندازه ها را اصلاح می کنیم.
در این قسمت ابعاد مناسب و استاندارد طراحی باکس سینک کابینت را مرور کردیم. در قسمت بعد هم با ما همراه باشید تا نحوه طراحی درب باکس سینک کابینت آشپزخانه را با هم مرور کنیم.
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت عالی (Full HD):
دانلود رایگان ویدیو با کیفیت خوب (HD):
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.عالییییییییییییییییی بود مرسی .فقط استاد اگه میشه زود به زود کلیپ بزارین
سلام…خیلی خوشحالیم که راضی هستید…باور کنید ما هم دوست داریم زودتر آموزش قرار بدیم ولی متاسفانه تا یک ماه آینده از نظر زمانی در محدودیت هستیم ولی چشم حتما سعی میکنیم این روند آموزش ها رو به همین ترتیب ادامه بدیم.
عالی-فقط لطفا در مورد خروجی نهایی کار- رندر گیری بیشتر آموزش بدین-با تشکر
سلام…بله چشم ان شالله در آموزش های آینده به مباحث رندرگیری با ویری هم میرسیم…فعلا هدف یادگیری درست اصول طراحی با اسکچاپ هست. چون اگه مدلسازی به درستی انجام نشه، رندر نهایی هم چیز خوبی نمیشه.
با تشکر از همراهی شما.